Cemil Meriç - Bu Ülke
Cemil Meriç kitabında , Türkiye'nin Doğu ve Batı arasında sıkışmışlığını dile getiriyor. Gelenek olarak Doğu'ya bağlı kalırken fikir olarak Batı'ya yönelişi sert bir dille ele alıyor.
Orhan Pamuk - Kara Kitap
Türk edebiyatının önemli yapıtlarından olan eser birçok dile çevrilmiştir. Orhan Pamuk'un önemli eserlerinden biri olan Kara Kitap; Galip. Celal ve Rüya karakterleri üzerine kurulmuştur.
Cengiz Aytmatov - Toprak Ana
İkinci Dünya Savaşı'nın yıkımını Sovyet penceresinden etkili bir biçimde aktaran Aytmatov, kolhozda kendi halinde çalışan ailelere, dul kadınlara. öksüz çocuklara ve savaşın Türkistan coğrafyasına verdiği zararı, gerçekçi ve acı dolu bir biçimde değinmiştir.
Ahmet Hamdi Tanpınar - Huzur
Tanpınar'ı okumak ve anlamak büyük bir birikim ve derin düşünce gerektiriyor. Peki "huzur" bu kitabın neresinde?
Jean Paul Sartre - Bulantı
Eser 20.yüzyılın en önemli yapıtlarından biri sayılmaktadır.
Eser Mani dininin kurucusu Mani'nin doğumundan ölümüne kadar dini yayma ve hoşgörüsünü anlatıyor. Doğu'yu anlamanın diğer bir yolu ise kesinlikle Amin Maalouf okumaktır.
Ömer Seyfettin - Asilzadeler
Ömer Seyfettin, Anadolu'ya açılan bir kapıdır. Eserde Milli Edebiyat döneminin düşünce ve siyasi hayatına dair önemli çizgilere değiniliyor.
Muharrem Ergin - Dede Korkut Kitabı
Fuat Köprülü Hoca'nın dediği gibi " Bütün Türk edebiyatını terazinin bir gözüne, Dede Korkut'u diğer gözüne koysanız, yine Dede Korkut ağır basar."
Tarık Buğra - Yağmur Beklerken
Eserde, Cumhuriyet'in ilk yılları sosyo-kültürel faktörler ile ele alınır. Çok partili sistem, 1929 Buhranı ve Anadolu'da yaşanan kuraklığı çarpıcı bir biçimde Tarık Buğra bizlere yansıtmıştır.
Mağripli Othello , iyi yürekli ve cesur bir komutandır. Ta ki aşık olup güzel Desdemona ile evlenene kadar...
Yorum Bırakın