Apple Cihazlarınızda Acil Durumlar İçin Ekleyebileceğiniz Kısayol "mayday"

Apple Cihazlarınızda Acil Durumlar İçin Ekleyebileceğiniz Kısayol "mayday"
  • 3
    0
    0
    0
  • Gün içinde çeşitli tehlikelerden dolayı acil durumlarla karşılaşabiliriz. Bunun en yakın örneği ise bugün yaşadığımız Ege merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremdir. Sizlere doğal afetlerden önce alabileceğiniz önlemlere ek olarak cep telefonunuzda bulundurabileceğiniz bir kısayol önerisi sunuyoruz.

    "Mayday" kısayolu ile rehberinizden belirleyeceğiniz bir kişiye acil durum esnasında veya en yakın zamanda o an bulunduğunuz konumu adres satırı halinde ve ek olarak enlem boylam bilgisiyle gönderebileceksiniz. Bunun yanında IP adresiniz ve telefonunuzun pil seviyesi de belirlediğiniz kişiye gönderilecek bilgiler arasında yer alıyor. Sadece kısayola tıklamanız ile telefonunuz gerekli tüm bilgileri toplayacak ve seçtiğiniz kişiye gönderilmek üzere bir mesaj sayfası açacak. Daha sonra yapmanız gereken tek şey mesajı göndermek olacak.

    Önemli Uyarılar

    • Kısayolu kullanmanız için telefonunuzda "Kısayollar" uygulamasının bulunması gerekmektedir.
    • Kısayolun çalışması için kullandığınız anda telefonunuzun konumunun açık olması gerekmektedir (Ayarlar - Gizlilik - Konum sekmesinden kontrol edebilirsiniz).
    • Siri'yi kullanarak kısayolu çalıştırabilirsiniz. Bunun için Siri'yi çalıştırın ve "Siri, Mayday'ı çalıştır." deyin. Dikkat etmeniz gereken nokta ise "Mayday"ı Siri'ye yazıldığı gibi söylemeniz. Siri size "Bir dakika, ilgileniyorum" diyecektir. Daha sonra "Mesajları kullanarak göndermeye hazır mısınız?" dediğinde "Evet" demeniz yeterli olacaktır. 

    Nasıl Yapılır?

    Oluşturduğumuz kısayolu telefonunuza eklemeniz için öncelikle Ayarlar - Kısayollar sayfasına ulaşıp, "Güvenilmeyen Kısayollara İzin Ver" ayarını açmanız gerekli. Endişelenmeyin, size ulaştıracağımız kısayolda zaten seçilmiş bir telefon numarası bulunmamaktadır. Telefon numarasını kendiniz göstereceğimiz adımlarla ekleyeceksiniz. 

    Bu ayarı etkinleştirdikten sonra aşağıda verdiğimiz iCloud bağlantısına telefonunuzdan tıklayınız. 

    Mayday: https://www.icloud.com/shortcuts/69688365e508477ca1f1793c6f72f766

    Bağlantıya tıkladığınızda kısayollar uygulaması açılacak ve size bu kısayolun içindeki bilgileri göstererek "Eklensin mi?" diye soracaktır. Burada tüm bilgileri kontrol edebilir ve isterseniz eklemeyi iptal edebilirsiniz. 

    Daha sonra kısayolunuza bir yakınınızın numarasını eklemek için Kısayollar uygulamasında "Benim Kısayollarım"a tıklayın. Burada "Mayday"ı göreceksiniz. Kısayolun sağ üstündeki üç noktaya tıkladığınızda içerik sayfası açılacaktır. Ekranınızı aşağı sürükleyin ve "Rehber" bölümünün altındaki "Mesajlar" kısmında, en altta yer alan "Alıcılar" yazısına dokunun. Burada rehberiniz açılacak ve telefonunuzun mesajı kime göndereceğini seçmeniz istenecektir. Dilerseniz birden çok alıcıyı seçebilirsiniz. Daha sonra ekranınızın sağ üst kısmında "Bitti"ye dokunmanız yeterli olacaktır. Son olarak deneme amaçlı kısayolu bir kez manuel olarak çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü ilk çalıştırmada "Konum kullanımına izin verilsin mi?" diye soracaktır. Onay verdiğinizde tekrar onay vermeniz gerekmez. 

    Kısayolu daha kolay erişebileceğiniz bir noktaya taşımak isterseniz, "Benim Kısayollarım" sayfasından "Mayday"ın sağ üstünde bulunan üç noktaya dokunun. Açılan sayfada tekrar sağ üstteki üç noktaya dokunun. Burada "Ana Ekrana Ekle"ye dokunun. Bu, kısayolun ana ekranınızda tıpkı bir uygulama gibi gösterilmesini sağlar. Eğer Apple saatiniz var ise "Apple Saatimde Göster" ayarını etkinleştirin. Eğer uyku modu etkinleştirilmiş ise "Uyku Modunda Göster" ayarını da etkinleştirmenizi öneririz. 

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.