Trafikte Stresinizi Azaltacak 10 Şarkı

Trafikte Stresinizi Azaltacak 10 Şarkı
  • 0
    0
    0
    0
  • Hepimiz biliyoruz ki trafikte kalmak en stresli ve en çileli şeylerden biri. Bazen bitmek bilmeyen dakikalar, saatler sürebiliyor bu durum. Böyle zamanlarda da yardımımıza koşan en güzel şey yine müzik! Trafikte ritmine kendinizi kaptırabileceğiniz ya da sakinliğiyle daha da sakinleşebileceğiniz birbirinden güzel ve farklı tarzda 10 şarkıyı sizler için seçtik. Keyifli dinlemeler!

    1) Catch You Dreaming - Ride

    1988'de Oxford'da kurulmuş bir İngiliz alternatif rock grubu olan Ride, geçen sene yeniden birleşti ve de 21 yıllık ilk albümleri Weather Diaries'i çıkardı. "Catch You Dreaming" ile çok sayıda elektronik dokunuşa sahip nazik, karmakarışık bir orta ton müziği zevki veriyorlar bizlere. Grubun vokalist/gitaristi Andy ise şarkı için "Evrenin sonunu izlemekle ilgili" yorumunu yapıyor dinleyicilere.

    2) Düşünme Kaybolursun - No Land

    İstanbul Sofar Sounds'daki performanslarıyla keşfedilen müzik kolektifi No Land, farklı coğrafyalara ait insanların ortak yönlerini ‘ülkesiz’ bir bakış açısıyla aktarmayı hedefliyor. Bir süre önce grubun dağıldığı haberini verseler de Ocak ayında tekrar bir araya geldikleri haberiyle hayranlarını sevindirdiler.

    3) No Rest - Dry the River 

    2009'da Stratford'da kurulmuş alternatif rock grubu. İlk albümleri "Shallow Bed" 2012 yılında yayımlanmış fakat grup 2015 yılında dağılmıştır. Sizleri akustik versiyonunun sakinliğine ve gitarın eşsiz dinlendiriciliğine bırakıyoruz.

    4) Mistakes I've Made - Eelke Kleijn

    Eelke, Hollanda'nın nadir yeteneklerinden. Onu film müziklerinde, canlı dj performanslarında, elektronik müzik ile modern bir besteci arasında kendine çok bir yer edinmiş şekilde görebiliyoruz. İşte ritmine kendinizi kaptırıp gideceğiniz parçalardan biri.

    5) Adam - Sibel Alaş

    Sibel Alaş, ilk olarak 1995 Haziran ayında Mustafa Sandal'ın yardımıyla ilk albümünü çıkardı. 1996'da yapılan 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri töreninde "en iyi çıkış yapan kadın şarkıcı" ödülünü aldı ve yine aynı yıl aynı ödül töreninde sanatçının "Adam" klibi "yılın en iyi klibi" ödülüne layık görüldü.

    6) Bosphorus - Brazzaville 

    Brazzaville; İstanbul’un büyük bir hayranı olan, ona şarkılar yazan ve sevgisinin karşılığını da geniş bir hayran kitlesi ile alan ABD’li indie/chamber pop ve bossa nova grubu olan ve Odelay (1996) ve Midnite Vultures (1999) isimli Beck albümlerinde saksafon çalan David Brown tarafından 1998’de kuruldu. İstanbul boğazı ismini verdiği şarkıyı dinlerken bile kendinizi İstanbul sokaklarında gezerken hissedebilirsiniz.

    7) Mosaïque - Ash 

    Mısır Kahire'den gelen ve şu anda Paris'te bulunan Ash, melodik Orta Doğu seslerini ve Deep House'un çok yönlü etkilerini işleyerek bizlere yeni bir tarzda sunuyor. Ritmi ve melodisiyle kendinizi, müziği yaşarken bulacağınız bir parça.

    8) Weighless - Coals 

    Katowice Film Okulu'na kabul testleri sırasında tanışan iki genç tarafından, Haziran 2014 yılında kurulan grup. Kasia and Łukasz ikilisi daha albümleri yayınlanmadan önce büyük bir hayran kitlesine sahip oldu ve en önemli Polonya festivallerinin organizatörlerinin ve İngiliz Quietus dergisinin ve Amerikan radyo istasyonu KEXP'nin profesyonellerinin dikkatini çekti.

    9) Beauty - Wolf Colony 

    Wolf Colony, New York City'den yola çıktı ve şarkıcı-şarkı sözü yazarı "Wolf" tarafından oluşturuldu. Wolf Colony, elektronik indie pop'un benzersiz bir karışımını sunmak için yola çıktı ve de şarkılarını; ferah, muazzam, samimi ve dürüst bir soundscape sunan birkaç etkileyici unsurun hakim olduğu nispeten yalın düzenlemelerle süslemeyi seçti. Trafikte kalanlar için güzel bir kaçamak.

    10) Joaquim - Oscar & The Wolf

    Oscar and the Wolf, 2010 yılında kurulan Belçikalı müzik grubudur. 2013 yılında çıkardığı “Orange Sky” single’ı ile dünya çapında bilinirlik kazanan Oscar and the Wolf; 2014’te ilk albümleri “Entity”i yayınladı ve bu albümüyle Belçika listelerinde zirveye yerleşti. Kaynak: 1,2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.