Takım elbiselerde en küçük detay bile bütün görünüşünüzü toparlayabilir ya da mahvedebilir. Bir erkeğin takım elbiselerini seçerken dikkat etmesi gereken kurallar ve üzerinde durması gerekenler hakkında gerekli öneriler için buyurun.
Öncelikle, 1920'li yıllarda genellikle gangsterler ve caz müzisyenleri tarafından giyilen, resmi olmayan bir üniforma haline gelen ince çizgili takım elbiseler, Hollywood'un da etkisiyle resmî giyimin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Peki bu ince çizgili takım elbiseler nerede giyilmeli?

Siyah Çizgili Takım Elbiseler
Klasik siyah çizgili takım elbiseyi yanlış kombinlemek pek mümkün değildir. Yıllardır büyük bir topluluğun gayet şık görünerek eşleştirdiği bu stili yanlış giymek zordur. Sofistike bir görünüm için beyaz düğmeli gömlek, siyah veya gri kravat ile bu şık parçaları eşleştirebilirsiniz. İşleri biraz değiştirmek isterseniz, geleneksel tasarıma modern bir dokunuş katan uygun bir kemerle kahverengi ayakkabılar tercih edebilirsiniz.
Lacivert Çizgili Takım Elbiseler
Evet beyler, üniformaları kuşanın! Karşınızda vazgeçilmez lacivert çizgili takım elbiseler! Lacivert çizgili takım elbiselere daha profesyonel bir hava katmak için zarif kol düğmeleri ya da kravat kullanabilirsiniz. Fakat yarı resmî bir ortamdaysanız; bir çift spor ayakkabı ya da balıkçıl kazaklarla uyum sağlamanız mümkün.
Mavi Çizgili Takım Elbiseler
Tüm mavi takımların karanlık olması gerekmez. Bir yaz etkinliğine gidiyorsanız, neden açık mavi renkli çizgili bir takımla ortamı aydınlatmıyorsunuz? Toplulukta derinlik oluşturmak için tonu daha hafif veya daha derin renkli bir kravatla tamamlayabilirsiniz.
Gri ve Füme Çizgili Takım Elbiseler
Gri ve füme çizgili takımlar, tarzınıza gelişmişlik eklemenin kolay bir yoludur ve her cilt tonunda harika görünürler. Bu renkleri kullanırken tercih edebileceğiniz çok fazla seçenek var. Mesela mavi ve mor tonlarıyla tamamladığınız takdirde güçlü bir tarz yakalayabilirsiniz.
Beyaz Çizgili Takım Elbiseler
Göze çarpmak için doğdun ve bunu neden takım elbisenle yapmıyorsun ki? Bu cesur beyaz çizgiler, ifade vermekten korkmayan ve tarzıyla sansasyon yaratmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Uygun tonlarla eşleştirildiğinde görsel şölene dönüşeceğinden hiç şüphe yok.
Ve Son Olarak Takım Elbiselerin Belli Başlı Kurallarını Unutmayalım!
- Takım elbisenizin kalıbını seçerken önceliğiniz vücudunuzu tanımak olmalı. Klasik kesim ya da slim fit gibi farklı kesimlere sahip takım elbiseler arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, beğendiğiniz kesimden çok, takımın kalıbının vücudunuza uyuyor olmasıdır.
- Eğer vücut tipiniz iriyse ince kumaşlar, koyu renkler ve dikey çizgiler sizi olduğunuzdan ince gösterecektir.
- Uzun boylu ve zayıf erkekler ise daha ağır kumaşlarla tasarlanmış, açık renkli modelleri tercih etmeli ve takım elbiselerinde 3 düğme bulunmalı.

- Kısa boylu erkekler de fazla desenli modellerden kaçınmalı, dikey çizgili modelleri tercih ederek boylarını olduğundan daha uzun göstermeli. Pantolon seçiminde ise düşük bele yönelmekte fayda var.
- Takım elbise yakasının gömlek yakasının 6,5 mm yukarısında durması gerekir. Bir diğer detay, takım elbise ceketi için kol kontrolüdür. Kollarınızı başınızdan yukarı kaldırdığınızda ceketin kalkmıyor olması ve gömlek kollarının sadece 1,2 cm’sini gösteriyor olması gerekir.
- Pantolonunuzu giydiğinizde bele tam oturduğundan ve kasık bölgesinde pot yapmadığından emin olun. Aynı zamanda takım elbise paça boyu konusunda da pantolonun arka kısmının hiç pot yapmadan dümdüz inerek, ayakkabı topuğunun üzerine değecek şekilde olmasına dikkat edin.
- Takım elbise ile birlikte kullanmanız gereken maksimum aksesuar sayısı üç. Eğer üç parçalı bir takım giydiyseniz, yeleğinizi de aksesuardan saymanız, kalabalık bir görüntüyü engellemenize yardımcı olacaktır.

- Takım elbise giydiğinizde, eğer ayaktaysanız, takım elbisenizin ortadaki düğmesinin ilikli olması yeterli. İki düğmeli bir cekette sadece üst düğmeyi ilikleyebilir; üç düğmeli ceketlerde orta düğmeyi her zaman, üst düğmeyi ise opsiyonel olarak kapatabilirsiniz. Otururken düğmelerinizi açmanız, ceketinizin kırışmaması için dikkat etmeniz gereken tek nokta.
Yorum Bırakın