Tarkan'ın Öngörüsü Kuzu Kuzu'nun Kaderini Nasıl Değiştirdi

Tarkan'ın Öngörüsü Kuzu Kuzu'nun Kaderini Nasıl Değiştirdi
  • 6
    0
    0
    0
  • Kuzu Kuzu, Tarkan'ın 2001 yılı tarihli karma albümündeki 3. parça ve albümden birkaç ay önce çıkardığı ilk teklisidir. Şarkının sözü ve müziği Tarkan'a aittir. Ayrıca Hitt Müzik'ten çıkan ilk albümdür. Dönemine damga vuran ve çok konuşulan klibinin yönetmenliğini ise Metin Arolat yapmıştır. Şarkının prodüksiyonu Fransa'da yapılmış ve introsu Ozan Çolakoğlu tarafından yazılmıştır. Yaylı kayıtları ise Marsilya Senfoni Orkestrası tarafından çalınmış olup, kayıtlarda 73 adet yaylı kullanılmıştır.

    tarkan kuzu kuzu

    Peki neydi bu şarkıyı özel kılan diğer detaylar? Tabiri caizse "şıkıdım şıkıdım" diyerek giden Tarkan, biranda "kuzu kuzu" diyerek geri dönmüştü aslında. Öyle ki daha havalimanına iner inmez bir gazeteci ordusu tarafından karşılanmış ve yeni haliyle ülke gündeminin baş köşesine oturmuştu megastar.

    Kuzu Kuzu, ilk yayınlandığında hemen beklenen reaksiyonu alamaz. Tarkan ve ekibi şaşkına uğrar. Çünkü onlar şarkıyı çok seviyorlardı ve olağanüstü bir ilgi bekliyorlardı. Ama ilk gelen yorumlar negatifti. Bunun üzerine bir toplantı halindeyken, Tarkan; "insanlar bu şarkıyı benim ağzımdan, benim görüntümle bir kere izlesin" der. Ekipte onun gibi düşünen neredeyse kimse yoktur. Ancak Tarkan, "beni bir televizyon programına çıkartın" der ve ekip o programın Hülya Avşar Show olmasına karar verir. Bu durum karşısında Hülya Avşar da çok heyecanlanır ve yayın tarihine karar verilir. O an gelir ve Tarkan o programa çıkıp şarkıyı okuyunca kıyamet kopar. Şarkıyı programda birkaç kere söyler... Şarkı iki günde 650 bin satar. Tarkan'ın dediği olur. Şarkı, orada onun görüntüsüyle patlar. Kuzu Kuzu, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan ve tüm zamanların en hızlı satılmış tekli albümü oldu. Yabancı ülkelerde de oldukça beğenildi ve önemli bir başarı yakaladı. Tarkan başarısıyla dünyaya yine Türkçe öğretmeye başladı.

     

    Kaynak 1, 2


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.