Coğrafya Kader Midir? : Hillbilly Elegy

Coğrafya Kader Midir? : Hillbilly Elegy
  • 1
    0
    0
    0
  • 2020 Amerikan yapımı olan; Amy Adams ve Gleen Close'un başrollerini paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Ron Howard oturuyor. Filmin hikayesi gerçek bir hayattan uyarlama olduğu için bütün klişeleri yıkmayı başararak doğru bir anlatımla sizi yakalamayı başarıyor. 

    Konusu kısaca şöyle; Yale Üniversitesi'nde öğrenci olan taşrada çıkma, fakir bir ailenin çocuğu olan J. D. Vance, hukuk son sınıf öğrencisidir. Avukatlık için son staj ayarlamaları için mülakatlara girmeye hazırlanan J.D'nin bu konuda önündeki tek engel uyuşturucu bağımlısı annesi olur. Film ailesinden kaynaklı sıkıntılar çeken bir gencin, Yale'de okumak gibi rüyalarda görülecek bir fırsat yakaladığı halde zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığını anlatır.

    Üç ayrı kuşağı anlatan film, birbirlerinin hayatını etkileyen ebeveyn zincir ilişkisini kurgudan uzak gerçek hayattan kesitlerle sunarken; kendi hayatınıza da dönüp bakmanızı sağlamayı başarır. 

    Filmde birçok kişinin yanlışları da doğruları da birlikte resmedilirken kimseyi büsbütün kötü yapmaz. Çünkü bu gerçek bir hikayedir ve anneler babalar çocuklarının hayatlarını mahvederken aslında onların hayatlarını da mahveden anne babalara sahiptirler. 

    Neticede baş karakterimiz filmin sonunda bunu anlayacak ve hayatının yönünü buna göre belirleme kararı alacaktır ki hayat her zaman da size küsmez bazen birisi çıkar ve sizin hayatınızı kolaylaştırır.

    Filmin dikkat çekilmesi gereken en önemli özelliği ise makyaj konusundaki başarısı. Biyografik bir hikaye olduğu için Amy Adams ve Gleen Close'un tanımakta güçlük çekebilirsiniz. Yine bu iki isim oyunculuk konusunda tartışılmaz çok iyi iş çıkarmışlar. 

    Kendinizi ülke şartlarına sıkışmış hissediyorsanız ve coğrafya ya da aile kaderdir diye isyan ederken buluyorsanız bu filmi izleyin. Kimbilir belki size umut olur. 

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.