Ücretsiz Çevrimiçi Derslerle Hayat Eğitiminize Devam Edin

Ücretsiz Çevrimiçi Derslerle Hayat Eğitiminize Devam Edin
  • 8
    0
    0
    1
  • Evde fazladan zamanınız mı var? Düşünecek yeni şeylerle beyninizi meşgul etmek mi istiyorsunuz? Kendi başınıza biraz uzaktan öğrenmeyi düşünün. Sonuçta, Benjamin Franklin her gün çalışmak, düşünmek ve denemek için bir veya iki saatini ayırarak kendi eğitimindeki boşlukları doldurdu ve birkaç başarılı kariyere devam etti. Yüzlerce büyük kolej ve üniversite, internet bağlantısı olan herkesin alabileceği çevrimiçi kurslar sunmaktadır. Ücretsiz dersler aldığınız için akademik kredi alamayacak olsanız da, bilginizi genişletirsiniz ve hatta çocuklarınızla okula dönerken küçük bir dayanışma bile gösterebilirsiniz. İşte başlamak için bir kılavuz.

    Plan Yap

    Önce kendinize hangi konuda çalışmak istediğinizi ve bunun size nasıl fayda sağlayacağını sorun. Bir kariyer değişikliği mi düşünüyorsunuz? Yeni beceriler mi edinmek istiyorsunuz? Yoksa huzursuz zamanlarda dikkatinizi dağıtmaya mı ihtiyacınız var? Çok çeşitli akademik disiplinlerde sınıflar mevcut olduğundan, aramanıza odaklanmanıza yardımcı olacak nihai hedefinizi not edin.

    Ivy League eğitimi ister misiniz? Diğerlerinin yanı sıra, Princeton'dan "Anayasal Yorum"  Yale'den bir Afrika-Amerikan tarihi dersine veya Harvard'dan giriş niteliğinde bir bilgisayar bilimleri dersine kaydolabilirsiniz.

    Çevrimiçi eğitim, her yerden katılabileceğiniz anlamına gelir, böylece Britanya'nın Açık Üniversitesinde bir proje yönetimi dersi veya Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi ve Araştırmalarından "The Science of Beer" gibi derslerine katılarak küreselleşebilirsiniz.

    Bir Ders Bulun


    Bir çok kurum, MOOC olarak da bilinen devasa açık çevrimiçi kurslar şeklinde dersler sunar. Bunlar çoğunlukla web tarayıcınızda yer alır ve kaydedilmiş video dersleri, okumaları, çalışma sorularını ve tartışma forumlarını içerir.

    Massachusetts Institute of Technology gibi bazı okullar cömerttir. M.I.T. OpenCourseWare sitesinde kampüs içi kurslarının çoğunun içeriğini ücretsiz olarak sunar. Birden fazla okulda nelerin mevcut olduğunu görmek için, çevrimiçi kurslar için bir arama motoru olan Class Central'ı deneyin. Akredite kurumlardan 1500'den fazla kursu listeleyen ve Coursera, edX ve FutureLearn gibi eğitim platformlarında barındırılan Açık Kültür sitesine de göz atabilirsiniz; bu platformların birçok abonelik veya ücrete dayalı dersleri de vardır.

    Kaydolmak için kayıt düğmesini tıklayın. "Ücretsiz" plandaysanız, esasen kursu denetliyorsunuz demektir. Ancak, bir ücret öderseniz, genellikle notlandırılmış ödevler veya genellikle yaklaşık 50 $ 'dan başlayan bir "tamamlama sertifikası" alabilirsiniz.

    Dersler için Diğer Kaynaklar

    Üniversite düzeyinde bir sınıfa tam olarak hazır değilseniz veya çocuğunuzun öğrenimini desteklemek istiyorsanız, kar amacı gütmeyen Khan Academy, anaokulundan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için tasarlanmış derslere ev sahipliği yapar. Burada matematik, fen bilimleri, ekonomi ve beşeri bilimler derslerinin yanı sıra dijital animasyon sürecine genel bir bakış olan "Pixar in a Box" gibi yaratıcı bilgisayar kursları bulabilirsiniz.

    Apple’ın iTunes U hizmeti, şirketin 2021 sonunda platformu sonlandırmayı planladığını duyurmasına rağmen, dünyanın dört bir yanındaki okullardan ücretsiz sesli ve görüntülü dersler veriyor.

    Okul İçin Hazırlan
    Günde bir saat çalışma mantıklı bir hedeftir, ancak bir kursu düşünürken belirli süre ve zaman taahhütlerini kontrol edin, böylece daha kesin bir şekilde planlama yapabilir ve alanı takviminize yerleştirebilirsiniz. Bazı dersler kendi hızınıza göre belirlenirken, diğerleri dokuz hafta sürebilen daha geleneksel bir toplantı yapısına sahiptir. Ödevinizi yapmak ve okul materyallerinizi saklamak için bir yer bulun. Kursa bağlı olarak, belirli kitaplara, yazılımlara veya diğer materyallere de ihtiyacınız olabilir. Kaydedilmiş dersleri izliyor olsanız bile, not almak bilgileri daha iyi saklamanıza yardımcı olabilir, bu nedenle ucuz bir not defteri veya not alma uygulaması düşünün.

    Meşgul Kişiler için Sınıflar
    Uzun bir kursa katılmak için çok mu meşgulsünüz? Coursera sitesinde bir günde tamamlayabileceğiniz kursların bir listesi vardır; hepsi yıl sonuna kadar ücretsizdir.

    Ve müzeler ve kütüphaneler tarafından sunulan dersleri ve web seminerlerini düşünün. Müze Bilgisayar Ağı sitesinde, büyük kurumların uzun bir çevrimiçi öğrenme kaynakları listesi vardır. En sevdiğiniz müze sitelerine doğrudan eğitim içeriği için göz atmak da sonuç verebilir.

    Hayat Dersleri
    Son model bir Honda Civic'te yağı nasıl değiştireceğinizi, temel tuvalet onarımlarını nasıl yapacağınızı veya yırtık giysileri nasıl tamir edeceğinizi öğrenmek ister misiniz? YouTube'da yayınlanan eğitici videolar, günlük yaşamın pratik meseleleri hakkında uygulamalı eğitim sağlar. Pek çok popüler kendin yap sitesinin kendi YouTube kanalları vardır, böylece The Handyman’in ev geliştirme eğiticileri veya iFixit’in gadget onarım videoları gibi içerikleri tek bir yerde bulabilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.