Aşık Olacağınız Bir Evin Dekorasyonunu Yapmak Elinizde

Aşık Olacağınız Bir Evin Dekorasyonunu Yapmak Elinizde
  • 0
    0
    0
    0
  • Yeni bir eve mi taşındınız veya eski yerinizi yeniden dekore etmeyi mi planlıyorsunuz? Tasarımcıların iç mekânınızın estetik görünmesini sağlamak için uyguladıkları düşük maliyetli ve az çaba gerektiren bazı püf noktaları sizler için derledik.
    1. Zeminlerinizi Daha Soft Bir Alan Haline Getirmek İçin Kilim Kullanın
      Alanın boş kalması yerine halı sermeyi tercih ederseniz, bu ufak değişiklik yaşam alanınıza renk, doku ve kişilik katacaktır. Bu sayede parkelerinizi güzel bir tasarımla koruyabilirsiniz. Eğer daha düşük bütçeyle canlılık katmak isterseniz bunu bir kilimle de yapma imkanınız var. Görsel olarak halılar, yaşam alanınıza hem güzellik hem de işlevsellik katabilir. Ayrıca, halı ya da kilimlerinizi sıcak aylarda daha açık tonlar ve kumaşlarla yansıtmak için değiştirme imkanınız da var. Bu sayede tekdüzelikten kurtulabilirsiniz. Çocuklu evler için ideal olan çok sayıda yıkanabilir leke tutmayan halılar mevcut. Çocuklu bir evin şık olamayacağını kim söylemiş? Hatta karmaşık sanatlardan hoşlanıyorsanız, İran halısının tasarımı bunun için çok uygun. Sanatı taklit eden, yaşamı taklit eden klasik bir örnek!

    2-Kitaplıklarınızı Boyayın veya Duvar Kağıtları Kullanın

    Birçok kişi için boya badana süreci çok yorucu olabiliyor. Bunun yerine, değişiklik yapmak için duvarı, dolabı, şömine mandallarını, kitaplığı ya da tavanları canlı renklerle boyayarak hem odanızı aydınlatıp hem de tüm alana enerji verebilirsiniz. Rengarenk boyalar ile basit bir şeyin yaşam alanınıza anında enerji vermesi mümkün. Kitaplıklar, geniş bir alanı boyamak zorunda kalmayacağınız için başlamak için ideal bir yer olabilir.

    3-Küçük Odalarınızı Daha Büyük Göstermek İçin Açık Renklere Boyayın

    Salonunuz normalden küçük olabilir. Ancak açık renkli duvarlar, büyük pencereler ve bol miktarda ayna kullanımıyla yaşam alanınız kapılardan giren doğal ışığı yansıtır, küçük odalarınıza bu sayede optik alan illüzyonu da verebilirsiniz. Aynanızın stratejik olarak yerleştirilmesi ve doğal ışığın bolluğu olsa bile, çok koyu renklerin odalarınızı büyük gösterme imkânı çok azdır.

    4-Dönemleri Karıştırmaktan Korkma

    Aile yadigarınız olan bir ürünü, satın aldığınız yepyeni kanepenin yanına yerleştirmekte yanlış bir şey yoktur. Unutmayın, evinizi dekore etmenin en önemli kısmı, kişiliğinizi ve tarzınızı yansıttığından emin olmaktır. Arkada sessizce oturan antika Chippendale masası geçmişinizin hikayesini anlatırken, satın aldığınız modern bir kanepe de bir hikaye anlatıyor olabilir. Şimdiki zamanınızı ve geçmişinizi birlikte güzel bir şekilde bir arada kullanmak sizlerin de enerjisini yükseltecektir. Aynı şeyi sanat için de söyleyebiliriz. Muhtemelen Monet ile Salvador Dali yan yana aynı duvara bir resim yapmaz ama bu onların aynı odada olamayacakları anlamına gelmez. Kumaşlar ile halılar, yastıklar veya mobilyalar, çeşitli desenler ve renkler, yaşam alanınıza doku ve sıcaklık getirebilir.

    5- Çeşitli Koltuk Kılıfları Kullanın

    Renk renk, desen desen kullanabileceğiniz koltuk kılıfları harika bir alternatif! Koltuklarınızın görünüşünü modunuza göre yansıtabileceğiniz düşük maliyetli dekoratif değişikliklerden biri olmasının yanı sıra kolayca çıkarılan bu kılıflar, mobilyalarınıza sofistike bir çekicilik verecektir.

    6-Güzel Mutfağınıza Asılı Tutacaklar Yerleştirin

    Mutfağımızda yemek hazırlamak veya servis yapmak için çok zaman harcıyoruz bu yüzden mutfaklarımız biraz da sıcak ve davetkar olmalı. Bunun yanı sıra mutfakta bulunduracağınız pratiklik sağlayan materyaller işinizi fazlasıyla görecektir. Mesela asma tencere askısı çok faydalı olabilir. Çanak tutucular için birçok stil ve boyut mevcut, hepsi mutfaklarda harika görünüyor.

    7-Hasır Sepetler

    Hasır sepetler, odanızda alandan tasarruf ederek küçük depolama alanları yaratmanın zarif bir yoludur. Bunlar oyuncakları, battaniyeleri, havluları, kitapları ve dergileri saklamak için idealdir.   Meyvelerinizi ve sebzelerinizi güzel bir şekilde göstermek ve saklamak için mutfağınızın tezgahına da birkaç hasır sepet yerleştirebilirsiniz.

    8-Botanik Stil ile Yaşam Alanlarınızı Yeşillendirin 

    Yaşam alanınıza bitki eklemeyi düşünün. Mümkünse her odaya büyük veya küçük bitkiler ekleyin. Bitkiler, evlerimizde renk ve dokuyu sergilemek için harika bir yol. Sadece güzel değil, aynı zamanda nemi dengeleyip evin havasını da temizler. Bitkilerin, kirleticileri absorbe ettiği ve havadan zararlı gazları emdiği bilinmektedir.

    9- Evinizi Dekore Ederken Elinizdeki Materyalleri Kullanın 

      Hepimizin sahip olduğu eşyalar var. Evin herhangi bir yerinde kutulara yerleştirip kaldırmış olabileceğimiz ve onlara tekrar bakma fırsatımızın olmadığı eşyalar... Evinizin birkaç aksesuara ihtiyacı olduğunu düşündüğünüzde bir mağazaya gidip alışveriş yaparak acele etmek yerine sahip olduklarınıza bir göz atın. Ahşaplar, vintage tepsiler, metal kutular, akrilik veya gümüş çay sepeti, eskidiği için depoya ya da kömürlüklere kaldırdığımız komodinler, sehpalar... Her birinin üstüne mumlar, yığın kitaplar veya çerçeveler koymayı düşünün. Hatta güzel bir görüntü elde etmek için çizilmiş plaklarınızı atmak yerine duvarınıza asabilirsiniz. Çocuğunuz, kardeşiniz ya da yeğeninizin resim defterlerinden çıkan minik sanat eserlerini odalarınıza, banyolarınıza veya balkonlara çerçeveleyip asabilirsiniz. Bunlar çoğu zaman oldukça şirin durabiliyor. Zaten sahip olduğunuz eşyalar ile neler yapabileceğinizi fark ettiğiniz zaman havalara uçacaksınız! Hangi alanı dekore etmeyi planladığınızdan bağımsız olarak, ayrıntılara dikkat etmekten daha önemli bir şey yoktur. Kaynak: 1 , 2 Fotoğraflar: 1, 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.