Aşk Zaman Tanımaz: Outlander

Aşk Zaman Tanımaz: Outlander
  • 4
    0
    0
    0
  • Diana Gabaldon'un aynı adı taşıyan romanından televizyona uyarlanan dizinin başrollerinde Caitriona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix rol almaktadır. 6 Golden Globe adaylığı bulunan dizinin yaratıcılığını ise Ronald D. Moore üstleniyor.

    Zaman yolculuğu serisinin bir bölümü olan Outlander'ın hikayesinde; Claire Randall 2.Dünya Savaşı'nda yıllarca hemşire olarak hizmet verdikten sonra evine döner. Eşi Frank ile yıllardır ayrı kalmış ve aralarında bir soğuma yaşansa da birbirlerini sevmeye devam etmişlerdir. Bu çift normal hayatlarına kaldığı yerden devam edeceklerken Claire bir gün yalnız başına eski zamandan kalma  Craig Na Dun adı verilen kayalıkların birine gider ve bu yolculuk onu bulunduğu zamandan 200 yıl öncesine yani 1743 İskoçya'sına götürür. 

    Claire için başlangıçta anlatılması  ve yaşanılması güç bir durum olsa da zamanla ne ile karşı karşıya olduğunu anlayacak ve buna uygun kendine bir yol çizmeye karar verecektir. Başlangıçta kahramanımızın ilk hedefi gelecekten geldiği kayalıklara ulaşıp geldiği yere geri dönmektir. Ancak kaderin planı onun düşüncesinden farklıdır. Karşısına hayatının aşkı Jamie'yi çıkarır. Claire bundan sonra iki aşk arasında sıkışıp kalsa da bu savaşta kazanan Frank değil Jamie olacaktır. Ancak buradaki bilindik çatışmaların tersi bi çatışma yaşanacaktır ki bu da iki erkeğin de Claire'a karşı daima anlayışlı olmasıdır. 

    Claire ve Jamie çifti bugüne kadar gördüğünüz çiftlerden çok daha farklı bir perspektifte sunulur. Onlar daima birbirlerine karşı dürüst ve anlayışlıdırlar. Aralarından saçma sapan gurur yapıcı şeyler asla yaşanmaz. Olaylarda daima karşılarındakinden çok kendilerini suçlarlar ve daima affedicidirler. Aynı zamanda birbirine aşık bu iki insan daima birbirlerinin hayatları için düşünmeden birçok bedel ödemeye hazırdırlar. 

    Claire ve Jamie çiftinin yolları kesiştikten sonraki amaçları ise hem aşklarını korumak hem de tarihin gidişatını değiştirmek olacaktır. Lakin kader buna izin verecek midir bunu zaman gösterecek. 

    2014 yılında yayın hayatına başlayan dizi 5.sezonunu geride bıraktı ve yeni sezon onayını aldı. 8,2 gibi başarılı bir IMDB puanına sahip olan dizi STARZ kanalındaki serüvenine devam ediyor. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.