Mr.wızard Genco Arı Ve En Etkileyici 5 Albümü

Mr.wızard Genco Arı Ve En Etkileyici 5 Albümü
  • 2
    0
    0
    1
  •                                                                                MR.WİZARD GENCO ARI VE ETKİLEYİCİ 5 ALBÜMÜ

      Merhaba sevgili okurlar. Bu yazımda müzik dünyası'nın büyücüsü olarak bilinen Sevgili Genco Arı'nın günümüze kadar icra ettiği yüzlerce eser içerisinden en etkileyici 5 albümünü sizler için derledim. Dilerseniz önce Genco Arıyı tanıyalım. İyi okumalar.

     189 IQ ile 9 yaşında dahi çocuk olarak piyano bölümüne kabul edilen Genco Arı , yarı dönemde 6 sınıf atlayarak konservatuvar müfredatını değiştiren ilk öğrenci oldu. Dünyanın birçok yerinde festivallerde ve albüm kayıtlarında bulundu. 2002 ile 2005 yılları arasında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinde Jazz Bölümü başkanlığı yaptı. Öğrencilerinin 10’ da 7’si yüksek başarı ve tam burs ile Royal Academy of Arts, Berklee College of Music, Sibelius Akademisi gibi eğitim kurumlarına kabul edildiler. Genco Ari Türk Cazına büyük katkılarda bulunmuştur.Türkçe pop müzik dünyasında aranjör ve prodüktör kimliği ile ilklere imza atması ile anılır.

      O bir prodüktör değil , o bir aranjör değil hatta o bir müzisyen değil. Genco Arı müziğin ta kendisidir. Geçmişten günümüze müzikal anlamda yüzlerce esere imza atmış , sihirli parmaklarından dökülen eşsiz ezgiler ile kulaklarımıza ve müzik dünyamıza baş köşede konuk olmuştur. Yaşadığı bir çok zor döneme rağmen müziği yani tutkusunu bırakmamış , büyük fedakarlıklar ile sanatını sevenleri ile buluşturmak için azami çaba göstermiştir. Yol arkadaşım , kadim dostum kısacası herşeyim dediği Sevgili Eşi Burcu Arı'nın büyük desteğini yaşadığı her iyi veya kötü dönemde arkasında gördüğünü belirten Genco Arı , başarılarının ardındaki sihirli gücün sevgili eşi olduğunu söylüyor. Dilerseniz şimdi Mr.Wizard Genco Arı'nın hayatlarımıza iz bırakacağını düşündüğüm en etkileyici 5 albümüne bir göz atalım.

     

    1.WİZART

    Albümde yer alan müzisyenler:
    Genco Arı - Klavye
    Dave Weckl - Davul
    Anthony Jackson - Bas
    Mike Stern - Elektrik Gitar
    Bob Franchescini - Tenor Saksofon

    Albüm Hakkında:
      Aslında yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla hazırlamayı düşündüğü bu albüm İstanbul Jazz Center'ın kurucusu ve Mess Production'ın sahibi Süha Kurultay'ın sunduğu imkanlarla genç müzisyeni düşlerindeki dünya çapında isimlerle buluşturdu. Davulcu Dave WECKL, basçı Anthony JACKSON, elektrik gitarcı Mike STERN ve saksafoncu Bob FRANCESCHINI ile birlikte yapılan kayıtlar Genco için hayatı boyunca unutamayacağı bir deneyim niteliği taşıyor. Albümdeki yedi bestenin altısı Genco ARI'ya ait. Power-jazz tarzındaki Corners (Köşeler)'ın bestecisi ise genç kuşağın en yetenekli jazz gitaristlerinden biri olan Sarp MADEN. Ünlü gitarist aynı zamanda parçanın kayıtlarına da eşlik etti. Albümdeki tüm parça isimlerinin ayrı bir hikayesi var. Bunların arasında ilginç sayılabilecek bir tanesi Turkish Pizza. Stüdyodaki birliktelikten son derece keyif alan müzisyenler zaten kısıtlı olan değerli zamanları dışarıda yemek yemekle harcamamak için iki gün süren kayıtlar sırasında stüdyoya sürekli lahmacun sipariş etmişler. Yaşamlarında ilk defa yedikleri "Türk Pizzası" stüdyo sahibi dışında herkesin çok hoşuna gittiği için henüz isimsiz olan ilk kaydettikleri parçaya da bu adı vermişler. 25 yaşında olmasına rağmen iki katı yaşanmışlığı olan genç bir müzisyenin olağanüstü yeteneği ile süslediği ve çok özel anılarının saklı olduğu bir albüm. Öyleki albümün adını koluna dövme yaptırmasından anlaşılacağı üzere Genco Arı'nın en özel üretimlerinden biridir bu albüm.

    CAZKOLİK.COM

     

     

    2.DOKUZ PARÇA & DOKUZ PARÇA DAHA

    Albümdeki müzisyenler:

    Genco Arı: Klavye

    Volkan Öktem: Davul 

    Sarp Maden: Elektrik gitar

    Alp Ersönmez: Bass gitar 

     Albüm Hakkında:  

       Ülke olarak müzikal anlamda çok şanslı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Öyleki bu iki albüm Genco Arı'nın da dahil olması üzerine Quartet Muartet adını almış ve ülkenin en değerli müzisyenlerinden Genco Arı , Volkan Öktem , Sarp Maden ve Alp Ersönmezden oluşan gruba aittir. Bireysel manada harika işler yapan bu değerli insanların biraraya gelip ortaya koydukları ürünler uzun süre zihinlerimizde yerlerini koruyacaktır. Değerli okurlar bu albümde de Genco Arı ve sihirli parmaklarının etkisi kendisini gösteriyor. Yaşadığı zorlu dönemlerden ötürü belirli bir zaman sonra gruptan ayrılmak zorunda kalsa da dostları ile arasındaki eşsiz bağ onun ne denli bir müzik insanı olduğunu bizlere gösteriyor. Bunlar arasındaki en güzel haber ise Quartet Muartet grubunun tekrar toplanacağı söylentileri. Umarım yeni üretiler ile bu eşsiz müzisyenleri tekrar dinleme fırsatı buluruz.

     

    3.GENCOLOGY 

      Genco Arı'nın solo albümlerinden olan Gencology .Müziğin her türüne hakim olan Genco Arı sound bakımından keyif derecesi yüksek bu albümü 2013 yılında 4 track halinde dinleyici ile buluşturdu. Keyifli dinlemeler.

    4. GENCOLOGY COOL DOWN VOL 2

      Gencology albümünün devamı niteliğinde olan bu albüm 2015 yılında 8 track halinde yayımlandı. Türk müzik dünyası'nın eşsiz müzisyenlerinden Genco Arı bu albüm ile yüzlerce üretimine bir yenisini daha eklemiştir. Keyifli dinlemeler.

     

    5. AGORAPHOBİA

      Genco Arı'nın pandemi Sürecinde evindeki piyano ile kaydettiği bu albüm 5 track halinde dinleyici ile buluştu. Sihirli parmaklar yine iş başında dedirten bu albüm Genco Arı'nın en son yayımladığı solo albümüdür. Sizleri bu albümden en sevdiğim parça olan adını Sevgli Genco Arı'nın eşinden alan Burcu'm eseri ile başbaşa bırakıyorum. Keyifli dinlemeler.

     

       Sizler için Sevgili Genco Arı ile yaptığım bir röportajı da bırakıyorum izlemenizi tavsiye ederim.

     

     

    Yazımın sonuna gelirken Genco Arı'nın müzisyenliği kadar edebi yönüne de dikkat çekmek isteyerek ustanın bir sözü ile noktalamak isterim.  Hayatımızdaki varlığının uzun yıllar sürmesi dileğiyle...

    “Müzik hadisesi, gereğinden fazla abartılıyor. Ne olursa olsun, insan, “kendinden” bir nota bile fazlasını çalamayacaktır. Bu yüzden sanatın en yüce gayelerinden biri, insanın, kendini arama yolculuğunda bulacaklarına odaklanmak olmalıdır.”


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.