'üç Küçük Domuz': Musk'ın Neuralink'i

'üç Küçük Domuz': Musk'ın Neuralink'i
  • 6
    0
    0
    0
  • Milyarder girişimci Elon Musk'ın nörobilim girişimi Neuralink Cuma günü, beyninde bozuk para büyüklüğünde bir bilgisayar çipini Gertrude adında bir domuzun beynine yerleştirdiği bir tanıtım yaptı ve aynı tür implantla insan hastalıklarını tedavi etme hedefine doğru ilk adımını gösterdi. Tesla Inc ve SpaceX CEO'su Musk tarafından 2016 yılında ortaklaşa kurulan San Francisco Körfezi Bölgesi merkezli Neuralink, Alzheimer, demans ve omurga gibi nörolojik rahatsızlıkları iyileştirmeye yardımcı olmak için en karmaşık insan organına binlerce elektrot içeren kablosuz beyin-bilgisayar arayüzlerini yerleştirmeyi hedefliyor. kordon yaralanmaları ve nihayetinde insanlığı yapay zeka ile kaynaştırıyor.

     

     

    Hafıza kaybı, işitme kaybı, depresyon ve uykusuzluk gibi rahatsızlıklara değinen Musk, Cuma günü bir web yayınında "İmplante edilebilir bir cihaz aslında bu sorunları çözebilir" dedi. Musk, bu tedaviler için bir zaman çizelgesi vermedi ve insan denemelerinin bu yılın sonunda başlayacağına dair önceki ifadeleri biraz ertelenecek gibi görünüyor. Şirketin baş cerrahı Dr. Matthew MacDougall, Neuralink'in az sayıda insan hastayla yaptığı ilk klinik denemelerinin felç veya paraplejiyi tedavi etmeyi amaçladığını söyledi. Şirketle bağlantısı olmayan sinirbilimciler, sunumun Neuralink'in büyük adımlar attığını gösterdiğini ancak daha uzun çalışmalara ihtiyaç olduğu konusunda uyardığını söyledi.

    Musk, "üç küçük domuz" gösterisi olarak tanımladığı sunusunda, beyninin burnunu kontrol eden kısmında bir Neuralink implantı bulunan domuz Gertrude, Musk'ın kamerada görünmesi için biraz ikna etmesini gerektirdi, ancak sonunda bir dışkıdan yemeye ve saman koklamaya başladı ve hayvanın sinirini izleyen bir grafikte sivri uçları tetiklediği görüldü.

     

     

    Musk, şirketin her birinde iki implant bulunan üç domuza sahip olduğunu ve ayrıca daha önce implantı olan bir domuzu ortaya çıkardığını söyledi. Musk, onların "sağlıklı, mutlu ve normal bir domuzdan ayırt edilemez" olduklarını söyledi. Musk, şirketin implant verilerini kullanarak "yüksek doğrulukta" koşu bandı çalışması sırasında domuzun uzuv hareketini tahmin ettiğini söyledi. 

    Musk, kabaca 23 milimetre (0,9 inç) çapa sahip Neuralink'in çipini "kafatasında küçük tellere sahip bir Fitbit" olarak tanımladı. Bir web yayını izleyicisinden gelen bir yorum, hayvanları "Cypork" olarak tanımladı. (Siborg, biyolojik ve yapay kısımları olan varlıklara verilen isimdir.) 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.