Türkiye'nin Sınırlarını Aşmak: The Away Days İle Röportaj

Türkiye'nin Sınırlarını Aşmak: The Away Days İle Röportaj
  • 6
    0
    0
    0
  • Bugün, 2012 yılında Oğuz Can Özen'in bir projesi olarak hayata geçen Türk indie pop/dream pop grubu olan fakat aslında en başta herkes tarafından yabancı bir grup zannedilen The Away Days ile yaptığımız röportajla karşınızdayız. Geçtiğimiz günlerde "Sadness Will Last Forever" teklisini ve grubun eski şarkılarını içeren "This" EP'sini dinleyicileriyle buluşturan The Away Days'ten Oğuz Can Özen'in sorularımızı yanıtladığı röportajımıza geçmeden önce, yeni çıkardıkları single'ı ve EP'yi buraya bırakıyor, hepinize keyifli dinlemeler ve keyifli okumalar diliyoruz:

     

     

     

    1. Merhabalar, öncelikle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için çok teşekkürler. Öncelikle her röportajın klasik sorusu olan “Müzik serüveniniz nasıl başladı, grubun ismi nasıl ortaya çıktı?” gibi The Away Days 101 niteliğindeki sorularla başlayabiliriz.

    Lisede elime gitar alıp sevdiğim şarkıları çalmayı öğrenmemle başladı aslında, daha sonra 16 yaşımdayken ilk konserimi vererek adım attım diyebilirim. "The Away Days" ise aslında yaptığımız müzik ile buraya ait olamayışı üzerinden geldi aklıma. Burada geçirdiğimiz her gün deplasmanda geçiyor gibiydi.


    2. Ayrıca biliyoruz ki yıllar içerisinde de gruptaki üyelerde birçok değişiklikler yaşandı, 1 tane stüdyo albümünüz, çokça single’ınız var ve son olarak da “Sadness Will Last Forever” adlı parçayı yayınladınız. Peki, şimdilerde The Away Days neler yapıyor, neler yapmayı planlıyor biraz anlatabilir misiniz?

    Aslında grup üyeleri hep sabitti fakat sahnede birçok değişiklik yapıyorduk. Bir süredir The Away Days projesine Orkun Atik ile devam ediyorum. Önümüzdeki süreçte yepyeni şarkılar var. Bayağı biriktiler, sürpriz şekilde yayınlayacağız. 

     


     

    3. Sizin bir Türk grubu olduğunuzu çoğu dinleyiciniz çok sonradan fark ediyor, şarkılarınızın İngilizce olmasının yanı sıra gerçekten grubun ve şarkılarınızın Avrupai bir havasının olması da bunda etkili olabilir. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? 

    İnsanların yabancı sanması normal, bu yıllardır alıştığımız bir geri bildirim, kısmen güzel kısmen can sıkıcı tabii. 

     

    4. Konu grubun Avrupai olmasından açılmışken yaptığınız şarkıların tamamının İngilizce olmasının sebebi nedir?

    İngilizce yazıyor oluşumuzun sebebi tamamen başlangıçta bu şekilde karar vermemizdi, çünkü dünyaya daha global bir dilden işler bırakmak istiyorduk. 

     

    5. Yaptığınız müzik genel itibariyle “dream pop”, “indie pop” olarak tanımlanıyor. İleride bu türler çerçevesinde mi müzik yapmaya devam etmek istiyorsunuz yoksa farklı tarzlara da yönelme gibi bir düşünceniz de var mı? 

    Genre tanımları artık çok gereksiz geliyor bize. Indie diyip geçiyoruz :) 

     

    6. Çıkardığınız single’ların, albümünüz Dreamed at Dawn’ın da kapak çalışmaları oldukça dikkat çekici ve farklı bir havaları var. Bu kapakların tasarım süreçlerini anlatabilir misiniz?

    "Dreamed at Dawn" kapak tasarımı Elsa Bleda'ya ait. Kendisi çok sevdiğim bir arkadaşım ve aynı zamanda dünyaca ünlü bir fotoğrafçı. En son single'ımız "Sadness Will Last Forever"ın kapağı ise Orkun Atik'e ait. Kendisi yağlı boya ile yaptı.

     

     

    7. Yine bildiğimiz üzere, Can Bey siz aynı zamanda yönetmenlikle de uğraşıyor, klipler çekiyorsunuz. The Away Days dışındaki bu gibi projelerinizden de bahsedebilir misiniz?

    Evet kendi kliplerimi çekmeye başladıktan sonra başka projelere ve artistlere de yönetmenlik yapmaya başladım. Oldukça keyifli :) 

     

    8. The Away Days’in icra ediyor olduğu müziğe ilham veren müzisyenleri sorsak kimleri söylersiniz? 

    Chino Moreno, Robert Smith, Yannis (Foals), Kevin Parker, Thom Yorke.


    9. Yurtdışında fazlaca konser veriyorsunuz. Bu konserlerinizin Türkiye’dekilerden farkları neler?

    Seyircilerin daha ilgili olduğunu söyleyebilirim. Daha çok hissedip muziğin içine giriyorlar, canlı müziğin onlar için bir tutku ve kültür olduğu çok belli.


     10.  Maalesef ki hala bir pandemi sürecindeyiz, bu süreç içerisinde neler yaptınız ya da yapıyorsunuz? Üretkenliğiniz bu durumdan nasıl etkilendi?

    Aynı şekilde devam ediyor üretkenliğimiz. Konser verememek üzücü olsa da umarım her şey yoluna girecek yakın zamanda.

     

    11.  Son olarak, eminim dinleyicileriniz de merak ediyordur, bizleri yakın gelecekte yeni bir albüm bekliyor mu?

    Evet single'lar ve ardından bir albüm geliyor. Hem de Türkçe :)

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.