Türkiye Simülasyonu Ve Covid-19'u Hiçe Sayanlar

Türkiye Simülasyonu Ve Covid-19'u Hiçe Sayanlar
  • 1
    0
    0
    1
  • Gezmeyi, eğlenmeyi, arkadaşlarımızla bir yerlerde sohbet etmeyi hepimiz özledik ancak Covid-19 nedeniyle aylardır bunlara hasretiz. Tabii zor bir süreç ve bu süreçte içinde bulunduğumuz, hatta katlanmak zorunda olduğumuz durumun nedeni sağlığımız, sevdiklerimiz, çevremizdekiler ve başkalarının sağlığı! Durum böyle olunca da her ne kadar zor bir süreç de olsa herkes elinden geldiğince bu durumla baş etmeye çalışıyor.

    Devletin getirdiği yeni kurallar, bazı sosyal mesafe kuralları ve bizlerin hassasiyetiyle bu zor süreci atlatmaya çalışırken, ülkemizde yaşanan bir konuya değinmeden geçmek istemedik. Biz bu zor süreçlerde elimizden geldiğince mücadele ederken, sosyal medyada son dönemde çıkan bazı görüntüler 'Pes artık' dedirtti.

    Uludağ, fenomenler ve Türkiye simülasyonu

    Ülkemizde son birkaç yılda 'influencer' ya da 'fenomen' patlaması yaşanıyor. YouTube üzerinden yayın yapanlar, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarında binlerce, hatta milyonlarca kullanıcıya ulaşan 'influencer' ya da 'fenomen' diye tanımladığımız insanların, Covid-19 salgınını yok sayarcasına Uludağ'da yaptıkları paylaşımlar ''Türkiye simülasyonundan başka yaşanmaz'' dedirten cinstendi.

    Bursa Valiliği yaşanan birkaç olaydan sonra konuyla ilgili araştırma başlatıldığını açıklasa da insanın aklına şu soru geliyor; 'Ya bu görüntüler sosyal medyaya düşmeseydi?'

    Cezalar, açıklamalar ve devam eden görüntüler

    Peki cezalar ve resmi kurumlardan yapılan açıklamalar bir şeylerin önüne geçti mi? Açıkçası buna 'evet' demek zor. Her gün, her saat sosyal medya fenomenleri, ünlüler Uludağ ve benzeri kış tatili mekanlarından Covid-19'a karşı alınan önlemlerden çok uzak paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

    Sosyal medyada büyük tepki

    Yaşananlar nedeniyle sosyal medyada dikkat çekici tepkilerden biri Işın Karaca'dan geldi. Işın Karaca yaptığı paylaşımda ''Sinirlerim bozuldu. Ağlamamak için gülüyorum. Kanser hastası annemi tam 1 yıldır görmüyorum. Eh madem durum bu olabiliyor HES kodu ile açalım her yeri, ve her koyun kendi bacağından asılsın misali olalım'' ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

    Bir bakıma çifte standart mı?

    Hafta içi iş yerlerinde çalışmak zorunda olanlar, sadece bunun için evlerinden çıkarken, hafta sonlarını tamamen evlerimizde geçirirken, kafeler, restoranlar, eğlence mekanları hatta sokaklarımız bile kapalıyken, kış tatilinin yapıldığı bazı yerlere verilen izinler, ünlü ve fenomen olarak adlandırdığımız isimlerin paylaşımları akıllara doğal olarak 'Neden?' sorusunu getiriyor. Elbette Covid-19 ülke ekonomisini ve turizmi derinden etkiledi ancak ülkenin büyük çoğunluğu sokağa bile çıkamazken, bu yaşananlar en hafif tabiriyle 'düşündürücü' olabiliyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.