Serdar Ortaç'ın Meksika Macerası: "loco Turk (Çılgın Türk)"

Serdar Ortaç'ın Meksika Macerası: "loco Turk (Çılgın Türk)"
  • 4
    0
    0
    1
  • Serdar Ortaç, 1994 yılında çıkardığı ilk albümü Aşk İçin ile müzik dünyasına merhaba dediği günden beri Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu. Sadece kendisi için üretmedi, başka isimlerle de paylaştı şarkılarını ve bestelerini. Böylece birçok ünlü şarkıcının kariyerine çok önemli dokunuşlar yaptı.

    serdar ortaç yaz yağmuru

    Mart 1996'da ikinci albümü olan Yaz Yağmuru'nu yayınladı. Bu albümde Feyyaz Kuruş, Selim Çaldıran, Erhan Güleryüz, Aşkın Tuna, Metin Arolat gibi önemli isimlerle çalıştı. Bu albümde söz ve müziğini Metin Arolat ile beraber yaptığı Gamzelim, Sana Uzandım, Ben Adam Olmam ve Yaz Yağmuru gibi pek çok hit şarkıya imza attı. Ben Adam Olmam şarkısı Meksika'da radyo ve televizyonlarda çok sık çalındı ve fazlaca beğenildi. Serdar Ortaç da bu duruma kayıtsız kalmayarak bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir albüm yaptı.

    serdar ortaç

    Ancak biz bu albümün macerasına geçiş yapmadan önce gelin bir de arka planına bakalım. Serdar Ortaç, o dönemler müzik çalışmalarından dolayı askerliğini 1 yıl daha tecil ettirmişti. Bir konseri sırasında yabancı bir yapımcı Serdar Ortaç'ı beğenir ve menajerine ulaşarak görüşme talebini iletir. Yapımcının kaldığı otelde bir toplantı gerçekleştirirler ve adam Serdar Ortaç'a onu beğendiğini, birlikte yurtdışında çalışmak istediğini söyler. Serdar Ortaç bu teklifi kabul eder ve Meksika macerası başlar. Hep birlikte Meksika'nın yolunu tutarlar. Serdar Ortaç, Meksika'ya indikleri anda havaalanındaki reklam panolarından birinde bir manken görür ve yapımcıya derdini yarı Türkçe yarı İspanyolca olarak anlatır; klibinde bu mankeni oynatmak istediğini söyler ve yapımcıdan onu bulmasını ister. Ortaç'ın bu talebine önce karşı çıkılır. Burada işler böyle yürümüyor denerek vazgeçerilmeye çalışılır ancak nafile. Serdar Ortaç'ın isteği kabul edilir. Reklam panosunda elinde içicek tutan ve Serdar Ortaç'ı daha görür görmez kendine hayran bırakan o manken bulunur, klip çekimine getirilir. İşte tam da burada hayranlık yerini ilk görüşte aşka bırakır. Serdar Ortaç, kadını görür görmez ilgisini daha da belli eder ve arkadaşlıkları başlar.

    serdar ortaç meksika

    Serdar Ortaç'ın Meksika'daki çalışmaları meyvesini verir. Önce Ben Adam Olmam şarkısını İspanyolca bir single olarak yayınlar. 10 bin barajını geçer ve 21 Şubat 1997'de Yaz Yağmuru albümünü "Loco Para Amar" adıyla tamamını İspanyolca seslendirerek Meksika'da yayınlar. Daha sonra Türkiye'de de bu albümü İspanyolca bir single olarak hazırlar. Türkiye'deki çalışmalarını da aksatmaz ve aynı yıl içerisinde Sibel Can'a verdiği Padişah adlı şarkıyla Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı ödülünü alır.

    Serdar Ortaç, Meksika'da piyasaya çıkardığı Loco Para Amar adlı İspanyolca albümünün ilk konserini Rosarito kentinde verir. 30 bin kişiye hitap eder bu konserde Ortaç. Büyük bir coşku içinde geçen konserde Serdar Ortaç'a, İspanyol dansçılar da eşlik eder. Türk ve İspanyol ezgileriyle insanları etkilemeyi başarır. Meksika'da 21 gün daha kalır ve albümünün promosyon çalışmalarıyla ilgilenir. Bu süreçte konserler vermeye, radyo ve televizyon programlarına çıkmaya devam eder. Ve tabii ki ona bu süreçte daha ilk görüşte büyülendiği İspanyol manken de eşlik eder. Kısa bir süreliğine Türkiye'ye döner ve verdiği röportajlarda; Loco Para Amar'ın Meksika'da dört haftadır bir numara olduğunu, Meksika'da kendisine "Loco Turk (Çılgın Türk)" lakabı takıldığını belirtir. "Daha önceleri Meksika'da klibim yayımlanmıyordu ve o nedenle beni tanımıyorlardı. Kentte dolaşırken, her yerde şarkılarımın çalındığını duymak beni çok mutlu etti. Meksikalı hayranlarım konserlerde ilk defa beni gördüler ve yakınlık gösterdiler." diyerek halinden memnun olduğunu belirtir ve başarısından söz eder.

    Serdar Ortaç, Meksika'ya geri döner. Günlerini manken sevgilisiyle geçirir. Bu durum yaklaşık 5-6 ay kadar devam eder. Ancak bu süreçte unuttuğu bir şey vardır, o da askerlik. Serdar Ortaç, askerlik için ülkeye acil olarak çağrılmasından dolayı geri döner. Onun dönüşünden kısa süre sonra şarkıları da listelerden düşer ve Serdar Ortaç'ın yurt dışına açılma hayalleri bir başka bahara kalır.

    Serdar Ortaç

    "Çıkardığım kaset Meksika'da 220.000 sattı. Ama bu satışı Fransa'da elde etmediğim için basında yer almadı." (Aynı dönemde Tarkan başta Fransa olmak üzere dünya müzik listelerini sallıyordu.)

    8 Ekim 1998'de "askerlikten kurtulmak için hile yapmak" suçlamasıyla hakkında tutuklama talebi çıkan Ortaç; asker kaçağı olmadığını, çalışmalarının büyük bir kısmını Meksika'da sürdürdüğünü belirterek, "bazı evraklar askerlik şubesine ulaşmamış olabilir. Askerlikten kaçacak son insan benim. Zamanı gelince kışlama koşacağım." ifadelerini kullanır. Tutuklanma talebini basından öğrenen Serdar Ortaç'a, bir sonraki gün Bostancı Gösteri Merkezi'nde vereceği konser öncesi polisler tarafından askere çağrı tebliği yapılır. Bunun üzerine basına konuşur ve; "Askerlikten kaçmıyorum. Ben şarkılarımı bu vatan için yapıyorum. 23 Kasım'da paşa paşa askere gideceğim." açıklaması yapar. Bostancı'daki konseri biter bitmez bu sefer gözaltına alınan Serdar Ortaç, nöbetçi mahkemeye çıkarılır ve tutuklu kalmasına karar verilerek cezaevine gönderilir. 3 ay kadar hapis yattıktan sonra bedelli askerlikten yararlanır.

     

    Kaynak 1, 2, 3, 4, 5, 6


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.