İnsan, Seyahat Ve Çöp

İnsan, Seyahat Ve Çöp
  • 8
    0
    0
    5
  • Geçtiğimiz günlerde Pamukkale'de utandıran görüntüler karşımıza çıktı.  Pandemi dönemi nedeniyle özellikle yerli turistlerin geldiği Pamukkale'de bazı ziyaretçilerin, dünyada eşi benzeri olmayan ve yaklaşık 36 derece sıcak su akan beyaz travertenler üzerine maskelerini attıkları görülmüştü. Travertenlerde kullanılmış çocuk bezleri ve boş su şişeleri de dikkat çekmişti. Travertenleri gezerken, çöpleri gören duyarlı ziyaretçiler ise duruma tepki göstermişlerdi.

    Bu sıra konuşulan bir başka durumsa Aya Yorgi Kilisesi yolu üzerindeki 'Azap yokuşu'nda ağaçlara dilek dilemek isteyen vatandaşlar koronavirüs salgını sonrası ip ve bez yerine maske ve ıslak mendil asıyor olmaları. Maskeler, büyük bir tehlike yayarken bunları dilek için ağaca bağlamış olmak çevreyi, insan hayatını ve hayvan hayatını tehdit ediyor. Ayrıca bayram ziyareti sıbradu 2 ton çöp bırakıldığı ortaya çıktı. Büyükada halkı, bayramcıların bıraktığı çöplerle 'Utanın' yazdı. 

    Bu durum yalnızca Pamukkale ya da Büyükada için geçerli değil. Anadolu'nun dört bir yanı bu durumla karşı karşıya kalıyor, çöp kutularına rağmen yerlerde buluyoruz çöpleri. Her yaz duyarlı vatandaşlarımız veya kurumlar tarafından toplanan poşet poşet çöpleri görüyoruz. Gittiğiniz yerlerde mutlaka çöp kutusu vardır, eğer yoksa yanınıza bir poşet alabilir ve çöplerinizi poşete koyduktan sonra çöp kutusu bulana kadar yanınızda taşıyabilirsiniz. 

    Eğer yere çöp atan birini görürseniz, uyarın. Bu yazıyı yazmamdaki amaç efsane duyar kasmak değil. Sadece bu tür manzaları görmek beni üzüyor ve gerçekten farkındalık yaratılmasını istiyorum. Bu gezegenin üzerinde insanlar dışında hayvanlar da yer alıyor. Hem kendimizi hem de onları korumalıyız. Bu güzel ülke, gezegen hepimizin ve onu bütün güzellikleriyle koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız.

    Görsel: Ege Postası, Deniz Haber, Posta, Haberler.com

    Kaynak: Posta, Hürriyet

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.