Habercilik Maskesinin Ardındaki: Skandal (2019)

Habercilik Maskesinin Ardındaki: Skandal (2019)
  • 6
    0
    0
    2
  • Bombshell Türkiye vizyon adıyla "Skandal"  Charlize Theron, Nicole Kidman ve Margot Robbie'yi bir araya getiren etkileyici bir film. Yönetmeliğini Jay Roach'ın yaptığı filmin konusu birkaç yıl önce yaşanan bir olaya dayanmaktadır. Günümüzde kadına karşı olan taciz ve şiddeti bir film olarak gözler önüne sererken, dünyanın her yerinde kadın olmanın ne büyük zorlukları da beraberinde getirdiğini ortaya çıkaran yapım bu konuda oldukça akıcı bir anlatım sunmaktadır.

    Megyn Kelly (Charlize Theron) ve Gretchen Carlson ( Nicole Kidman ) FOX'un önemli spikerlerinden ikisidir. Filmin konusunu ateşleyen ise Gretchen Carlson'un FOX'un yaşlı CEO'su Roger Ailes'ın ona sarkıntılık etmesinin karşılığını vermemesidir. Bunun bedeli Carlson için ağır olur. Önce prime time kuşağından programı az izlenen bir saate çekilirken en sonunda işine son verilir. Ancak Carlson'un istediği de budur zaten. Çünkü hukuksal mücadelesine başlaması için bu gereklidir. 

    FOX'ta yeni işe başlayan ve muhafazakar bir aileden geldiğini vurgulayan genç bir kadın olan Kayla Pospisil da (Margot Robbie) filmin bir başka önemli karakteridir. Bu genç kadın FOX binasında hiçbir şeyin değişmediğini gözler önüne sererken filmin sonunda da değişmeyeceğini anlatır. 

    Film tek bir kadının mücadelesinin zamanla bütün kurbanların mücadelesine dönüşmesini anlatır. Kullanılan kamera dili habercilik ortamında geçen bir hikayeye uygun işler. Kimi zaman karakterlerimiz ekrana bizlerin gözlerinin içine bakarak konuşur. 

    Günümüzde kadına karşı kullanılan fiziksel şiddetin dışında hemen her ortamda cinsel kimliğinin kullanılmasına hepimiz tanık olurken bu film bunu bir nevi kanıtlamaktadır. Bir kadın spikerin seçiminin yapıldığı sahne buna en güzel örnektir. Bir kadın, akıllı ve bilgili olduğu için değil, güzel bacaklara ve yüze sahip olduğu için seçilir. Stüdyodaki masalar onun vücudunu öne çıkarmak için dizayn edilir. Yani bir haber merkezi bir nevi bir kadını pazarlar. Ancak kimse buna ses çıkarmaz. Çünkü herkes haber maskesini görür o kanalın. Hakikat ise o maskenin ardında kalanda gizlidir. 

    Teknik olarak bakacak olursak; filmi makyöz konusunda kutlamak gerekir. Charlize Theron ve Nicole Kidman'ı film ilk başladığında tanımak güçtür. İki gerçek karaktere can veren oyuncular bu konuda oldukça başarılı iş çıkarmıştır. Filmin bu yüzden bu dalda bir Oscar'ı bulunmaktadır. 

    Makyöz Oscar ödülü dışında filmden Charlize Theron ve Margot Robbie En İyi Yardımcı Kadın dalında Oscar adaylığına layık görülmüştür.

    2019 yapımı filmin IMDB puanı 6,8 olmasına karşın benim filme verdiğim puan 7,2 düzeyindedir ve kesinlikle izlenmeyi hak etmektedir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.