Son Dönemlerin En Popüler Sosyal Ağ Platformu: Clubhouse

Son Dönemlerin En Popüler Sosyal Ağ Platformu: Clubhouse
  • 7
    0
    0
    2
  • Clubhouse son zamanlarda internet dünyasında en çok konuşulan ve merak edilen sosyal ağ platformu olarak karşımıza çıkıyor.

    Pandemi sonrası San Francisco merkezli olarak kurulan Clobhouse kurucuları Paul Davison ve Rohan Seth.

    2020 yılında kullanıma sunulan Clubhouse ses temelli bir platform olması nedeniyle alışkın olduğumuz diğer sosyal mecralardan biraz daha farklı.

    Bu platformda iletişim yalnızca ses yoluyla sağlanıyor. İlgi alanlarına göre birbirinden ayrılan sohbet odalarında kullanıcılar birbirleriyle etkileşim haline geçebiliyorlar.

    Yani alışkın olduğumuz diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi burada kullanıcıların etkileşimde bulunabilecekleri bir ana sayfa mevcut değil. Bunun aksine kullanıcılar oluşturdukları sohbet odalarını kullanarak ses yoluyla etkileşim yaratabiliyor.

    Uygulamada farklı alanların, konuların konuşulduğu birçok oda bulunuyor ve kullanıcılar tercih ettikleri bu odalara katılarak konuşmaya dahil olabiliyor.

    Buna ek olarak bir odadaki sohbete katılan konuşmacı, tüm konuşmaları dinleyebiliyor fakat  konuşmaya katılabilmesi için el kaldırması ve moderatörün yani odayı oluşturan kişinin o kullanıcıya izin vermesi gerekiyor.

    Yalnızca sesli konuşmalardan oluşan, fotoğraf, görüntü, yazılı metin, ifadece ve emoji barındırmayan, ana sayfa akışı olmayan bir platform. Tüm bu özellikleriyle internetin ana akım mecralarının konseptinin dışına çıkan Clubhouse, kullanan kitlelerin geri dönüşleri de baz alındığında geleceğin en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olmaya aday diyebiliriz.

    Son olarak clubhouse şuan yalnızca IOS kullanıcılarına sunuluyor ve kullanılabilmesi için diğer Clubhouse kullanıcılarından birinden davet gelmesi gerekiyor. Yani davet sistemi ile çalışıyor.

    Bu şekilde sınırlı bir kitleye hitap eden uygulamanın Android cihazlar için geliştirildiği ve yakın zamanda kullanıma hazır hale geleceği söyleniyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.