Hiç Anılarda Sıkışıp Kaldınız Mı? The Haunting: Bly Malikanesi

Hiç Anılarda Sıkışıp Kaldınız Mı? The Haunting: Bly Malikanesi
  • 2
    0
    0
    0
  • Mike Flanagan'ın yaratıcılığını üstlendiği, Henry James'in "The Turn of the Screw" adlı romanından uyarlanan dizinin başrollerinde Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen ve Amelia Eve gibi isimler yer almaktadır. 1961 yılında "The Innocents" adıyla beyaz perdeye uyarlanan hikaye, psikolojik gerilim filmleri içinde üst sıralarda yer alır. İyi bir akış ve hayatınızda tatmadığınız bir dram ve gerilim sunan filmin sonunun boşlukta kaldığı hissi Netflix'de yayınlanan yeni uyarlamasıyla yerini keşke boşlukta mı kalsaydı duygusuna bırakır. Çünkü biraz daha trajediyi arttırarak bir sonu seyirciye sunar ve bu da insanın ruhunu daha fazla yaralar.

    Hikayemiz kısaca şöyle: Dani Clayton öğretmenlik hayatını geride bırakıp BLY MALİKANESİ'ndeki işe başvurur. Buradaki işi, anne babasını yeni kaybetmiş Miles ve Flora adındaki iki çocuğa öğretmenlik yapmaktır. Yalnız bir sorun vardır; daha geldiği ilk günden itibaren. İlk bölümlerde ilginç bir hava bütün filmi sararken eylemsel olarak hiçbir şey olmaz ama devamlı takipteki ruhları hissedersiniz. Psikolojik olarak evdeki bütün bireyler de bir sorun vardır ama bütün bunların dışında Dani'den saklanan da bir şeyler vardır. Çok geçmeden ölü ya da diri bütün ruhların ne kadar trajedik bir sona ait olduğunu anlarsınız. Her bölüm ayrı bir karaktere ayrılır ve onların anılarında nasıl sıkıştığını seyredersiniz. Öyle ki sürekli bir rüyada gibi dönüp dolaşıp aynı anıda bulurlar kendilerini. Kimisi öldüğünü kabullenmek istemez kimisi ölmeyi arzular. 

    Bir nehrin sakladığı sır ve onun laneti orada ölen herkesi esir almıştır. Acaba Dani de onlar gibi bir kurban mı olacaktır yoksa bu laneti bitiren kişi mi? İşte film bu soruyla ilerlerken finalinde cevabını bulursunuz. 

    Dizi, 1961 senesinde sinemaya aktarılan versiyonundan birçok farklılık içerir. The Innocents filmi benim için çok özel bir film olmasına rağmen dizi versiyonunu oldukça yaratıcı bulduğumu ve beni etkilediğini söylemem gerekir. Bu 9 bölümlük seriye başlarken ön yargılarım olmasına rağmen dizi, bütün bu yargıları yıkarak, The Innocents kadar beni etkilemeyi başarmıştır. Bunun yanından insanların anılarda sıkışmış halini harika bir kurgu ve doğru bir senaryo matemetiği ile anlatmayı başarmıştır. 

    Yine 1961 versiyonundaki filmde de çalan "O Willow Waly" şarkısını dizide de birçok kez kullanması ona artı kazandırmıştır. Çünkü gerçekten etkileyici bir müzik olmasının yanı sıra sizi o dramın içine hapsetmeyi başarır. 

    Dizinin IMDB puanı 7,5 ama daha üstünü hak ettiğini size söyleyebilirim. Sonu oldukça şaşırtıcı olan bu diziyi mutlaka izleyin. Size birçok şey katacağına eminim. Her şeyden önce ilham verici olmayı başaran bir eserdir.

    Film Müziği: 
    ">

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.