Ziyaret Edilmesi Gereken Stadyumlar

Ziyaret Edilmesi Gereken Stadyumlar
  • 1
    0
    0
    2
  • Eğer siz de seyahat etmeyi seven bir futbol tutkunuysanız, gittiğiniz yeni şehirlerde 'Ziyaret edilmesi gereken yerler' listenizde o şehrin takımlarına ait stadyumlar yazıyordur. Herkesin ilgisini çekmeyebilir ama bir futbol tutkunu seyahat ediyorsa, gittiği yeni yerlerdeki takımları mutlaka düşünür. Kimimiz o yerlerde, o şehrin takımına ait forma, atkı, bereleri toplarız, kimimiz mutlaka o şehrin stadyumlarına bir göz atarız.

    Eğer gerçekten futbol sizin için çok farklı bir tutkuysa, o şehrin büyük mü, küçük mü, ya da o stadyumların eski mi, yeni mi olduğu önemsizdir. En azından orada bir fotoğrafımız olsun isteriz. Tabii artık bir de işin farklı bir boyutu var. Eskiden o stadyumun önünde çekilen bir fotoğrafla yetinmek zorundaydık ancak günümüzde, özellikle modern stadyumlarda artık çok daha fazlasını yapabiliyoruz. Artık özel stadyum turlarına katılıyoruz ve artık modern stadyumlar, gerçekten bir stadyumdan çok daha fazlası olabiliyor. Başka bir dünyaya girmiş oluyorsunuz.

    Biz de sizler için ziyaret edilmesi gereken stadyumları listelemek istedik. Bazıları hikayeleri, bazıları anıları, bazıları ise mimarisiyle sizleri büyülemeyi bekliyor.

    La Bombonera, Buenos Aires


    Arjantin'e yolu düşen bir futbol tutkunuysanız, La Bombonera'ya gitmeden olmaz. Girişinde yazan 'Boca es mi religion, maradona es mi dios, la bombonera es mi iglesia (Dinim Boca, Tanrım Maradona, Mabedim La Bombonera)' yazısı ile sizleri daha başında farklı bir havaya sokan La Bombonera, Buenos Aires'i ziyaret eden futbol tutkunlarına çok fazla şey vadediyor. Tabii La Bombonera ve Boca Juniors deyince, akla ilk gelen isim Diego Armando Maradona oluyor. Kısa süre önce kaybettiğimiz futbol dünyasının efsanesi Maradona ile ilgili fotoğraflar, formalar, kupalar ve daha fazlası La Bombonera'da ziyaretçilerini bekliyor.

    Wembley, Londra


    Wembley Stadyumu ya da Yeni Wembley Stadyumu da diyebiliriz. 1923'ten bu yana İngiltere'de birçok organizasyona ev sahipliği yapan Wembley, İngiltere ile özdeşleşen yerlerin başında geliyor. 2007 yılında yeni haliyle görücüye çıkan Wembley Stadyumu, yolunuz Londra'ya düşerse ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri olabilir. Stadyum turu farklı kategorileri olsa da yaklaşık 20 pounddan başlıyor. Stadyuma girdiğinizde saha içine girip yedek kulübelerinde oturma, soyunma odası ve basın odalarını ziyaret etme şansınız var. Elbette stadyuma ait hediyelik alanlarda da sizleri bekliyor.

    Nou Camp, Barcelona


    İspanya'da Real Madrid taraftarı bile olsanız Nou Camp, Barcelona yolculuğu sırasında ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri. Nou Camp'taki tur için bir stadyum turundan daha fazlası olduğunu söylemeliyiz. Tur fiyatları yaklaşık 25 eurodan başlıyor. Nou Camp'ta sahanın içinde yürüyebilir, stadyum içindeki müzede Barcelona tarihi ile ilgili birçok şeyi bulabilirsiniz. Biraz daha pahalı turlardan almanız halinde ise soyunma odalarını gezip, tur sonunda da Barcelona resmi ürünlerinden bir hediye alma şansınız var.

    Johan Cruijff ArenA, Amsterdam


    Eski adıyla Amsterdam Arena, yeni adıyla Johan Cruijff ArenA! Ajax'a ev sahipliği yapan teknoloji ve tarihi bir araya getiren stadyum, Amsterdam ziyaretinizi daha keyifli hale getirebilir. Stadyum turunda Ajax'ın görkemli tarihine, kupalara ve Johan Cruijff başta olmak üzere diğer efsanelerin her yerde bulamayacağınız fotoğraflarına bakabilirsiniz. Hem İngilizce hem Felemenkçe düzenlenen tur sonunda Ajax Shop'ta kullanmak için size özel indirimlerden de yararlanabilirsiniz.

    San Siro, Milano


    İki ezeli rakip AC Milan ve Inter'e ev sahipliği yapan San Siro ya da Giuseppe Meazza turu da Milano'da sizleri bekliyor. 15 eurodan başlayan turlar sonunda soyunma odalarını gezebilir, müzede eski formaları, stadyumun maketlerini, tarihi fotoğrafları görebilirsiniz.

    Old Trafford, Manchester

    Futbol tarihinin en önemli kulüplerinden biri olan Manchester United'a ev sahipliği yapan tarihi bir stadyum! Her futbolseveri heyecanlandıracağından emin olduğumuz Old Trafford turunda Sir Alex Ferguson başta olmak üzere Manchester United'da forma giyen, görev yapan efsanelerle ilgili birçok anı gözünüzde canlanacaktır. Stadyumun içinde müzeyi ziyaret ederken, MANU tarihine ait birçok kupa, fotoğraf ve formayı görme şansınız da var.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.