İzleyebileceğiniz En Gerçekçi Aşk Filmi: Blue Valentine

İzleyebileceğiniz En Gerçekçi Aşk Filmi: Blue Valentine
  • 2
    0
    0
    0
  • İlişkilerle alakalı filmlere göz gezdirirken hem Ryan Gosling'in hem de Michelle Williams'ın başrolünde yer aldığı bir filmi kaçırmak istemedim. İyi ki de kaçırmamışım. Ayrıca filmin yönetmenin de Derek Cianfrance olduğunu öğrenince merakım arttı. Kendisinin The Place Beyond The Pines filmini de öneriyorum. Ryan Gosling o filmde de harikalar yaratıyor. Neyse biz asıl konumuza dönelim.

    Blue Valentine, Dean (Ryan Gosling) ve Cindy'nin (Michelle Williams) evlilikleri etrafında şekilleniyor. Evliliklerine giden süreç, gençlik yıllarında nasıl tanıştıkları seyirciye aktarılıyor. Film boyunca evliliğin nasıl bir ızdırap haline geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Sağlam temellere oturtulmamış bir ilişki, kadın ve erkeğin statüleri arasındaki dengesizlik muhteşem bir biçimde gösteriliyor.

    Sağlam diyaloglar, duyguların kalıcı mı yoksa geçici mi olduğuna dair cümleler film boyunca karşımıza çıkıyor. İki tarafın da birbirine uyum sağlamadığı veya sağlayamadığı ilişkiler, bir yerden sonra zorunluluğa dönüşüyor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Oyunculuklar da üst düzey. Ryan Gosling'in delikanlı karakterlerden farklı olarak aile babası rolünde de çok başarılı olduğunu görebiliyoruz. Michelle Williams da harika bir performans sergiliyor. O hüzünlü gülümsemesi Heath Ledger'ı kaybettikten sonra sürekli onunla beraber. Ayrıca Williams, bu filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterildi. Filmin tek Oscar adaylığı bu kategoride.

    Karakterleri spoiler vermeden özetlemek gerekirse Dean için eli yüzü düzgün ancak sabit bir işi olmayan, daha çok geçiçi işlerle para kazanan bir adam diyebiliriz. Çok vicdanlı bir karakter. Cindy onun için kızıyla beraber hayatındaki en değerli varlık. Tanışmalarından itibaren hayatının merkezine Cindy'i koyuyor. Dean'in Cindy için hissettiği duygular aşkın ötesinde.

    Cindy için ise çocukluğunda ailesi içinde yaşadığı sorunlar onun yetişkinlik dönemindeki davranışlarına doğrudan etki ediyor diyebiliriz. Dean'e göre daha bilgili ve okumuş. Tabii ailesi de Dean'in ailesine göre daha varlıklı. Bazı şeyleri geç yaşaması Cindy'nin kişiliğinin oluşumunda önemli bir etken oluşturuyor. Gençlik zamanlarında yaşadıklarını hiçbir zaman aşamamış bir karakter. Bunlar da Dean ile olan evliliğine yansıyor.

    Film sonunda tabiri caizse dumur olmuş bir biçimde ekran başından kalkacaksınız. Benim için yeri çok ayrı olan bu filmi sizlere tavsiye ediyorum.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.