Bir Devrin Sonu: Zac Posen

Bir Devrin Sonu: Zac Posen
  • 3
    0
    0
    0
  • Sarah Jessica Parker, Katie Holmes, Deepika Padukone, Michelle Obama, Amal Clooney, Rihanna, Oprah Winfrey, Gwyneth Paltrow gibi ünlü isimlerin tasarımcısı olan Zac Posen kendi ismini verdiği markasını kapatma kararı aldı.

    2001 yılında hayatımıza giren Posen, kendi adını verdiği marka ve Z House’u kurduğunda sadece 21 yaşında ve hala ailesi ile birlikte günde 15 dolarlık ödenekle yaşayan genç bir tasarımcıydı. 20 yıldır moda dünyasında olan ünlü tasarımcı Naomi Campbell sayesinde ün kazanmıştı. Süpermodelin üzerinde taşımaya başladığı Posen tasarımları kısa sürede dikkat çekmiş ve bu durum Posen’ı ünlü isimlerin kapısını çaldığı bir tasarımcı haline getirmişti. Kırmızı halı dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Posen, kısa sürede bu aranır olmanın da hakkını veren tasarımlara imzasını atmıştı.

    Zac Posen markasının hissedarlarından biri olan Yucaipa Companies, nisan ayında hisselerini satmak üzere bildiride bulunmuştu. 15 yıldan fazla süredir hissedar olan yatırımcı firma uygun birkaç potansiyel alıcı ile görüşse de istenen sonuca ulaşılamadı. Zac Posen ‘Bunun bir süredir olmasını istemiyordum ancak zaman doldu.’ diyerek Yucaipa Companies’in ve kurucusu Ron Berkle’ın ‘çok destekleyici’ ve ‘çok çok zor bir karar saygılı olmanın kendisi için çok önemli olduğunu’ dile getirdi. Cuma günü açıklama yapan Zac Posen, markası için ‘şirketinin faaliyetlerini durdurmanın dışında başka seçeneği olmadığını’ söyledi.

    ‘Ortaklarım ve ben, devam edebilmek için çözümler bulmaya elimizden geldiğince çalıştık. Her şeyi denedik. Bu zor durumda stratejik ortakları bulmaya çalıştım ancak perakende ve sektördeki zamanım doldu.’ dedi. Kendisinin, çalışanlarının hatta müşterilerinin bile üzgün ve kalbinin kırık olduğunu söyleyen Posen, instagram üzerinden paylaştığı post ile markasına, çalışanlarına ve sevenlerine adeta umut dolu bir veda konuşması yayımladı.

    ‘Olağanüstü ekibimizde, yanımda ve markanın yanında olan herkese takdirimi ifade etmek istiyorum. Şirkete olan gönüllü destekleri ve bağlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Eşi benzeri görülmemiş yeteneklerini ve bağlılıklarını ödünç veren takıma minnettarım. Ne yarattığımızla ve gelecek için umutla gurur duyuyorum.’

    Modanın kolay bir yolculuk olmadığını söyleyen, geleceğe hala umutla bakan ve bugün markası onunla birlikte olamasa bile yaratıcılığının hala kendisi ile birlikte olduğunu söyleyen Zac Posen, uzun zamandır markasına odaklandığını ama artık yeni bir aşamaya geçtiğini söyleyerek yaratıcılığına inandığını bir kez daha söylüyor. Umarız Zac Posen, kısa zamanda ikonik bir tasarım ile yine bizi bir elbiseye aşık eder.

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.