Batman: Dünyadaki Son Şövalye – Birinci Kitap İncelemesi

Batman: Dünyadaki Son Şövalye – Birinci Kitap İncelemesi
  • 2
    0
    0
    1
  • Batman külliyatında, hikayeler genellikle benzer tarz öykülere sahiptir. Batman’in klasik dedektifliğini yapıp olayları çözdüğü hikayeler ve Batman’in DC evreninden başka karakterlerle bir araya gelip düşmanlara karşı savaştığı hikayeler gibi. Fakat 2011 yılında başlayan DC’nin New 52 dönemiyle işler biraz değişti. DC, evreni yeniden başlattıktan sonra çok farklı tarzlarda hikayeler okuduk. Batman’in hikayelerinin büyük çoğunluğun yazarlığını üstlenen Scott Snyder, klasik Batman hikayelerinden referanslar aldı ve yepyeni hikayeler ortaya çıkarttı. Baykuşlar Divanı, Ailenin Ölümü, Yıl Sıfır gibi Yeni 52 döneminde başyapıt sayılabilecek eserler okuduk. Tabii burada Greg Capullo’yu da anmadan olmaz. Bu ikili sayesinde birbirinden farklı ve eskilere benzemeyen bir Batman külliyatı oluştu. JBC Yayıncılık sayesinde Yeni 52 döneminin en iyi Batman hikayelerini Türkçe olarak okuyabildik. Şimdi de 2019 yılında başlayan ve son Batman hikayesi olarak lanse edilen Batman: Dünyadaki Son Şövalye, JBC yayıncılık tarafından Türkçeye çevrildi.

    İlk defa 2019 yılının Mayıs ayında çıkan Batman: Dünyadaki Son Şövalye, üç kısımdan oluşan bir seri. Serinin hikayesi oldukça ilginç. Hikaye, Bruce Wayne’in kendini Arkham hastanesinde uyanık bulmasıyla başlıyor. Batman’in en azılı düşmanları hatta Alfred bile ona Batman diye birinin olmadığını, tüm bu olayları kafasında hayal ettiğini söylüyor. Tabii Bruce Wayne buna inanmıyor fakat bütün olgular bunu gösteriyor. Ardından Bruce Wayne kendini yepyeni, post apokaliptik bir dünyada buluyor. Süper kahramanların ve süper kötülerin olmadığı bir dünyada, çöl gibi bir yerde gezerken bir kavanozun içinde bulunan Joker kafasıyla karşılaşıyor. Ardından Amazon kadınlarıyla karşılaşan Bruce Wayne’in kafası da okuyucunun kafası da allak bullak oluyor. Hikayenin iyi mi kötü mü olduğuna, birinci kitabın bitimiyle karar veremedim. Fakat kesinlikle ilgi çekici olduğunu söyleyebilirim. Epey ilginç olayların ortasında olan Batman ne yapacak? Bulunduğu dünya gerçek mi? Her şey Joker’in bir oyunu mu? Bu ve daha fazlasını serinin ikinci ve üçüncü kitabında öğrenebileceğiz. Şimdiden söyleyelim; JBC Yayıncılık, Kasım ayının sonunda ikinci ve üçüncü kitabı da Türkçe olarak çıkaracak.

    Hikayenin yanında bir Greg Capullo gerçeği var. Çizimler, renkler oldukça güzel ve farklı. Benim gözümün alışık olmadığı tarzda bir görsellik sunmuş Capullo ve epey beğendim. Karakter çizimleri, detaylar, paneller çok güzel gözüküyor. JBC Yayıncılık’ın kalitesi de bozulmadan devam ediyor. Baskı kalitesi ve çeviri oldukça iyi. Çevirmen Emre Taşkıran ve daha önceki çizgi romanlardan da aşina olduğumuz çeviri editörü Şeref Atak’ı tebrik etmek gerekiyor.

    Özetlemek gerekirse, Batman: Dünyadaki Son Şövalye ilginç bir girişim olmuş. Wolverine: İhtiyar Adam hikayesinden esintiler barındırdığını hissettim. Benim fikrimce ikinci ve üçüncü kitabın çıkmasını da beklemeniz yönünde olur. Yine de “Neymiş bu ya?” deyip okumak isterseniz buyurun çünkü yazıyla anlatılmayacak kadar ilginç bir öykü sizi bekliyor. Deneyimleyip siz karar verebilirsiniz. Kitap hakkında düşüncelerinizi de bizimle paylaşmayı unutmayın!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.