10 Şarkıyla Efsane Müzisyen Uzay Heparı

10 Şarkıyla Efsane Müzisyen Uzay Heparı
  • 2
    0
    0
    0
  • 90'lardaki sevdiğimiz şarkıların birçoğunda izi olan unutulmaz bir müzisyendi Uzay Heparı. Türk Pop Müziğinin Küçük Prens'iydi, altın çocuğuydu. Sevdiğimiz şarkılarda bir şekilde bir dokunuşu vardı. Tam ismiyle Rony Reşat Uzay Heparı. 24 yıllık kısacık hayatına bir sürü güzel şey sığdırmayı başardı. İmzasını attığı şarkılarla pek çoklarının hayatına dokundu. Gelin bu güzel adamın hayatımıza dokunduğu şarkılardan 10 tanesine birlikte bakalım...

    1) Sezen Aksu - Küçüğüm

    Rivayet odur ki; Sezen Aksu bu şarkıyı Uzay Heparı için yazar ve Uzay motosiklet kazası sonrası komada yatarken, başında beklediği sırada bu şarkıyı ona söyler.

    "Küçüğüm daha çok küçüğüm. Bu yüzden sonsuz endişem... Savunmam bu yüzden... Bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem."

    2) Sezen Aksu - Masum Değiliz

    "Kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış, kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan... İçindeki çocuğa sarıl sana insanı hatırlatır."

    3) Levent Yüksel - Yeter Ki Onursuz Olmasın Aşk

    "Ölürüm yoluna ölürüm de, yine boyun eğmem. Yakarım dünyayı uğruna ama sana eğilmem. Öyle sınırsız öyle derin öyle çok severim ki korkarsın... Kuruyup çöle dönsem de, pare pare olsam da yenilmem."

    4) Levent Yüksel - Kadınım

    "Sana dargınım, kırgınım sana, kızgınım. Haksızlık, vefasızlık bu. Bu her şeyi inkar eden duygu... Ne acı, yazık."

    5) Levent Yüksel - Bu Gece Son

    "Mutlu ol, iyi bak kendine. Ne olur gözüm arkada kalmasın. Uzun uzun seneler var önünde... Gün gelir sevgilim, acıya alışırsın, alışırsın."

    6) Demet Sağıroğlu - Kınalı Bebek

    Uzay Heparı ve Zeynep Tunuslu aşk yaşarlar ve nihayet evlenirler. Balayına Tunus ve Fas'a giderler. Bu gezi sırasında Zeynep Tunuslu ellerine kına yaktırır. Şehrazat bundan etkilenerek, Uzay Heparı'nın bestesinin üzerine bu sözleri yazar ve Kayahan'ın eski vokalisti Demet Sağıroğlu'na verir. Bu şahane şarkı böylece ortaya çıkar. Beste ve düzenlemesi Uzay Heparı'ya aittir ama kendisi maalesef tam her şey bitmek üzereyken o feci kazayı geçirir ve hayata gözlerini yumar. Albüm, Ozan Doğulu'nun yardımlarıyla tamamlanır. Albümün kartonetinde Demet Sağıroğlu'nun Uzay Heparı'nın ardından yazdığı bir de şiir bulunur.

    "Avuttunuz yalanlarla. Ninnilerle, masallarla. Şu vefasız insanların, günahları boynuna."

    7) Aşkın Nur Yengi - Serserim Benim

    Sezen Aksu'nun bu şarkıyı Uzay Heparı için yazdığı söylenir.

    "Serserim benim, deli dolu sevgilim. Kor gibi sıcak ya da sular gibi serin. Gelme uzak dur, korkuyorum çok... Çılgınlık bu, hâlim yok!"

    8) Sertab Erener - Rüya

    "Değmeyin feryadıma. Figânıma değmeyin. Eğer sevda bu demekse ben vazgeçtim. Beni sevmeyin."

    9) Sezen Aksu - Adem Olan Anlar

    "Ben bu dünyaya bir türlü alışamadım. Bu yüzden insan içine karışamadım. Bana mı sordunuz adımı koyarken. Bir küstüm bir daha barışamadım."

    10) Sertab Erener - Vurulduk

    "Ne çok hata yaptık, ne çok hırpalandık. Kırık dökük hayatlarımız lekeli. Ne renk, ne ışık var. Her şey ne kadar ortalama."

    uzay heparı

    Bu listede sadece 10 tanesini hatırladık ama Uzay Heparı daha birçok şarkıya imzasını attı. Ne denir ki bu mükemmelliyete? Şarkıya dokunanları görünce muhteşemliğine daha az şaşırıyor insan sanki... İnsanı büyüten, yeni her yaşında yanında olan şarkılar bunlar hep. Hepsinde ne çok anı, ne çok aşk, ne çok öfke, ne çok hüzün, ne çok mutluluk, ne çok ayrılık, ne çok hasret, ne çok sevgi saklı. Bu dünyadan bir Uzay Heparı geçti. Geldi, hayatı gönlünce yaşadı, çok sevdi, çok sevildi, mutlu oldu, mutlu etti ve tüm bunları yaparken kısacık ömründe asla silinmeyecek izler bıraktı. Ne kadar teşekkür etsek az.

     

    Kaynak 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.