Beatles'ın Almanca Şarkıları

Beatles'ın Almanca Şarkıları
  • 7
    0
    0
    0
  • Kimilerine göre gelmiş geçmiş en büyük müzik grubu olan Beatles'ın birbirinden güzel İngilizce şarkıları mevcut. Fakat Almanca kaydettikleri ve orijinali İngilizce olan Komm gib mir deine hand ve Sie liebt dich adıyla iki şarkısı bulunuyor. Neden böyle bir kayıt yaptılar, neden Almanca kaydettiler ve kimlerin araya girmesiyle kaydettiler?

    60'lı yıllarda büyük sanatçıların ve grupların kendi hitlerini yabancı dillerde yeniden söylemeleri oldukça yaygınmış. O zamanlar grubun çalıştığı plak şirketi Emi Records'un Batı Almanya şubesi, ''I want to hold your hand'' ve ''She loves you'' şarkılarını Almanca sözlerle tekrardan yayınlanması konusunda baskı yapmış gruba. Çünkü plak şirketi ülkede İngilizce şarkıların piyasada pek tutulmadığını düşünüyormuş. Beatles kadar popüler bir grubun Almanca şarkı çıkarması plak şirketine inanılmaz cazip bir pazarlama hamlesi olarak gözükmüş. Şirket, Almanca şarkıların büyük etki yaratacağından eminmiş. Fakat grup başlarda bu fikre hiç sıcak bakmamış. Beatles, grubun yapımcısı George Martin'in de ikna çabalarıyla birlikte istemeye istemeye kaydetmiş şarkıları.

    29 Ocak 1964'te Paris'te Emi Records'un kayıt stüdyosunda, Beatles hit şarkılarından ikisini Almanca sözlerle kaydetti. Besteler şarkıların orijinal versiyonlarında kullanılanlarla aynıydı ancak Almanca sözler Lüksemburglu söz yazarı ve şarkıcı Camillo Felgen tarafından yazılmıştı. Şarkıların hem Almanca hem de İngilizce versiyonları Beatles'ın 1988'de yayınlanan Past Masters albümüne eklenmiş. Ancak daha sonra grup, bir daha asla İngilizce şarkılarını herhangi bir dilde söylememiş.

    ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">
    ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">

     

     

    Kaynak: 

    1

    2

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.