Booking Türkiye'ye Geri Dönüyor

Booking Türkiye'ye Geri Dönüyor
  • 2
    0
    0
    1
  • Türkiye’den 2017 yılından beri erişilemeyen Booking.com’un yeniden açılması gündeme geldi. Şirket, Türkiye’de ofis açmayı ve vergi ödemeyi kabul etti.

    2017 yılından bu yana ülkemizde erişimi engellenen booking.com, Türkiye’de yeniden açılmaya hazırlanıyor.

    Hollanda merkezli şirket yeni kanunlara uyarak, kârdan %7,5 oranında vergi ödemeyi kabul etti. Gereken adımların kısa sürede tamamlanması ve Booking’in ülkemizde ofis açarak yeniden erişime açılması bekleniyor.

    booking.com neden kapatılmıştı?

    Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) siteyle ilgili dava açmıştı. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi sitenin faaliyetinin durdurulmasına karar vermişti.

    Türkiye'de ‘vergi ödemediği’ ve ‘haksız rekabete neden olduğu’ gerekçesiyle Booking.com'a 2017 yılında erişim engeli getirilmişti.

    Dünyanın en popüler rezervasyon sitelerinden olan booking.com ülkemizde 2017’den bu yana erişime kapalıyken, Türkiye’den siteye ulaşanlar ülke içindeki otelleri görüntüleyemiyordu.

    Yurtdışından erişimde sorun yaşanmıyordu

    Yurtdışından girişlerde ise otellerin görüntülenmesinde ise bir problem yaşanmıyordu. Aynı şekilde, Türkiye'den Booking.com'a girenler yurtdışındaki otellere de erişebiliyordu.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.