Gezelim Görelim: Saint Pierre Kilisesi

Gezelim Görelim: Saint Pierre Kilisesi
  • 7
    0
    0
    1
  • Rotamızı çevirdiğimiz Hatay, ülkemizin diğer şehirleri gibi birçok medeniyeti görmüş geçirmiş bir şehirdir. Köklü tarihi, kültürel özellikleri ve sunduğu doğal güzellikleriyle bizleri kendine hayran bırakan bu şehrin mutfağı da unutulmaz deneyimler sunar önümüze. Ziyaret edilecek birçok noktası bulunan Hayat'da sizlere Saint Pierre Kilisesi hakkında ufak tefek bilgiler derledik. Yolunuz oraya düşerse ve vaktiniz varsa dünyanın ilk mağara kilisesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

    Konumu için buraya tıklayınız.

    Antakya- Reyhanlı yolu üzerinde kente iki kilometre uzaklıkta Habib-i Neccar Dağı yakınında yer alan Saint Pierre Kilisesi, doğal bir mağara olup eklemelerle kiliseye dönüştürülmüştür ve dünyanın ilk mağara kilisesi olarak kabul edillir.

    Kesin inşa tarihi bilinmemekle birlikte; İsa’nın on iki havarisinden biri olan Aziz Petrus’un ilk vaaz verdiği yer olduğuna ve mağarada cemaatin ilk kez ‘Hıristiyan’ adını aldığına inanılmaktadır. Bu nedenle St. Pierre Kilisesi Hıristiyanlığın ilk kilisesi olarak bilinir.

    Mağara, Hıristiyanlığın Roma Devleti tarafından resmi din olarak kabil edilmesinden sonra yapılan eklemeler ile gotik tarzda bir kilise şeklini almıştır. Aziz Petrus’un ilk Papa olarak kabul edilmesiyle Katolik inancının dünyaya yayılmasında bir merkez konumunu almıştır. Ayrıca Hristiyanlığın Katolik, Ortodoks ve Protestanlık mezheplerine ayrılmadan önceki ilk kilisesi olarak da biliniyor.

    Kaynak: Türkiye Kültür Portalı

    Görsel: Müze


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.