Okumadan Önce Ölünmesi Gereken Kitaplar

Okumadan Önce Ölünmesi Gereken Kitaplar
  • 4
    0
    1
    0
  • Bazı kitaplar ölmeden önce okunması gereken kitaplar olabilir fakat bazıları da bence okumadan önce ölünmesi gereken kitaplardır. Bu yüzden bu içerikte öznel görüşlerime dayanarak okumasanız da mezarlarınızda rahatlıkla uyuyabileceğiniz bazı kitap önermeyişlerimden bahsetmek istiyorum.

     

    1- Paulo Coelho, Simyacı

     


    Hikayesi tamamen Takkeci İbrahim Efendi'nin hikayesinden alıntılanan ve küçük eklemeler yapılan bu kitap bence tam bir kişisel gelişim eseri kıvamında. İşte ne bileyim evrenin işaretleri, evrenin dili, evrenin senin üzerinde düşündüğü şeyler falan derken evren bozması bir kitapla karşı karşıyayız. Ama bu kadar popülerliği hak eden başka kitaplar varken Simyacı'yı okumadan rahatlıkla ölebilirsiniz diye düşünüyorum.


    2- İlhami Algör, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

    Filmine ve kitabın adına bir lafım yok fakat içerik olarak büyük sorunları olan bir kitap bence bu. Biraz postmodern, biraz modern, biraz yeraltı edebiyatına kaçayım yok şuradan da 1 kaşık gerçekçilik alayım deyince tam bir Baruthane Pilavcısı edebiyatı gibisinden bir tür oluşturulmuş. Oysaki postmodern, moderne karşıdır; yeraltı edebiyatı ise hepsine karşıdır. Yani beraber olmaması gereken türlerin rahatlıkla beraber olabildiği bir kitap olmuş bu, içindeki cinsiyetçi sıfatlara hiç değinmiyorum bile. Bence bu kitabı da okumadan rahatlıkla ölebilirsiniz.

     

    3- Sümeyye Koç, Hercai

    Dizisi sayesinde büyük popülerlik kazanan bu kitabı da okumadan rahatlıkla ölebilirsiniz. Zira erkeğin kadın üzerindeki psikolojik ve fiziksel tahakkümünü ben bir kitapta okumak istemezdim, bunu zaten her gün haberlerde görüyoruz. Ayrıca bu kitap Epsilon Yayınevi'nden basılmış. Yani arkadaşlar bilmiyorum fark ettiniz mi ama Epsilon, Olimpos ve Pegasus gibi isimler ile Yunan mitolojisini en kötü kullanan millet olabiliriz. Keşke Atilla Taş'tan önce falan bu yayınevlerini Yunanlara iteleyebilseydik...

     

    4- Robin Sharma, Ferrari'sini Satan Bilge

    İşte, bir kişisel gelişim tırtı daha... Satmışsındır Ferrari'ni, hiç acı çekmeden, tamamen güllük gülistanlık kandırmacalarla bir Hindu bilge olmaya doğru gidiyorsundur. Bence kişisel olarak gelişmek için illa ki kişisel gelişim kitapları okumanıza gerek yok arkadaşlar. Dostoyevski, Kafka, Yusuf Atılgan ve daha nice kurmaca yazarını okuyarak da kişisel olarak gelişebilirsiniz. İlla ki Ferrari'nizi satmaya gerek yok yani, hayat ve varoluşunuz hakkında birkaç görüş ve öngörünüz olsun o da yeterli.

     

    5- Elif Şafak, Havva'nın Üç Kızı  

    Bu kitabı uzun uzadıya anlatmaya çalışıp çok da vakit kaybetmeme gerek yok. Siz şöyle düşünün... MasterChef yarışmasına katılmışsınız ve önünüzde bir malzeme listesi var, o listede de şunlar yazıyor: Din, İslam, ateizm, Mevlana, bomba, patlama, silahlı baskın, muhafazakar, laik, tarikat, siyaset, spor, yobaz, günahkar, kadın hakları, bekaret, evlilik, feminizm, eşitlik, adalet. Hah işte bütün bunları bir yemekte kullanıp türlü yapmak isteseydiniz o kitap Havva'nın Üç Kızı olurdu. Diyeceğim o ki, bu kitabı da okumadan rahatlıkla ölebilirsiniz arkadaşlar.


    Evet, başta da dediğim gibi bazı kitaplar ölmeden önce okunması gereken değil, bence okumadan önce ölünmesi gereken kitaplardır. Sizin de böyle düşündüğünüz ve okusak hiçbir şey kaybetmeyeceğimize inandığınız gereğinden fazla abartılmış kitaplar varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. 

     

    KAYNAKÇA:

    Kendim


    Yorumlar (1)
    • Başıma bir şey gelmeyecekse Albert Camus-Yabancı kitabının gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum. Kesinlikle kötü bir kitap değil ama bu kadar abartılacak bir tarafı da yok bence.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.