MBFWI 2019 Defileleri!

MBFWI 2019 Defileleri!
  • 0
    0
    0
    0
  • Türkiye'nin en büyük moda etkinliği Mercedes Benz Fashion Week İstanbul'un 14. sezonu cuma günü Çiğdem Akın'ın Barbie isimli defilesiyle son buldu. Günlük 5000'den fazla ziyaretçisi olan MBFWI, bu sezon da özellikle genç kitleye hitap etmeyi başardı. Natalie Kolyozyan ile başarılı bir başlangıç yapan etkinlik, hız kesmeden devam etti ve bütün katılımcılara moda dolu bir hafta içi yaşattı. Wociety ailesi olarak katılımcısı olduğumuz etkinlikte, ufak tefek sorunlar yaşandığını söylemeliyim. Davetli listesinde isminiz bulunsa bile ''elimizde bilet yok'' ifadesiyle geri döndürülebiliyorsunuz. Ayrıca LCV vermiş olmanıza rağmen sistemlerinde isminiz gözükmüyor ve beklemek zorunda kalıyorsunuz. En kötüsü de davetlisi olduğunuz defilenin bileti olmayanlar için ayrılmış sırasında bekleyip eğer defile alanı dolmamışsa girebiliyorsunuz ki tekrar söylüyorum davetli olsanız bile bu gerçekleşiyor. Neredeyse bütün defilelerde, çoğu davetlide bu durum yaşandı. Defileler ise oldukça başarılı ve etkileyiciydi. Gerçekten yenilikçi ve ütopik tasarımların birleştiğini söyleyebilirim.

    Natalie Kolyozyan

    Tasarımcı ''Saturday Night or Sunday Morning?'' konseptiyle, tasarımlarında gece eğlencesini ve ertesi gün sabahının rahatlığının birleşimini yansıtmış. İtalyan örgü ipliği, krem rengi ve siyahın hakim olduğu koleksiyon, özellikle rahatlığından ödün vermeyen maskülen kadınları temsil ediyor.

    Önder Özkan

    Siyah, beyaz ve filenin hüküm sürdüğü Eclectic Games isimli koleksiyon, etkinliğin ikinci defilesiydi. Sadelik ve duruluk ön plandaydı.

    Bağzıbağlı Prive x Özlem Erkan

    Özlem Erkan'ın Türkiye'nin en büyük ithal kumaş tedarikçisi Bağzıbağlı'nın hazır giyim markası Bağzıbağlı Prive için hazırladığı Servi isimli koleksiyon, desenleriyle ve kumaş seçimleriyle bir görsel şölen yarattı. [gallery columns="2" size="full" ids="201230,201231"]

    Can Yunus Çetinkaya

    İleri gelen erkek giyim tasarımcısı Can Yunus Çetinkaya, koleksiyonunda desenleri ve aynı zamanda casual görünümü kombinlemiş.

    Niyazi Erdoğan

    Niyazi Erdoğan, 1adam10yıl isimli retrospektif koleksiyonunu MBFWI kapsamında Istanbul Moda Akademisi'nde sergiledi.

    Özlem Süer

    Defileyle ilgili haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Mert Erkan

    [gallery columns="2" size="full" ids="201245,201246"]

    Futuristiklover- Mehmet Emiroğlu- Şebnur Günay

    Renkli tasarımlarla Pioneering Designers I.

    Yelda Aslan

    ''Dünyanın en eski modası Fashion Week ile hayat buluyor'' Yelda Aslan'ın koleksiyonu, UNESCO tarafından koruma altına alınan Şanlıurfa Göbeklitepe'den ilham almış. Desenlerin yaratıcısı ise Serra Erdoğan. Yelda Aslan koleksiyonunu üç kelime ile tanımlıyor; sevgi, öfke, inanç.

    New Gen by IMA

    Defileyle ilgili haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Sudi Etuz

    Defileyle ilgili haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Mehtap Elaidi x Lenzing Ecovero

    LENZING™ ECOVERO™, viskon elyafının doğaya duyarlı olmasından yola çıkılarak hayata geçirilen "Doğanın Renkleri Kaybolmasın" kampanyası doğrultusunda, ünlü tasarımcı Mehtap Elaidi tarafından, "MEHTAP ELAİDİ x LENZING™ ECOVERO™ Kapsül Koleksiyonu" hazırlandı. Türkiye'nin nadir ve endemik bitkilerinden esinlenen Elaidi'nin ''sezonsuz'' koleksiyonunda doğanın desenleri hardal, kiremit ve petrol mavisi tonlarıyla eşsiz bir bütünlük oluşturuyor.

    MiiN by Kadir Kılıç

    Siyah-beyaz ağırlıklı koleksiyonlarıyla bilinen MiiN markasının tasarımcısı Kadir Kılıç, yeni koleksiyonunu MBFWI kapsamında tanıttı. Her koleksiyonunda renk, ışık, perspektif ve kompozisyon gibi sanat kuramlarının üstünde duran MiiN tasarımcısı Kadir Kılıç, 2020 ilkbahar/yaz koleksiyonunda yeni bir formla karşımıza çıkıyor. Günün her saatinde giyilebilecek bir tasarım yapma fikriyle yola çıkan Kadir Kılıç, Miin'e dokuz farklı alt tema ekleyerek bizi şaşırtmayı başardı.

    Lug Von Siga

    İstanbul podyumunun yapı taşını oluşturan tasarımcı markalarından biri olan Lug Von Siga, 10. yılını Shakespeare'in ölümsüz eseri Venedik Taciri'nden ilham aldığı İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonu ile MBFWI kapsamında Venedik Sarayı'nda kutladı.

    Gökhan Yavaş

    Defileyle ilgili haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Barbie by Çiğdem Akın

    Defileyle ilgili haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.