Netflix'te Listenize Eklemeniz Gereken Filmler

Netflix'te Listenize Eklemeniz Gereken Filmler
  • 5
    0
    0
    0
  • Özellikle son dönemlerde en yakın arkadaşımız olan Netflix, içerikleriyle her gün kendinden söz ettiriyor. Eğer ''İzlemediğim film kalmadı..'' diye yakınanlardansanız bir de bu listeye göz atmanızı öneririm. Çevrenizden film önerisi alırken büyük ihtimalle adını duymadığınız bu filmler kesinlikle izlenmeye değer!

     

    1. KONUT (HOGAR) - 2020

    Filmin odak noktası; başarılı ve zengin bir reklamcı olan Javier'in hayatındaki her şeyin ters gitmesi sonucunda elindekileri kaybetmemek uğruna verdiği mücadele diyebiliriz. Çok sevdiği lüks evini satmak zorunda kalan Javier, ailesiyle birlikte kiralık bir daireye taşınıyor. Eşi Marga, eski lüks hayatlarını geride bırakıp yeni hayatlarına adapte olmaya çalışsa da, Javier hayatın gerçekleriyle yüzleşmekten film boyunca kaçıyor. Lüks hayatına geri dönebilmek için her türlü işe bulaşan Javier'in hayatını izlerken izleyiciler, her geçen dakikada bu adamın yaptıklarına karşı şok üstüne şok yaşıyor. Film, yarısına gelene kadar biraz ağır devam etse de sonrasında yaşananlar sabredip izlediğinize değecek ve sinirlerinizi altüst edecek.

    Psikolojik Gerilim-Dram / 1 sa. 43 dk. 

    IMDb: 6,3

    Yönetmen / Senaryo: David Pastor, Àlex Pastor

    ">

     

     

    2. THE HATER - 2020

    The Hater filminde; üniversitede hukuk okuyan Tomasz'ın bir makalesinde bilgi hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle okuldan atılmasıyla işler karışıyor. Oldukça sıradan bir hayatın sıradan bir insanı olarak varlığını sürdüren Tomasz'ın yaşadıkları karşısındaki değişimi tüyler ürpertici derecede rahatsız edici. İlginç davranışları nedeniyle dalga konusu olup çevresi tarafından dışlanan Tomasz kendini tek iyi hissettiği alan olan teknolojiye ve sosyal medyaya adıyor. Kendisinin sosyal medya içerik üretimi konusundaki yeteneklerini görüyoruz ve çalıştığı şirkette önemli kişiler üzerinden linç kampanyaları ve yalan haberler üreterek para kazanmaya başlamasıyla çevresi tarafından geri kabul edilme sürecine şahit oluyoruz. Başkalarının hayatlarını mahvederken kendi hayatını yüceltmesiyle izleyiciyi şok edip adeta filmin içine sokan bu yapıtı kesinlikle izlemeden geçmemelisiniz. 

    Gerilim-Dram / 2 sa. 15 dk.

    IMDb: 7,1

    Yönetmen / Senaryo: Jan Komasa, Mateusz Pacewicz

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    3. PARAMEDİK (THE PARAMEDIC) - 2020

    Paramedik, konusuyla oldukça dikkat toplayan bir Netflix orijinal içeriği. Filmi izleyenler ya hiç beğenmiyor ya da çok beğeniyor. Yayınlandığı günden itibaren Türkiye'de en çok izlenenler listesine girmeyi başarmasına rağmen hala daha izlememiş olan çok fazla sayıda kişi var. Filmin konusu, sevgilisiyle hayatı gayet güzel giden bir ambulans sağlık görevlisinin geçirdiği bir trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kalarak hayatındaki her şeyi sorgular hale gelip bir psikopata dönüşmesini kapsıyor. Filmi odaklanma zorluğu yaşayanların izlemesi kesinlikle zaman kaybı olacaktır çünkü filmin önemli sahneleri o kadar hızlı geçiyor ki bir saniye kafanızı kaldırsanız parçaları yerine oturtamıyor ve ''Eee, bu neydi şimdi?'' dediğinizle kalmış oluyorsunuz. Yine de filmin başrolü olan Mario Casas (Ángel) başarılı oyunculuğuyla izleyenleri filme bağlamayı başarıyor diyebiliriz.

    Psikolojik-Suç-Gerilim / 1 sa. 34 dk.

    IMDb: 5,6

    Yönetmen: Carles Torras

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    4. ÇİZGİ ÖTESİ (FLATLINERS) - 2017

    Birbiriyle alakasız 5 tıp öğrencisinin bir deney aracılığıyla tanışıp arkadaş olmalarına neden olan bu filmde akıcılık tam anlamıyla mevcut. İzlerken seyirciyi sıkmayan bir tarzı olan bu filmin konusu, insan vücudunda kalbin durmasından sonra beynin hala çalışmakta olduğu kısa zaman diliminde zihnin neler gördüğünün ve  hissettiğinin anlamaya çalışıldığı bir deneye dayanıyor. Tatlı başlayan bu deneyler ve arkadaşlıklar, gitgide tatsız bir hal almaya başlıyor ve herkes geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Eğlenceli olan deney birden iç hesaplaşmalarla dolu kokrunç ve ölümcül bir hale dönüşüyor. Bu kısımlar birazcık filmin odağını değiştirse de izlemeye değer bir film.

    Gizem-Dram-Gerilim / 2017

    IMDb: 5,2

    Yönetmen/Senaryo: Niels Arden Oplev, Peter Filardi 

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    5. AYIN GÖLGESİNDE (IN THE SHADOW OF THE MOON) - 2019

    Film, 1998 yılında Philadelphia'da görev yapmakta olan bir polis memurunun birbiriyle bağlantılı olduğu düşünülen ölümlere şahit olmasıyla başlıyor. 3 ölümün sonucunda da ölenlerin ağızlarından ve gözlerinden kan gelip beyinlerinin parçalanması oldukça korku uyandırıyor ve polis memuru bu ölümler arasındaki bağı çözmeyi takıntı haline getiriyor. Filmin zaman zaman akıcılıkta sıkıntı yaşadığı bölümler olsa da sabredip izlenmeye değer bir sırra sahip olduğunu filmin sonunda anlıyoruz. 

    BilimKurgu-Suç-Gizem / 2019

    IMDb: 6,2

    Yönetmen / Senaryo: Jim Mickle, Gregory Weidman ve Geoffrey Tock

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.