Bir Scott Bradlee Projesi: Postmodern Jukebox

Bir Scott Bradlee Projesi: Postmodern Jukebox
  • 1
    0
    0
    0
  • Postmodern Jukebox, 2011 yılında aranjör ve piyanist Scott Bradlee tarafından kurulan bir müzikal topluluktur. Bu topluluk, günümüzde oldukça popüler olan şarkıları farklı vintage türlere uyarlamasıyla ünlüdür. 

    Eskide kalan müzik türleriyle günümüzün popüler müzik kültürünü harmanlamak başta sıradışı gibi gözüküyor ancak Scott Bradlee ve ekibi harika işler çıkarıyor. 

    Yeniden yorumlayacakları şarkıları nasıl seçtikleri sorusuna ise Scott Bradlee şöyle cevap vermiş:

    ''Aniden bir şarkıyı yeniden yorumlamaya karar verebiliyorum. Fikir kafama yattıktan sonra ise şarkıya uygun vokalistleri ve müzisyenleri bulurum. Bazen de müzisyenler ve vokalistler gelir bana fikirlerini söylerler. Biz de o şarkıyı yeniden yorumlarız. Şarkıyı dinlerken o şarkının sözlerinin, ritminin, bestesinin yeniden yorumlanmaya uygun olup olmadığını anlarız. Örnek verecek olursam Sweet Child O' Mine şarkısı. Şarkı verse (şarkının nakarattan önceki şiir kısmı), refrain (nakarat), verse, refrain şeklinde mesela. Şarkıyı seslendirmesi için Miche Braden'ı seçtim çünkü tarzı Bessie Smith'in aynısı. Harika olacağını düşündüm.''

    Postmodern Jukebox halihazırda YouTube üzerinde 1.4 milyar izlenmeyi ve 4.8 milyon aboneyi geçmiştir. Spotify'da ise 1.107.386 aylık dinlenmeye ve 740.166 takipçiye ulaşmıştır. 

    Grubun Spotify hesabına ve YouTube kanalındaki en güzel cover'a aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.