' Upload ' Tam Olarak İhtiyacım Olan Bilim Kurgu Dizisi

' Upload ' Tam Olarak İhtiyacım Olan Bilim Kurgu Dizisi
  • 2
    0
    0
    0
  • Ölen insanların ruhlarını sanal bir dünyaya yüklendiği 2033'te geçen bir bilim kurgu dramatik komedi dizisi olan "Upload", aynı zamanda Daniels'in 2015'te  "Parks" ın sona ermesinden bu yana ilk büyük eseridir. Greg Daniels, 15 yıl önce çığır açan "The Office"  TV komedi dizisinin de yaratıcısı. Ancak "Upload" Daniels için yeni bir alan. Onun en iyi bildiği elde tutulan, sahte belgesel estetiği gitti. Amazon'un onu tek bir hikaye olarak yazmaya teşvik ettiği "Upload" için daha sinematik bir yaklaşım benimsedi. Bir yayın hizmeti için yaptığı ilk eserdir. Bir kerede bitecek olan, çoğunlukla yarım saatlik 10 bölümden oluşan olay örgüsü sıkı ve aşırı hazır. 

    Cennet, bir bedel karşılığında

    Amazon serisi olan Upload, bazı insanların ölmediği bir geleceği hayal ediyor; kendilerini sonsuza dek yaşayabilecekleri sanal bir 'cennet' için para ödüyorlar. Elbette bunun avantajları var, birçok yönden ideal hayatı yaşamak gibi. Ancak yüklenenler yakında öğreneceği gerçekte her şeyin göründüğü gibi olmadığını anlıyor. Luke'u oynayan aktör Kevin Bigley için Daniels ile çalışmak bir kariyer hayalini gerçekleştirmiş görünüyor. "Kesinlikle olabildiğince çok değer vermeye çalıştım ve bence" değer vermek "doğru kelime" diyor. "En sevdiğim komedi anlarının çoğunda parmağı olan biriyle çalışmak çok güzel. Komik olduğunu düşündüğünüz şeyi tanımlayan komedi direkleri yarattı ve yönetti.''

    Ben bir bilim kurgu bağımlısıyım ve Upload'un bir bilim kurgu önermesi var. Yıl 2033 ve hali vakti yerinde insanların dijital kopyaları, göl kıyısındaki orta derecede güzel bir Radisson otelini anımsatan sanal bir ölümden sonraki hayata yükleniyor. Önerme, diğer bilim kurguların dışında- örneğin, insanların dijital biçimde başarısız bir şekilde kopyalandığı Westworld ve iki yaşlı kadının ateşli genç kadınlar olarak reenkarne edildiği ve bir aşk başlattığı Black Mirror'ın bölümü olan "San Junipero" saç metal müzik videosuna benzer bir ilişki. 

    Bazı insanlar dijital afterlifes'e yüklenmenin ücretini karşılayabilirken, bazıları bunu yapamaz. Servet eşitsizliği var. Ancak fakir insanların bile ölümden sonraki yaşamlarını protesto etmek için zamanları var. Boktan sürücüsüz arabaların bile cam tavanları var. Los Angeles müthiş görünüyor, su özellikleri ve işleyen bir kamu metro sistemi ile dolu. Horizen ofislerinin olduğu - teknik olarak ana karakter Nathan'ın sona erdiği dijital öbür dünya Lakeview'i destekleyen Dumbo artık Red Hook ve çok temiz olmasının yanı sıra Brooklyn'in geri kalanına bir tramvay ile bağlı. Allo'nun canlandırdığı ana kadın oyuncu Nora, Lakeview için teknik destektir ve o kadar fakirdir ki ikiz yatakta uyumak zorunda kalır. Ama çok hoş, geniş bir çalışma masası alanı ve işe geldiğinde latte içiyor.

    Şovun mantıklı, doğrusal ve bazen komik olduğunu söylemek gerek, ki bu pek çok bilim kurgu için söyleyebileceğinizden daha fazla. Aşırı duygusal olabilir ve saal dünyanın bazı yönleri hiç bir anlam ifade etmiyor - örneğin seks sahneleri - ama bu kadar zararsız bir şeyi izlemenin saf zevki için onları affedebiliriz. 

    Upload saf bir kaçış zevkiydi. Onu sevdim.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.