Çağrı Sertel Ve Paralel Evrende ''multıverse'' Etkileri

Çağrı Sertel Ve Paralel Evrende ''multıverse'' Etkileri
  • 2
    0
    0
    1
  •                                                                       ÇAĞRI SERTEL VE PARALEL EVRENDE MULTIVERSE ETKİLERİ

        Uzun yıllardır müziği ve takdire şayan iş ahlakı ile dinleyicileri'nin gönlünde taht kuran Çağrı Sertel , yüzlerce üretimine bir yenisini daha ekliyor. Multıverse albümünün ilk teklisi olan tepemsultanı 20 Kasım 2020 tarihinde yayınlayan Sertel , projenin ikinci teklisi Devranı 29 Ocak 2021 tarihinde dinleyici ile buluşturacak.

     

       Yayınlandığı tarihten bugüne tüm platformlarda büyük ilgi gören Tepemsultan , Sound bakımından zengin tavrı ile şüphesiz Sertel işi dedirtiyor. 12 yaşından bu yana enstrümanına ses olan ve kendisini kariyerinin hiç bir anında müziğin tek bir türüne indirgemeyen Çağrı Sertel , bir çok türde eserler üreten eşsiz müzisyenlerimiz arasındadır. Genel anlamda tüm üretimlerini evindeki stüdyosundan çıkaran ve orayı yaşam ortamı haline getiren Sertel Multıverse albümünün haricinde evinde kaydettiği bir solo albümü de yakın zaman da yayınlayacağının müjdesini verdi. 

      Multıverse projesine geri dönecek olursak. Yazımın başında belirttiğim gibi projenin ikinci teklisi 29 Ocak tarihinde dinleyici ile buluşacak.  Sesi ile kalitesini her daim ortaya koyan ve Sertel'in yakın dostu , meslektaşı Ceylan Ertemin de tekliye eşlik etmesi , Devran'ın nasıl bir sound yapısına sahip olacağı , Ertem'in tekli üzerinde nasıl bir etki bıraktığı ve tabi ki Sertelin eşsiz müzik zekasının bu eser üzerinde nasıl bir etki bıraktığı gibi bir çok merak konusunu da beraberinde getiriyor.

      Kariyeri boyunca albüm çıkarmanın , üretimin kendisine çok iyi hissettirdiğini belirten Sertel ilk albümünü 2011 yılının başında ''Newborn'' adı ile 9 track halinde  yayınlamıştı. Bu albümde de yine Sertel büyülü parmakları ve her esere yüklediği ayrı hislerle dinleyiciye  hafızalarda uzun süre yerini koruyacak eserler bıraktı.

     

     Kariyerine büyük başarılar sığdıran Sertel üretime hiç bir zaman ara vermedi azami çaba ve gayret ile sevdiği işi yapmaktan her daim büyük zevk aldı. Öyle ki 7 Nisan 2017 yılında ikinci albümünü  (INSTANT) sevenleri ile buluşturdu.  Albümün adından da yola çıkacak olursak An’a bırakılan her şey gibi bu albüm de adıyla birlikte oldukça ‘özgür‘ bir albüm. Tını olarak modern caz ve progresif çizgisinin yanı sıra etnik müzik ögelerini de içinde barındırıyor. Albümde yer alan müzisyenlerin enstrüman hakimiyetleri, çalım anındaki hissiyatları ve aralarında yakaladıkları uyum, albümün tavrının, hissiyatının dinleyenlere yansımasında çok önemli etkenlerden biri. Bu albüm Çağrı Sertel‘in söylemiyle 2016 yılında yaşanan tüm kayıp, üzüntü, mutluluk ve umutlara hitap eden kompozisyonları da içinde barındırıyor. 

     

       

     

        Şimdi sırada Multıverse albümü var. Büyük merakla albümün tüm içeriğini dinlemeyi bekliyoruz. Eşsiz bir tat sunacağından şüphesiz bir şekilde.

       Eğlenceli , yetenekli , iş ahlakını azami düzeyde gözeten ve alanında eşsiz bir donanıma sahip olan Çağrı Sertel'in hayatlarımızdaki varlığının uzun sürelerce devam etmesini temenni ederek yazımı noktalıyorum. Sevgiler.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.