İşte Karşınızda Kürksüz Kraliçe!

İşte Karşınızda Kürksüz Kraliçe!
  • 1
    0
    0
    0
  • Kraliçe II. Elizabeth’in uzun süredir terziliğini yapan Angela Kelly, kraliçenin stilini derinlemesine ele aldığı kitabı The Other Side of the Coin’da ‘Majesteleri, havalar soğuk olduğunda bir görüşmeye katılacaksa, 2019 yılından itibaren suni kürk kullanılacaktır.’ şeklindeki ifadelere yer vermesi üzerine Kraliçenin artık gerçek kürk kullanmayacağını açıklamış oldu.

    Buckingham sözcüsü, ilgili haberleri onayladı ve açıkladı. ‘Kraliçe için yeni tasarlanacak olan kıyafetler içerisinde gerçek kürke yer verilmeyecek. Kullanılan kürkler suni olacaktır. Mevcut kıyafetlerdeki tüm kürklerin değiştirileceğini ve Kraliçenin asla kürk giyinmeyeceğini öne sürmüyoruz. Kraliçe mevcut dolabından yine giyinmeye devam edecektir.’  Buckingham sözcüsünün yaptığı bu açıklama ile Kraliçenin kürk değişiminin kıyafetlerle sınırlı kaldığı şapka, mont gibi kürk içeren aksesuarlarını kullanmaya devam edeceği yönünde anlaşılıyor.

    Bu durum Kraliçenin eleştirilmesine sebep olsa da kıyafetleri açısından yapmış olduğu bu değişim ile bazı aktivistlerden de olumlu eleştiriler aldı. PETA’nın Uluslararası Programlar Direktörü, bu kararın hayvan hakları grupları tarafından kabul edildiğini belirtti: "PETA çalışanları, Kraliçe Elizabeth'in kürk kararı karşısında bir bardak cin ve Dubonnet kaldırıyor. Bu yeni politika, değişen zamanın bir göstergesi. Kraliçenin attığı bu adım karşısında biz de kendisine kadeh kaldırıyoruz. *cheers* Umarız ki ünlü ve ismi devleşmiş moda markaları için de bir öncü olur.  

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.