Yeni Yıl Ruhunu En Güzel Şekilde Yaşamak İçin 14 Fikir

Yeni Yıl Ruhunu En Güzel Şekilde Yaşamak İçin 14 Fikir
  • 2
    0
    0
    0
  • Yeni yılın gelmesine sayılı günler kaldı. Yılın bu en güzel ayında herkesin de olduğu gibi benim de en sevdiğim şey kuşkusuz ki yeni yıl teması ile süslenmiş evler, mekanlar hatta sofralar. Birbirinden güzel ve bir o kadar da çeşitli kendin yap el işleri ile harika işler çıkarmanın yanı sıra, pek çok satın alıp bulunduğunuz mekanı güzelleştirebilecek süs bulunuyor. Ben yazarken kelimelerim birbirine karışıyor resmen, o kadar heyecanlanıyorum ve seviyorum sanırım bu ayı. En sevdiğim yeni yıl şarkısı ile sizi bakması bile çok eğlenceli bir yazı bekliyor. 

    Beyaz Tutku

    Tabi ki olmazsa olmaz yeni yıl süslemelerinden biri çam ağaçları. Pek çok farklı şekli ve rengi olan çam ağaçlarından son yıllarda en çok kullanılan renklerinden biri de beyaz. Beyaz çam ağaçlarını istediğiniz renkte süsleyebilirsiniz. Buradaki fotoğraftan farklı olarak ben sarı ve gümüş ağırlıklı olarak süslenmiş ağaçlara da bayılıyorum. (Belki de hepsine bayılıyorumdur siz bana bakmayın.) 

    Şeker Kız Candy'nin Ağacı

    Ağaç süsleme işini çok sevenlerdenseniz veya artık her yıl aynı süslerle süslemekten sıkıldıysanız, sizin gibi sıkılmış ama bir o kadar da yaratıcı birinin ağacı ile baş başasınız şu an. Böyle bir ağacı görüp etkilenmemek mümkün değil. Şeker kamışları, renkli şekerler ve renkli hediye paketleri ile siz de sahip olduğunuz ağaca farklı bir ruh katabilirsiniz. Şekerler sayesinde belki de şeker gibi bir yıl geçirirsiniz! 

    Fresh Pembe

    Belki de bu ağaç şeker kız Candy’nin ağacı olmalıydı. En az kendisi kadar pembelik içeren bu ağaç akla ilk onu getiriyor çünkü. Belki sarıdan ve gümüşten sıkılanlar ve farklı bir ağaç kurmak isteyenlere fikir olabilir. Pek pembe fanı olmasam da, bu ağacı gördüğüm zaman kendi ağacıma da pembe süsler ekleme isteği benim de içimden geçti. Pembenin verdiği dinginlik ve rahatlık hissi belki size de kendi kurduğunuz ağaçtan geçer kim bilir, denemekte fayda var. 

    Havalı Dallar

    Çam ağacından sıkıldıysanız, karşınızda yine size baktığınızda ilham verecek tatlış bir fikir! Evde sahip olduğunuz süslemeye uygun bitkilerinizi, dallarınızı bu şekilde renklendirebilirsiniz. Yeni yıl ruhunu hissetmek için çam ağacı şart değil. Sahip olduğunuz bitkileri bence bu şekilde renklendirmek için bir şans vermelisiniz, onların da yeni yıla girerken ruhlarını renklendirmeye ihtiyaçları vardır belki? 

    Minik mi Minik

    Tamam bu gerçekten son ağaç süsleme fikri. Evinizde büyük bir ağaca yer yoksa minik mi minik böyle bir ağaçtan yardım alabilirsiniz. Size bu sene evlerinizde, iş yerinizde veya nereyi süslemeyi düşünüyorsanız orada yeni yıl ruhunu yaşatmaya kararlıyım! Kurduktan sonra bu sevimli şeye bakmak eminim insana kendini çok iyi hissettir. 

    Yasaklı Kitaplar

    Evimde ağaç kurmaya hiç yer yok ya da kim onunla uğraşacak diyorsanız işte sizin için buradayım! Kitaplarınıza alacağınız kırmızı, sarı, gümüş, yeşil gibi kısacası yeni yıl ruhunu yansıtan renkli kaplar ile kütüphanenizde yeni yıl ruhunu başlatmış olacaksınız. Hukuk mezunu olarak sevmediğim o kalın kitapları kaplamaya başladım bile. Sonsuza kadar öyle kalabilirler... 

    Yeni Yıl Kaplamaları

    Kitap kaplamak demişken yeni yılda sevdiklerimize vereceğimiz hediyeleri kaplamadan olmaz. Benim favorim sanırım saman kağıdına benzer kağıtlarla kaplanmış minimal bir tasarıma sahip olan hediye paketleri ancak renkli paketler ile gelen hediyelere de hayır demem sanırım. 

    Şeker Süslemeler

    Gördüğüm zaman uygulayabileceğim en kolay ve sanırım en hızlı yeni yıl süsleme fikirlerinden bir tanesi buydu. Tek yapmanız gereken renkli şekerler alıp bir kaba koymak. Sonrasında ise gözünüzün önünde baktıkça size yeni yıl ruhunu hissettirecek güzel bir yere sabitlemek. İşte oldu, yeni yıl ruhunu şimdiden evinize geldi! 

    Yeni Yılın Yıldız Savaşları

    Sevdiğim diğer bir süslemelerden biri de bu dekoratif yıldızlar. İsterseniz aydınlatma birimi olarak, isterseniz dekoratif amaçlı kullanabildiğiniz bu yıldızların kullanımı çok kolay olduğu gibi ulaşması da çok kolay. Evinize en yakın Ikea’dan farklı çeşitlerine ulaşabileceğiniz bu yıldızlar ile siz de kendi konseptinizi oluşturabilirsiniz. 

    Kase İçindeki Yeni Yıl Topları

    Bu toplar bana kullanıldığı her yerde yeni yılı anımsatıyor. Evinizin farklı köşelerinden fazladan kalan süslerinizi bu şekilde değerlendirebilir ve farklı bir hava katabilirsiniz. Tamamen sizin yaratıcı gücünüze kalmış her şey. 

    Her Yer Kırmızı

    Yeni yıl ruhunu hem sofrada hem de mutfakta yaşamak isteyenler için sanırım en güzel şeyler kırmızı bardaklar, tabaklar ve kırmızı geri kalan tüm mutfak araç gereçleri. Yeni yıl ruhu evimize geldiği gibi pek çok marka da kendisinde bu ruhu yaşatmak için çok tatlış ve güzel ürünler üretiyor. Birkaç tane kırmızı tabak ve kupanın kimseye zararı olmaz bence. Siz bunu bir düşünün. 

    Minimal Masalar

    Yeni yılda güzel yemekler yapmak sizden, masa konsepti bulmak benden! Gezdiğim sitelerde en çok hoşuma giden sanırım bu masaydı. Evet çok süslü masalar gerçekten çok göz kamaştırıcı ve harika görünüyor. Fakat yeni yıl ruhunu yansıtmak için küçük çamlarla, gümüş detaylı şamdan ve sadece bir tabak setiyle ulaşmak da mümkün gördüğünüz gibi. 

    Mum, Mum ve Mum

    Yeni yılın olmazsa olmazlarında çam ağacından sonra bence mum geliyor. Sarı, gümüş ve beyaz mumlar ile bulunduğunuz mekana yine yeni yıl ruhu katabilirsiniz. Hem romantik hem de size hoş kokuları ve güzel görüntüleri ile dinginlik katacağına eminim. Bu güzel ve tatlış fotoğraflardan sonra sanırım yeni yıla kadar evimin her köşesine yeni bir dekorasyon fikri ile dolduracağım.

    Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun! 2020 size sahip olmak istediğiniz her şeyi en güzeliyle getirsin.

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.