İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir: Quick And The Dead (1995)

İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir: Quick And The Dead (1995)
  • 6
    0
    1
    0
  • Sam Raimi'nin yönetmenliğini üstlendiği ve başrollerini Sharon Stone, Russell Crowe, Leonardo DiCaprio ve Gene Hackman'ın paylaştığı 1995 yapımı bir Amerikan Western filmidir. Ezber bozan bir kamera dili kullanılan filmde kurgunun akıcılığı sayesinde harika bir seyir keyfi yaşarsınız. Ayrıca Russell Crowe'u Hollywood'a kazandıran film olması bakımından da önem taşır.

    Ellen (Sharon Stone) yıllar sonra çocukluğunun geçtiği kasabaya bir silahşör olarak döner. Kasabadaki rahip dışında kimse onu hatırlamaz ve onun ne amaçla bu kasabada olduğunu bilmezler. Ellen geçmişin açtığı yaranın intikamı için geri dönmüştür.

    Ellen kasabaya geldiği akşam düello yapılacağı duyurulur. Katılacaklar listeye isimlerini yazdırmaya başlar ve Ellen da listeye adını yazdıranlardan olur. Çünkü Ellen'ın tek amacı vardır o da geçmişteki yarasının sebebi olan Herod (Gene Hackman)'u öldürmektir. Herod kasabadaki herkesin korkulu rüyasıdır. Öyle ki kasabalı sırf onu öldürtebilmek için bir katil bile tutar. Ancak bu konuda başarılı olamayacaklardır.

    quick-and-dead-film-wannart-2

    Bu düelloya katılacak isimlerden biri de Cort (Russell Crowe)'tur. Cort bir zamanlar Herod'un has adamlarından biridir. Daha çocuk yaştayken Herod onu yanına almıştır ancak Cort sonraları vaiz olmaya karar vermiş ve adam öldürme işlerinden çekilmiştir. Herod ise bir katilin daima katil kaldığını savunur. Bunu kanıtlamak için ise Cort'u esir alır ve zorla onu son yapılacak düellolara sokar.

    Aynı düelloda yarışacak bir diğer isim ise Leonarda DiCaprio'nun canlandırdığu "Kid" karakteridir. Bu filmde Leonarda'yu oldukça genç bir yaşında izleriz ve buna rağmen oldukça başarılı bir oyunculuk çıkarır.

    Film peş peşe yapılan düellolar eşliğinde ilerlerken karakterler arasındaki çatışmaları başarılı sahneler ve diyaloglarla pekiştirir. Karakterlerin sahip oldukları geçmişler ve bu geçmişlerin yarattığı zıtlıklar doğru bir matematikle oluşturulmuştur. Bu yüzden daima aksiyonu yüksektir. Her karakterin bir yüzleşme hikayesinin olması ise anlatımı daima diri tutmayı başarır.

    Görsel olarak başarılı ve aktif kamera çekimlerine sahip film bu sayede akıcı bir kurgu anlayışıyla dinamik bir seyir sunar. Bu akıcı kurgu ve doğru matematiğe oturtulmuş hikayeyi tamamlayan ise kuşkusuz filmin Alan Silvestri tarafından bestelenen müzikleridir.

    Filmdeki oyunculuklar ise filmi sırtlayan bir diğer etkendir. Özellikle Sharon Stone ve Gene Hackman harika bir oyunculuk sergilerler. Sharon Stone canlandırdığı Ellen karakteriyle, yürüyüşünden bakışlarına kadar müthiş bir oyun çıkarır ve harika bir izleme keyfi yaşatır.

    Filmle ilgili ya çok beğeneceğiniz ya da nefret edeceğiniz bir film diye yorumlar sıklıkla yapılmaktadır. Filmi beğenmeyenler genelde konunun klişe olduğunu dile getirseler de bu film hikayesinden çok anlatım şekli ve seyirciye geçirdiği drama gücüyle izlenmeyi sonuna kadar hak etmektedir. Zaten göz ucuyla baksanız dahi film sizi yakalamayı başarır. O kadar akıcı bir seyri vardır.

    Filmin IMDB puanı 6,4'tür. Benim filme verdiğim puan ise kesinlikle 7 üstüdür.

    Film Müziği: 

    ">

    Yorumlar (1)
    • Harika bir filmdi. Sharon Stone'ın oyunculuğu ise müthiş 👌🏻

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.