Ülkemizde Çiko Olarak Bilinen Tablo: Ağlayan Çocuk

Ülkemizde Çiko Olarak Bilinen Tablo: Ağlayan Çocuk
  • 2
    0
    0
    0
  •  Tablo, İtalyan ressam Giovanni Bragolin tarafından yapılmıştır ve oldukça fazla kopya satmıştır. Bakışlarıyla insanlarda acıma ve merhamet duygusu uyandırdığı için oldukça etkili bir tablo olmuştur. Fakat hakkında kötü rivayetler ortaya atılmıştır.

     İlk olarak İngiltere’de yangın çıkan bir evde her şeyin yanıp bu tablonun yanmadığı haberleri tablonun lanetli olduğunu düşündürmüştür.

     O dönemde İngiltere'de yangın olayları oldukça fazlaydı ve tablonun bulunduğu evlerde yangın olayları arttığı düşünülüyordu. Gazetelerde yayılan haberler halkta korkuya yol açmıştı ve herkes tablodan kurtulmaya başlamıştı. Bunun üzerine itfaiye açıklama yapma kararı aldı ve yangının elektrik kaçaklarından kaynaklandığını açıkladı.

     Fakat rivayetler artar hatta geceleri evlerde ağlayan çocuk sesleri, kanlı akan gözyaşları gibi söylentiler bile yayılmıştır. Hatta ressamın kaçırdığı çocukların yüzünü resmettiği bile düşünülmüştür. Aslında nahif, sevimli olarak tasvir edilen çocuk bu şekilde halk arasında lanetli olarak kabul edilmiştir.


     Tablonun Türkiye’de yayılması ise Şubat 1979’da bir derginin tabloyu kapak olarak seçmesiyle gerçekleşmiştir ve araçların arka camlarına asılmasıyla iyice popüler olmuştur. Tablo Avrupa yakası dizisindeki Burhan karakteriyle popülerliğini artırmış ve hafızamızda sevimli Çiko olarak yer etmiştir. 
     

    Kaynak: 

    wikipedia.org


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.