Evlenmeden Önce Mutlaka İzleyin: Tully (2018)

Evlenmeden Önce Mutlaka İzleyin: Tully (2018)
  • 7
    0
    0
    2
  • Başrollerini Charlize Theron ve Mackenzie Davis'ın paylaştığı, yönetmen koltuğunda Jason Reitman'ın oturduğu ve senaristliğini ise Diablo Cody'nin yaptığı 2018 Amerikan yapımı komedi-drama filmidir.

    Marlo Moreau ( Charlize Theron) bir kız bir oğlan iki çocuğu olan ve 3.çocuğuna hamile bir kadındır. Evin çoğu işi onun üzerindedir. Eşinin işini bahane ederek hiçbir şeye yardımcı olmamasını Marlo da özümsemiş ve ona karşı hep anlayışlı olmuştur. Oğlu Jonah, diğer çocuklardan farklı istekleri ve davranışları olan 'özel' bir çocuktur. Bu zorlu çocuk bu yüzden okulunda zamanla istenmeyecektir. Marlo yeterince sıkıntısı varken bir de oğlunun bu teşhis edilemeyen hastalığıyla uğraşmaktadır. 

    Doğumuna günler kala, Marlo'nun bu yorucu hayatının farkında olan abisi, ona gece bakıcısı teklifini yapar. Daha doğrusu ona doğum hediyesi olarak bir gece bakıcısı tutmak istediğini söyler. Marlo bu teklife sıcak bakmaz. Ancak doğum olduktan sonra bunu tek başına yapamayacağını anlar ve bakıcıyla iletişime geçer. Filmin bundan sonraki kısmı Marlo'nun psikolojisi üzerinden yüreyecektir. 

    Gelen bakıcı Tully ( Mackenzi Davis), her kadının sahip olmak isteyeceği bir bakıcıdır. Geceleri gelir, bebek acıktığında anneyi uyandırır ve emzirmesini söyler. Sonra bebeği alır ve sabaha kadar onunla ilgilenir. Böylece Marlo da uykusunu alabilir ve günün yorgunluğunu atar. Tully o kadar Marlo'ya göre biridir ki adeta onun ikizi gibidir. Aynı şeylerden hoşlanır, aynı şeyler düşünür. Onu dinler ve ona daima anlayışla davranırken hiçbir zaman onu yargılamaz.

    Film Tully karakterini anlatırken, Marlo'ya eşi Drew'in de bu bakıcı gibi desteği olsa  her şeyin daha kolay olacağının altını çizer. İzlerken devamlı boş zamanını  playstaion oynayarak geçiren boş bir adamın bu boş zamanı eşine yardım ederek geçirse Marlo'nun daha mutlu ve tükenmemiş bir hayatı olacağını düşündürür. Aslında Tully bir erkeğin olması gereken biridir. 

    Filmin sonu ise sürpriz dolu bir finaldir. Doğru izleme yaparsanız birçok yerinde finale dair ipucu mevcuttur. Ama doğrusu bu kısımları ancak final sahnesiyle hatırlayacaksınız.

    Son olark bir Golden Globe adaylığı bulunan filmin IMDB puanı 7.0'dır. Ancak finali bana sorarsanız 9 puanı hak eder. Küçük bir uyarı da yapmak gerekir ki eğer şu sıralar evlenmeyi düşünüyorsanız ya da birkaç ay sonra bebeğinizi kucağınıza alacaksanız bu filmi izlemeyin. Çünkü bir şeyleri yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Psikolojik olarak kadınları etkileyecek bir film olduğunu belirtmek gerekir. Ama bütün bunlara rağmen erkeklere de ders niteliği taşımaktadır. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.