Saykodelik Müzikle Dans Etmeye Hazır Mısın?

Saykodelik Müzikle Dans Etmeye Hazır Mısın?
  • 2
    0
    0
    0
  • Barlas Tan Özemek'in akla takılan gitar melodileri, Kaan Düzarat'ın ustaca düzenlenmiş beatleri ve Ali Güçlü Şimşek'in güçlü vokallerinin oluşturduğu Lalalar grubu tarz olarak elektronik, saykodelik, rock ve funk türlerini bir araya getirerek ortaya heyecanlı ve merak uyandıran bir müzik koyuyor. 

    Grubun ilk teklisi olan "İsyanlar", 2019 yılının başında yayınlanmış olup anadolu rock ve modern saykodelik melodiler içermekte. Aynı zamanda şarkının giriş ve bitiş müziği, Canım Kardeşim (1973) filminden kesilmiş olup Cahit Oben tarafından bestelenmiş. İlk teklilerinin ardından "Mecnun'dan Beter Haldeyim" parçasını yayınladılar. Sözleri gereği depresif bir şarkı hissiyatı yaratsa da dinleyiciye keyif veren melodisiyle kulakta hoş bir tını yakalıyor. Grubun ilerleyen zamanda çıkardığı “Yalnız Ölü Balıklar Akıntıyı Takip Eder” teklisi ile saykodelik müziğin Türk kültürünün getirdiği halay müziği ile birleşmesini görebilir, “Hata Benim Göbek Adım” isimli bu güzellikle de kendinizi karanlık saykodelik müziğin çaldığı bir rakı sofrasında hayal edebilirsiniz. Bu grupta en sevdiğim özellikler de bunlar aslında: hem içinde bulunduğumuz kültürün yansımalarını, ezgilerini duyarak hem de modern, alternatif müziğin birleşmesine şahitlik edebiliyorsunuz. Yaptıkları müziğin dışında şarkıların sözleri de derin bir düşünme seansına yöneltiyor sizi adeta. En son şubat ayında Saltuk Erginer bestesi olan “Sol Şeritte”yi aranje ederek yayımlayan Lalalar, 2020’nin ikinci teklisiyle karşımıza ağustos ayında “Hiç Mutlu Olmam Daha İyi” parçasıyla çıktı. Müziğin ritmiyle sürekli hareket etmenizi sağlayarak sözleriyle de üstüne düşündüren ve duygulandıran bir şarkıdır kendileri. 

    Grubun yaptığı müzikten bahsettikten sonra teklilerini tasarladıkları kapaklardan bahsetmezsek olmazdı. Çoğunluğu Gaye Su Akyol ile tasarlanan bu kapak resimleri insanda pek çok farklı duygu uyandırmakta. Kimisi içimde ürkek bir his uyandırırken kimisi de görsel bir şölen yaşıyormuşum hissi veriyor. Kapaktaki renk birleşimleri ve aynı zamanda hareketli kapak tasarımları gruba karşı ekstra bir ilgi göstermeme neden oldu diyebilirim.

    Akılda kalıcı melodileri, isyankar vokalleri, etkileyici beatleri ve baslarıyla hayatımıza Türk saykodelik müziği getirerek bu son dönemin çarpıcı gruplarından haline geliyor Lalalar. Bir dans pistinde istemsizce kafa sallamanıza neden olan grubumuzun yaptığı müziği, Gaye Su Akyol, Hey! Douglas ve aynı zamanda Pink Floyd gibi grupları seviyorsanız elbet seveceksinizdir. Daha geçenlerde spotify keşfetime düştüler ve keşke dedim daha önceden biliyor olsaydım da pandemi olmadan önce konserlerine gitseydim. Ama hal bu iken keşke demek çok bir işe yaramıyor malesef o yüzden en azından şimdilik kulaklığımı takıp kendimce odamda dans edeceğim. Aşağıya en sevdiğim şarkıyı bırakıyor olacağım, bence bir an önce dinleyin :)

    Ha bu arada youtube üzerinden dinlerseniz de mutlaka açıklamalar kısmını okumayı unutmayın çünkü dilerseniz parçalara eşlik edebilir dilerseniz de Lalalar grubunun bıraktığı küçük notlara rastlayabilirsiniz. Örnek olarak "Mecnun'dan Beter Haldeyim" in açıklamasında parçanın adının anlamı şu şekilde betimlenmekte:

    - The title can be roughly translated as “I am in a situation way worse than Majnun” so imagine how bad it is and multiply it by 666.

    Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler/muzik/lalalar-dan-izmir-de-ilk-canli-performans/11305 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.