Iroh Amca'ya Benzeyen 10 Anime Karakteri

Iroh Amca'ya Benzeyen 10 Anime Karakteri
  • 1
    0
    1
    1
  • Avatar: The Last Airbender, derin ve dinamik karakterleriyle ünlü bir animasyon şovudur. Üç sezon boyunca, bu karakterlerin her birinin birçok katmanı keşfedildi ve her birinde göründüğünden daha fazlası olduğu görüldü. Bu, düşman Prens Zuko'nun nazik amcası Iroh amca için de geçerlidir.

    Iroh bir zamanlar ünlü bir generaldi ve Ateş Ulusu tahtında bir sonraki sıradaydı, ancak şefkat, bilgelik ve barışın değerini öğrendi. Şimdi dünyayı fethetmek yerine anlamaya çalışıyor ve günlük yaşamda şefkat, barış ve güzelliğe değer veriyor. Aynı zamanda sabırlı bir eğitmen ve Beyaz Lotus'un bir üyesi olarak adalet ve düzenin şiddetli bir savunucusudur. Diğer bazı anime karakterleri de ilk bakışta öyle görünmese bile kabaca Iroh'a benziyor.

     

    10 - Mr. Yoshimura (Tokyo Ghoul)

    Bay Yoshimura biraz daha yaşlı bir adam ama Iroh amca ile tek ortak noktası bu değil. Iroh gibi, Bay Yoshimura da dünyasının şiddetli tarafını görmüş güçlü bir dövüşçü, ancak ağırlığını etrafa saçacak tipte değil. Gücüne hiç ihtiyaç duyulmayan bir dünyayı tercih ederdi.

    Hikayede, Bay Yoshimura nazik ve anlayışlı. Ken Kaneki'yi kafesinde (Anteiku) karşıladı, Touka Kirishima Ken'in değerinden şüphe duysa bile. O zamandan beri, Bay Yoshimura, Ghoul-İnsan iş birliği ve anlayışının bir savunucusu olmuştur.

    9- All Might (My Hero Academia)

    İlk bakışta barış sembolü All Might, Iroh'dan oldukça farklıdır. Yumruklarının konuşmasına izin veren orta yaşlı, gürültülü bir kahraman. Ama derinlerde, All Might nazik ve şefkatlidir ve savaşmaktan asla hoşlanmaz. Sevdiği şey, geldiğinde insanların gözünde cesaret ve umut görmektir.

    All Might, Iroh'un Zuko için yaptığı gibi İzuku'ya bakar. Mükemmel olmayan bir öğretmen olmasına rağmen, Izuku'nun potansiyelini ortaya çıkarmak için elinden geleni yapar. Korku ve düşmanlıkla bölünmek yerine, dünyayı barış ve umut altında bir arada tutmaya çalışıyor.

    8- Jiraiya (Naruto)

    Sannin'li Jiraiya. Jiraiya kötü şöhretli bir kadın avcısı olduğu için Naruto'nun kendisi tarafından sık sık "sapık bilge" veya "ero-sennin" olarak anılır. Saçma davranışlarına rağmen, Jiraiya dünya barışını sağlamaya çalışmak konusunda oldukça ciddidir ve bir zamanlar bu rüyasını Yahiko, Nagato ve Konan ile daha sonra Naruto ile paylaşmıştır.

    Iroh gibi Jiraiya da dünyanın bu kadar parçalanmış ve yaralı olduğundan dehşete düşüyor ve insanların özgürce gülebileceği ve sevebileceği bir dünya istiyor. Naruto için iyi bir akıl hocasıydı, ona Rasengan'ı ve diğer sırları öğretti.

    7- Isshin Kurosaki (Bleach)

    Iroh, Zuko için baba bir figürdü, çünkü kendi oğlu Lu Ten, Ba Sing Se için yapılan savaşta öldü ve Iroh, Zuko'yu bir yeğenden çok bir oğul gibi görüyordu. Bu arada Isshin Kurosaki, karısı Masaki'nin trajik ölümünden sonra bir evi yönetmek için elinden gelenin en iyisini yapan tutkulu bir babadır.

    Isshin, Iroh ve Jiraiya gibi aptal ve tuhaf, garip bir ilk izlenim bırakıyor. Ama kalbi doğru yerde ve masumları korumaktan, insanları mutlu etmekten başka bir şey istemiyor. Isshin, Masaki'nin hayatını kurtarmak için güçlerinden vazgeçti, ayrıca oğlu Ichigo'nun eğitimine de yardım etti.

    6- Maes Hughes (Fullmetal Alchemist: Brotherhood)

    Anime dünyasındaki bir diğer baba figürü, Albay Roy Mustang'in arkadaşı olan Maes Hughes'dur. Maes de tıpkı Isshin ve Iroh gibi düşkün bir babaydı. Ishval İç Savaşı'ndan sağ çıkarak karısına ve kızına dönebildiğinden emin oldu. Onun için her şeyi ifade ediyorlardı.

    Iroh gibi Maes de aileye ve barışa, zafer ve şiddetten çok değer verir ve eğer onun gibi askerlere artık ihtiyaç kalmazsa, dünya gerçekten iyi durumda demektir. Maes'in sıcak bir kişiliği vardı ve herkesi neşelendirebilir, onları evinde hoş karşılayabilirdi. Başına bir bela gelirse kendini savunabilirdi.

    5- Makarov Dreyar (Fairy Tail)

    Makarov Dreyar, Iroh gibi sert ve yaşlı bir adam, ancak benzerlikler burada bitmiyor. Makarov, Fairy Tail loncasının lideridir, yani Iroh gibi nasıl lider olunacağını bilir. Aynı zamanda daha genç bir aile üyesiyle iyi bir ilişkisi var. Laxus Dreyar.

    Makarov-Laxus ilişkisi, Laxus'un bir zamanlar mutlu bir çocuk olduğu Iroh-Zuko'dan farklı değildir, ta ki Laxus acı çekene ve kendine takıntılı hale gelene kadar. Makarov, Laxus'un arkasını döneceği günü sabırla bekledi. O gün geldi ve şimdi Makarov, elektrikli torunuyla iyi geçiniyor.

    4- Thors (Vinland Saga)

    Thors bir babadır ve ebeveynliğin çocuğunun doğmasını izlemenin çok ötesine geçtiğini bilir. Thors bir zamanlar savaşta korkunç bir baş belasıydı, bir Jomsviking'di, ama uzak İzlanda'da huzurlu bir yaşam yaratmak için savaşçı hayatından vazgeçti.

    Thors, hiç kimsenin gerçekten düşmanı olmadığını ve şiddete gerek olmadığını anlıyor. Bu dersi küstah oğlu Thorfinn'e öğretmeye çalıştı ve zamanı geldiğinde, Thors düşman savaşçıları öldürmeden savaştı, ardından mürettebatını ve Thorfinn'i korumak için büyük bir fedakarlık yaptı. Iroh da benzer bir şey yapardı.

    3- Captain Whitebeard (One Piece)

    Yüzbaşı Beyazsakal'ın Iroh ile farklılıkları var; birincisi, dünyayı birleştirmek isteyen bir adamdan ziyade bir korsan ve çapulcu. Yine de Beyazsakal ve Iroh, ailenin önemi (kan ilişkilerinin söz konusu olsun ya da olmasın) gibi birkaç konuda hemfikirdi.

    Düşmanı Kaptan Karasakal'ın aksine, Beyazsakal sadakate, güvene ve şefkate her şeyden çok değer veriyordu ve tüm ekip arkadaşları için bir baba figürüydü. Ayrıca onlar için hayatını feda etmeye hazırdı ve Marineford'da denizciler ve Karasakal ile yüzleştiğinde bunu gösterdi.

    2- Byakuya Ishigami (Dr. Stone)

    Byakuya Ishigami, Senku Ishigami'nin üvey babasıydı ve aynı zamanda ISS'de diğer ulusların astronotlarıyla zaman geçiren bir astronottu. Byakuya, Senku'ya pek de yakın değildi, ama çocuğun yeteneklerine tam bir inancı vardı ve enerji dalgası insanlığı taşlaştırdığında, Byakuya bir çözüm bulmak için çaresizdi.

    Iroh gibi Byakuya da dünyayı iyileştirmek ve kurtarmak istiyordu ve geri kalan günlerini bunu gerçekleştirmeye çalışarak geçirdi. İnatla insanlığın kurtarılacağı umuduna tutundu ve bir cam diskte Senku'ya son, iç açıcı bir mesaj bıraktı. Genellikle insani duyguları küçümseyen Senku, bunu duyduğunda adeta gözyaşlarına boğulmuştu.

    1- Soichiro Yagami (Death Note)

    Soichiro Yagami bir polis memuruydu ve aynı zamanda düşkün bir aile adamıydı. Soichiro, görevi için ve ailesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdı ve adalet ve başkalarına merhamet konusunda sağlam, sarsılmaz fikirleri vardı. Suçluları uzaktan öldüren Kira'ya dayanamadı.

    Tıpkı Iroh gibi Soichiro da oğlu ve kızına rol model olmak ve onları her türlü zarardan korumak için elinden geleni yaptı. Ülkede, NPA tarzında barış ve adalet aradı ve bunu denemek ve gerçeğe dönüştürmek için en büyük fedakarlıklardan birini yaptı.

     

    Kaynaklar: 1, 2, 3


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.