Orta Doğu'nun Alternatif Sesi: No Land

Orta Doğu'nun Alternatif Sesi: No Land
  • 9
    0
    0
    6
  • No Land, Azeri, İranlı, Kürt ve Türk müzisyenlerden oluşmuş ve farklı kültürler ve coğrafyalardan gelmelerine atfen No Land (ülkesiz) adı seçmiş bir müzik topluluğudur. İsmini Sahand Lesani'nin önerisiyle No Man's Land filminden almıştır. No Land müzik topluluğunun ilk oluşumu 2012 yılında Sahand Lesani, Mehmet Akif Ersoy ve Kamil Hajiyev'in bir araya gelmesiyle oluşmuş, daha sonra Çağatay Vural, Can Kalyoncu, Hazal Akkerman, Yağız Nevzat İpek ve Oğuzcan Bilgin katılmıştır.

     

    No Land, 2016 yılı itibarıyla ilk albümleri olan "Aramızda"'yı çıkartmışlardır.“Aramızda” albümü 2013 yılından bu yana yapılan çalışmaların bir kısmını içermekte ve bu çalışmalar genellikle grubun ilk oluşma sürecinde ortaya çıkan şarkılardan oluşmuştur. Albümdeki şarkılar Türkçe ve Azericedir. Şarkı sözlerinin birçoğunu Vugar Hasani yazmıştır. Bu albümde yapılan tek cover çalışması değerli Azerbaycanlı sanatçı Azer Cırttan Memmedov bestesi olan 'Niyə Belə Uzundur bu Yollar' No Land olarak yorumlanmıştır.

    İkinci albüm olan "Pusulası Kaybolmuş" 6 Şubat 2019'da dijital platformlarda yayımlandı. Albümde Türkçe, Azerice, Farsça ve Rusça toplam sekiz şarkı bulunuyor. İlk albümde olduğu gibi şarkı sözlerini Kamil Hajiyev ve Vugar Hasani yazmıştır.

     

     

    Müziğimizin sınırı yoktur; dili,dini,ırkı,mezhebi...

    Grup Yaptıkları müziği şöyle tanımlıyor: "Müziğimizin sınırı yoktur; dili, dini, ırkı, mezhebi... Ülke sınırlarına karşıyız. Herkes kendi içersinde gurbettedir, yersizdir, yurtsuzdur. Yaptığımız müzikte de sınır olmasını istemiyoruz. Hepimiz çok farklı kültürlerden geliyoruz ve farklı eğitimler aldık. Kendi memleketimizde bile memleket hasreti çekiyoruz. Ayrımcılık yapmadan gurbet hissini yaşayıp, insanlarla paylaşıyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde de olsak yine gurbette olacağız. Müziğimiz de muhabbetimizi aktarabilme becerimiz. Elimizde başarabildiğimiz tek müzik var."

     

    No Land, 2016 yılı itibarıyla ilk albümleri olan "Aramızda"'yı yayınladı.

    No Land, 2016 yılı itibarıyla ilk albümleri olan "Aramızda"'yı yayınladı. “Aramızda” albümü 2013 yılından bu yana yapılan çalışmaların bir kısmını içermekte ve bu çalışmalar genellikle grubun ilk oluşma sürecinde ortaya çıkan şarkılardan oluşmuştur. Albümdeki şarkılar Türkçe ve Azericedir.Albümde bestesi No Land’e ait olmayan tek parça, Azeri müzisyen Azer Cırttan Memmedov’un “Niye Bele Uzundur Bu Yollar” şarkısına yapılan cover. İlk albümlerinden sonra dağılan grup iki yıllık bir süreç sonunda tekrar bir araya geldi.

     

     

    İkinci albüm olan "Pusulası Kaybolmuş"6 Şubat 2019'da dijital platformlarda yayımlandı.

    İkinci albüm olan "Pusulası Kaybolmuş"6 Şubat 2019'da dijital platformlarda yayımlandı. Albümde Türkçe, Azerice, Farsça ve Rusça toplam sekiz şarkı bulunuyor.
    Pusulası Kaybolmuş, sesler ve dillerin ötesinde bir anlatı benimsiyor ve umut dolu bir dinleti sunuyor. Dinleyicinin kafasında sorular sorduran, kendine dönüp baktıran bir hikâyecilik ve titizlikle işlenmiş usta işi şarkı yazarlığını beraberinde getiren Pusulası Kaybolmuş, yılın ilk çeyreğinde yerli sahneden gelmiş en özel albümlerden biri.

      

    No Land müziklerinin her zaman ve her yerde erişebilir olmasını istiyor ve eserlerini bağımsız olarak yayınlıyor.
     
     
    KAYNAKÇA 

    T24

    Wikipedia

    Birgun

    Onedio

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.