Yepyeni Yerli Dijital İçerik Platformu: Gain

Yepyeni Yerli Dijital İçerik Platformu: Gain
  • 3
    0
    0
    0
  • Geride bıraktığımız yılda ülkemizde, dijital yayın platformu sektöründe oldukça önemli gelişmeler yaşandı. Netflix, BluTv, Mubi gibi platformların ardından Amazon Prime Video'nun Türkiye piyasasına giriş yapması sektörde rekabeti arttırdı. İzleyiciler için alternatifin artmasıyla gelişen dijital medya sektörüne yılın son döneminde duyurulan iki yeni platform katıldı. Acun Ilıcalı tarafından kurulan yerli dijital içerik platformu Exxen ile birlikte yılın son günü yayın hayatına başlayan bir diğer platform: GAİN. Televizyon reklamlarıyla adını duyuran Gain, diğer platformlardan bazı özellikleri ile ayrılıyor. Peki Gain'de bizleri neler bekliyor. Gain'i tanıyalım.

    GAİN nedir?

    Gain, kısa yaratıcı ve eğlendirici içeriklere sahip yeni nesil içerik platformu. Platformun kurucusu Filli Boya ile özdeşleşmiş başarılı isim Gözde Akpınar. Daha önce Gain Medya olarak sosyal medyada 10 Kasım, 23 Nisan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tanıtım filmlerini yayınlayan Akpınar; GAIN'in kendi yayın akışı olan, daha büyük ölçüde 1-20 dakika aralığında farklı içerikler ve kategoriler sunan, kendi yayın akışı dışında da kişiyi tanıyan ve akışta kişinin tercihlerini göz önüne alan bir platform olduğunu söylüyor.

    Platformu rakiplerinden ayıran farklılıklardan bahsedelim. Netflix, Blutv, Mubi gibi platformlarda yayınlanan dizi, film, belgesellerin yanı sıra Gain'de; güncel içerikler, spor programları, canlı yayınlar, günlük haber akışı ve yerli-yabancı geniş bir yayın hizmeti sunuluyor. Ana akış ekranında sizin için özel olarak hazırlanmış içerikleri cihaz formatına uygun bir şekilde dikey olarak sunuyor.

    Platform, harcanan zamanı ölçerek kullanıcının kısa zamanda tüketebileceği alternatif içerikler sağlıyor. Yayın akışını izleyicinin tercihine göre belirliyor. Bunun yanı sıra platform, işe gidip-gelme, yemek yeme ya da kısa molalar için uygun formatlarıyla, genellikle 10 dakika seviyelerinde olan içerikleriyle, günün farklı zamanlarında farklı şeyler izlemeye imkan tanıyor. 

    GAİN'de neler var?

    Gain'de; her türden izleyebileceğiniz videolar, orijinal diziler, orijinal müzik performansları, haberler, günlük canlı haber programları, spor programları, yerli stand-uplar, platforma özel sanatçıların performasları, sanatçılar ile söyleşiler, yarışmalar, oyun programları ve kısa filmler içerik olarak izleyiciye sunuluyor.

    Gain'in orijinal dizileri ve programları ise şöyle;

    10 Bin Adım

    İki eski sevgilinin birlikte her gün 10 bin adım atmaya başlamasıyla gelişen olayları anlatan ve başrollerinde Engin Günaydın ile Devin Özgür’ün olduğu mini dizi.

    Ahmet Mümtaz Taylan’la İstanbul Hesabı

    Ahmet Mümtaz Taylan ile İstanbul Hesabı, kısıtlı bütçe ile İstanbul'u dolu dolu yaşayıp, gezip, uygun bütçeyle lezzetli şeyler yiyip içmenin mümkün olduğunun anlatıldığı bir program.

    Terapist

    Gizemli bir cinayete beş zanlısı ve bir doktor arasında yaşananları konu alacak Terapist isimli dizi, Gain’in orijinal yapımlarından birisi. Başarılı kadrosu ile dikkat çekecek yapımın fragmanında fazla ipucu verilmemiş. Ancak Freud ve İbn-i Haldun göndermeleri, dizideki psikolojik gerilim unsurunun altınının epey dolu olacağını gösteriyor.

    Vedat Milor ile En İyisi

    TV’de uzun bir süre gastronomi programları düzenleyen gurme Vedat Milor, Twitter’da başlayıp ülke gündemini epey meşgul eden “Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?” tartışmasını Gain için program formatına dönüştürüyor. Yine tartışmalı sorular önce sosyal medya kullanıcılarına sorulacak, ardından Gain’de Vedat Milor’un sunumu ve uzman görüşleri ile yanıtlar verilecek.

    MFÖ: Ele Güne Karşı Belgeseli

    Türkiye’nin en köklü müzik gruplarından MFÖ’nün 50 yıllık sanat yolcuğunu anlatacak bu özel belgesel, Gain’in en çok üzerinde durduğu yapımlardan birisi. Zira belgeselde grubun daha önce yayınlanmayan kayıtları, konserleri ve röportajları yer alacak. 

    Oyunlar Holding

    Oyun yayıncısı ve içerik üreticisi Can Sungur, Model grubunun bas gitaristi Can Temiz ve sanatçı Can Bonomo bu programda konuklarıyla çeşitli oyunlar oynayacaklar. Ancak alıştığımız şekilde değil. Kostümler üretecekler ve “kendin yap” temasına uygun objeler ile akla gelen her türlü oyunu oynayacaklar. 

     


    GAİN hakkında daha fazla bilgi için gain.tv sitesini ve Youtube kanallanı ziyaret edebilirsiniz.

    GAİN'i AppStore ve Google Play üzerinden ücretsiz üye olup keşfetmeye başlayabilirsiniz.




    via: medium.com/safadmrsy

    Kaynak: 1

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.