Mahkemeler Adaleti Yok Sayarsa Evrenin Hafızasına Güven: Your Honor

Mahkemeler Adaleti Yok Sayarsa Evrenin Hafızasına Güven: Your Honor
  • 0
    0
    0
    0
  • Bryan Cranston'un oyunculuğuyla harikalar yarattığı son mini serisi Your Honor geçen hafta yayınlanan final bölümüyle ekran macereasını sonlandırdı. 10 bölümlük bir mini seri olan yapımın yaratıcısı  Peter Moffat'ken başrollerinde Hunter Doohan, Lilli Kay, Amy Landecker, Michael Stuhlbarg gibi isimler yer almaktadır.

    Filmin hikayesi kısaca şöyle; Michael Desiato (Bryan Cranston) itibarı yüksek, başarılı bir yargıçtır. Bir sene önce eşini kaybetmiş olan Micheal'ın bu hayattaki tek varlığı oğlu Adam'dır. Filmin hikayesi Adam'ın (Hunter Doohan) bir kaza sonucu katil olmasıyla tetiklenir. Micheal, oğlunun bir genci öldürdüğünü öğrenir öğrenmez soluğu karakolda alır ve kendi eliyle doğru olanı yapması gerektiğini bilir. Lakin onu bekleyen bir sürpriz vardır o da oğlunun öldürdüğü gencin babasının bir mafya olmasıdır. Bundan sonraki süreç bir yargıcın oğlunu korumak adına ne tür fedakarlıklar yapacağının bir yansımasıdır. Bir yargıç oğlu için bir mafyanın maşası olmayı göze alacaktır; ama gelgelelim o suçlu olan oğlunu korurken istemeden de olsa birçok gencin hayatına mâl olacaktır. Bu çerçevede yapım finalinde gösterir ki ne yaparsanız yapın evrenin adaletinden kaçamazsınız. Bedeli ödemesi gereken önünde sonunda öder. 

    Film senaryo matemetiği ve müzikleriyle ağır bir tempoda geçmesine rağmen sizi ekrana kilitlemeyi başarır. Her bölümn sonunu zirveye götürür ve siz bir sonraki bölümü yine merakla beklersiniz ki final bölümü de doruk noktalarının en mükkemmelini sunar size. Bir nevi nefes alıp vermek gibidir. Soğuk rengi ve ışık atmosferiyle hikayeye uyum sağlayan yapımın, sessizliği gürültülü bir hâli vardır. 

    Oyunculuklar konusunda Bryan Cranston her zamanki gibi zirve bir karakter çıkarmayı başarmıştır. Cast seçimi olarak yine diğer oyuncuların karakterleriyle de uyumlu olduğunu söylemek mümkün. 

    Filmin IMDB puanı 7,9'dur ve Bryan Cranston En İyi Erkek Oyuncu dalında adaylığı ile Altın Küre'de yapımı temsil etmektedir.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.