Farklı Bir Tat Arayanlara Podcast Dizi Önerisi: Denge'm

Farklı Bir Tat Arayanlara Podcast Dizi Önerisi: Denge'm
  • 2
    0
    1
    0
  • Podcast yayıncılığı, ülkemizde özellikle son yıllarda Spotfiy ve Apple Podcast platformlarıyla oldukça revaçta. Kısaca podcast yayıncılığı; çoğunlukla dizi hâlindeki dijital medya ürünlerinin internet üzerinden bilgisayar ve taşınabilir cihazlara indirilebilecek şekilde yayınlanmasıdır. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denmektedir. Ülkemizde sesli içerik sektörünün gelişmesiyle birlikte podcast yayıncılığı, gerek profesyonel yayıncılar gerek ise bağımsız yayıncıların bilgi, haber ve eğlence vb. birçok alanla ilgili içerik üretmeleriyle dijital dünyada hızla büyüyen bir sektör haline gelmiştir.

    Türkiye'nin ilk kurmaca podcast dizisi Karanlık Bölge’nin yapımcısı Podbee Media, dizi alışkanlığının aksine izleyiciye değil dinleyiciye hitap ederek farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. “Fularsız Entellik”, “Nevşin Mengü ile Trend Topic” gibi Türkiye’nin en çok dinlenen haftalık içeriklerine imza atan Podbee Media'nın Seren Yüce imzalı Denge’m dizisi şirketin ikinci kurmaca podcast dizisi oldu.

    Seren Yüce imzalı podcast dizisi: Denge'm

    Podcast dizisinin senaryosu ve yönetmenliği Seren Yüceye ait. Dizi, "Çoğunluk" filmiye Altın Portakal da En İyi Film/En iyi Yönetmen ödüllerinin sahibi aynı zamanda Türkiye’nin ilk dijital dizisi Masum’un da yönetmeniliğini üstlenenen Seren Yüce’nin ilk kurmaca podcast dizisi deneyimi. Yüce bu deneyimini şu sözlerle dile getiriyor;

    "Görüntü olmadan sadece sesle bir hikâye anlatabilme fikri ilgi çekici. Bu şekilde yazmak biraz daha yazılı anlatıma yakın hissettiriyor. Görüntüye bağlı kalmamak, fikri anlatmak için yeni ve oldukça geniş bir alan açıyor. Sadece sesle belirlenen, soyut bir dünya yaratılmış oluyor. Bu da belki dinleyiciyi görsel alandaki bir anlatıdan daha serbest bırakıyor. Batı'da sayısız örneği olmasına karşın bizde oldukça yeni bir dramatik alan. Bu serbestlik içinde fikir yürütmek heyecanlı."

    Yedi bölümlük mini bir bilim kurgu dizisi olarak dinleyiciye sunulan Denge'm'i seslendiren başrol oyuncuları arasında; Osman Sonant, Yasemin Çonka, Tülay Günal, Esme Madra, Tülin Özen ve Cem Zeynel Kılıç bulunuyor.

    Dizinin sinopsisi ise şöyle:

    “Hayattan sıkılmış, umudunu kaybetmiş bir üniversite matematik öğretmeni olan Hazım psikiyatri alanında farklı bir tedavi yöntemi geliştiren hırslı bilim insanı Cansın ile tanışır. Cansın, henüz piyasaya sürülmemiş bir teknolojiyi geliştiriyordur ve Hazım tam da aradığı denek adayıdır. Hazım da biraz geldiği noktada kendinden umudu kesmiş olmasından, biraz da merakından bu teknolojinin deneği olmayı kabul eder. Peki bu karar Hazım’ın kaybı mı kazancı mı olacaktır?”

    Denge’m podcast dizisini Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts, Deezer platformlarından veya direkt web tarayıcınız üzerinden buradan dinleyebilirsiniz.

     

    Kaynak: 1 2 3


    Yorumlar (1)
    • Bu yeni anlatım tarzına doyamayan olursa Zamanaltı: Bir Podcast Tiyatrosu'nu önereyim. Storytel'i olanlar da Podacto kulak tiyatrosuna bakabilirler, oldukça ünlü isimler yer alıyor.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.