Ücretsiz Fotoğraf İndirebileceğiniz 10 Stok Fotoğraf Sitesi

Ücretsiz Fotoğraf İndirebileceğiniz 10 Stok Fotoğraf Sitesi
  • 20
    0
    0
    2
  • İster ticari amaçla olsun ister bireysel kullanıma yönelik, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ihtiyacı gün geçtikçe artarak devam etmektedir.

    Bireysel hesaplarımızda paylaşmak, tasarımlar oluşturmak, blog sitelerimizde yayınlamak, ticari amaçlarla kullanmak, sunum oluşturmak ve daha birçok konuda özellikle içeriklerimizi desteklemek için kullanmaya ihtiyacımız olan fotoğraflara ücretsiz şekilde ulaşmak artık çok daha kolay.

    Bu konuda ilk aklımıza gelen Google görseller araması sonucu herhangi bir fotoğrafı indirmek olabilir fakat bunun çok sağlıklı olduğu söylenemez. İndirdiğiniz fotoğrafların çoğunlukla kalitesiz ve çözünürlüğünün düşük olması gibi durumlarının yanı sıra daha da önemlisi telifli olması sonraki zamanlarda problem yaratacak bir durumdur.

    Bu durumlarla karşılaşmamak ve ihtiyacınız olan fotoğraflara ücret ödememek için aşağıda sizlere sunulan 10 farklı stok fotoğraf sitesinden istediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Üstelik bazıları yalnızca fotoğraf değil, video, gif, şablon gibi ek seçenekler de yaratıyor. İngilizce dilinde olan siteleri Türkçe olarak da kullanabiliyorsunuz.

    1. Pixabay

    Sıkça kullandığım ücretsiz stok fotoğraf sitelerinden Pixabay. 500 bine yakın fotoğrafları olduğu söylenen sitede yalnızca fotoğraf değil illüstrasyonlar, vektörler, video ve müzik seçenekleri de mevcut. Detaylı arama ve filtreleme sunuyor ve üyelik zorunluluğu yok. Daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için üye olabilirsiniz, herhangi bir ücreti bulunmuyor.

     

    2. Unplash

    En çok kullandığım bir diğer site Unplash, zengin içeriğe sahip, üyelik gerektirmeyen ve arama seçeneği olan br site. Burada fotoğraflara anahtar kelimelere, kategorilere ayrılmış şekilde kolaylıkla ayırt edebiliyor ve aradığınıza ulaşabiliyorsunuz.

     

    3. Pexels

    Yine arama seçeneği sunan geniş bir fotoğraf veri tabanına sahip stok fotoğraf sitesi. Pexels keşif kısmı ile birlikte videolar da sunuyor ve üyelik gerektirmiyor. Sürekli güncel fotoğraf ve videolar yüklenen sitede aradığınıza ulaşmak ve fotoğrafları indirmek oldukça basit.

     

    4. Flickr 

    Oldukça başarılı bir veri tabanına sahip sitede yalnızca fotoğraf indirmekle kalmıyor, sizler de yükleme yapabiliyor, yüklediğiniz fotoğrafları düzenleyebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz. Üyelik isteyen sitede indirmeye uygun olmayan fotoğraflarda mevcut fakat zengin içeriğinden dolayı bu durum sizin için bir problem yaratmıyor.

     

    5. Stocksnap

    Sürekli güncellenen, detaylı arama yapabileceğiniz görüntüleme veya indirme sayısına göre listeleme imkanı sunan bir site. Tematik fotoğraf açısından da oldukça zengin olan sitede gezinmek oldukça keyifli.

     

    BONUS: Yukarıda en çok tercih edilen ve zengin arşive sahip siteleri sunmaya çalıştım fakat tahmin edersiniz ki liste bu kadarla sınırlı değil. Daha birçok ücretsiz ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sunan siteler mevcut.

    Aşağıda birkaç siteye daha ulaşabilirsiniz. İlgi alanınız, kişisel zevkleriniz gibi sebeplerden dolayı belki de bunlardan bazıları sizlere daha çok yarar sağlayabilir. Keyifli keşifler dilerim.

    Shopify Burst

    Jay Mantri

    Gratisography

    Travel Coffee Book

    Picjumbo

    Snapwire Snaps


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.