Müzik Sahnesine Yeni Bir Soluk: Bulut Adalı Seçkin

Müzik Sahnesine Yeni Bir Soluk: Bulut Adalı Seçkin
  • 1
    0
    0
    0
  • Bugün sizlere, bu serimizin önceki yazılarında da yaptığımız gibi, keşfedilmesi gerektiğini düşündüğümüz bir müzisyeni tanıtacağız: Bulut Adalı Seçkin.

    Şu anda Boğaziçi Üniversitesi'nde Kimya Mühendisliği son sınıf ve aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Caz Bölümü öğrencisi olan 24 yaşındaki Bulut, müzik serüvenine Vefa Lisesi hazırlık yılında; ağırlıklı olarak 80-90'lı yılların ve günümüzün en sevilen şarkılarına kendi yorumlarıyla yeniden hayat veren SixPack grubunun saksafoncusu Ozan Özcan ile çalışarak başlamış. Lise hayatı boyunca liseler arası en ünlü organizasyonlardan biri olan KASDAV'da, yine çeşitli lise festivallerinde ve Turkcell'in 50. Yıl özel organizasyonunda yer alma imkanı bulmuş.

    2014'te üniversiteye girip daha sonra şefliğini yapacağı Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Orkestrasına (BÜMK Orkestra) katılmasıyla birlikte müzik onun için daha ciddi bir hal almaya başlamış, çünkü kendisinin deyişiyle; hayatını müzikle geçirmeye başlayacağını kendisi de orkestraya katılana dek hiç tahmin etmiyormuş. Üniversitenin üçüncü yılındayken Türk jazz sahnesinin en önemli müzisyenlerinden biri olan Tamer Temel ile çalışmaya başlayan genç müzisyen, onunla yaptığımız ufak söyleşide, bu durum için hiç tereddüt etmeden "Hayatımın kırılma noktası olarak bunu söyleyebilirim." diyor ve hala da Temel ile çalışmaya devam ettiğini ekliyor.

    Kendisini tanımlayan ve müzik serüveni boyunca ilham aldığı kişileri sorduğumuzda ise  John Coltrane, Miles Davis, Seamus Blake’i; elektronik müzik ile kurduğu ilişki bağlamında da İlhan Erşahin'in ismini sayıyor ve onun için en özel parçalardan biri olan Seamus Blake'in Guardians of the Heart Machine'i anmadan geçmiyor.

    Yer aldığı etkinlikler, konserler, workshoplar gerçekten saymakla bitmese de yine de buraya onları sıralayıp aslında ülkemizdeki genç müzisyenlerin ne kadar güzel ve önemli işler başarabildiğini size göstermek istiyoruz. 2015 yılında katıldığı New York Jazz Workshop'u kapsamında Tony Moreno, Marc Mommaas, Fay Victor, Jay Anderson gibi isimlerin yanı sıra ünlü gitarist Kenny Wessel ve Fela Kuti gibi isimlerle çalışmış olan Nikolaj Hess ile çalışma fırsatı bulmuş. Bu workshoptaki çalışmalarının sonucunda da 2018 yılında Erasmus kapsamında gittiği Hamburg Media School'da ilk bestesi olan "Schanze"yi kaydetmiş. Şimdi o besteyi aşağıya bırakıyor ve keyifli dinlemeler diliyoruz.

    ">

    Geçtiğimiz iki buçuk sene boyunca az önce de bahsetmiş olduğumuz BÜMK Orkestra şefliğini üstlenen Bulut, hayatının o dönemini orkestraya adadığını söylese de Mecra, Grand Pera, Klein Garten, Babylon, Beykoz Kundura gibi İstanbul'un popüler mekanlarında da sahne almaya devam edebilmiş. Fakat tabii ki bu sahneler burada da bitmek bilmiyor... Geçtiğimiz nisan ayında Antalya'da gerçekleşen Magic Break'te ve hemen ardından yine geçtiğimiz mayıs ayında İstanbul'a gelen, folk, caz ve house müziğin sentezini en güzel şekilde yapmayı başaran Stavroz'un öncesinde, şu anda da birlikte çalışmaya devam ettiği Tolga Duyan'la birlikte Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında sahne almış ve sonrasında dinleyicilerden de çok güzel geri dönüşlerle karşılaşmış. Hatta bu geri dönüşler sadece dinleyicilerle kalmamış olacak ki After Work kapsamında Zorlu'da Tolga Duyan'la birlikte performans sergilemeye devam etmiş. Sonrasında ise yine Zorlu PSM'de her sene gerçekleştirilen ve her türden müziğin dinleyicilerle buluştuğu büyük bir etkinlik olan Mix Festival'de de Tolga Duyan ile birlikte sahne almış.

    Tolga Duyan'la olan collabration'ını sorduğumuzda ise Duyan ile  Bomontiada’da olan bir Bümk Orkestra konserinde tanıştıklarını ve sonra Nişantaşı Sokak Festivali'nde bir araya geldiklerini söyleyip yaptıkları müzik ile de ilgili “Müzikal olarak daha da ileriye gitmek için çalışmalarım devam ediyor fakat beni ben yapan birikimlerimi Tolga'yla birlikte elektronik ögelerle harmanlamak özgün bir sound ortaya çıkmasını sağlıyor." diye cevap veren müzisyenimiz, aynı zamanda müzikte gelmek istediği seviyeyi somutlaştıramayacağını çünkü "son" seviye diye bir şey belirlemediğini ve 20 yıl sonra da bu denli çalışmaya/üretmeye devam edeceğini de eklemeden geçmiyor.

    Bulut'u çeşitli mekanlarda 17 Ağustos'ta, 11 Eylül ve 19 Eylül'de Tolga Duyan ile, 30 Ağustos'ta ise quarteti ile izleyebilirsiniz. Daha fazlası için: https://www.instagram.com/bulutadaliseckin/

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.