Ücretsiz Eğitim Alabileceğiniz 5 Online Platform

Ücretsiz Eğitim Alabileceğiniz 5 Online Platform
  • 19
    0
    1
    4
  • Hızla dijitalleşen dünyada, internetin bizlere sağladığı en önemli faydalardan biri de hiç şüphesiz ki öğrenmenin, bilgiye kolaylıkla erişebilmenin, herhangi bir konuda söz sahibi olmanın hızla ve ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilmesidir.

    Hiçbir ücret ödemeden istediğiniz alanlarda online eğitim almak ve kurslara katılmak artık çok daha kolay. İnternet dünyasında birbirinden farklı ve çeşitli kategorilerde eğitim fırsatları sunan binlerce platform mevcut. Bu platformlar arasında ücretsiz olarak eğitim alabileceğiniz ve bazılarında eğitimler sonunda sertifikalara da sahip olabileceğiniz 5 ayrı siteyi sizler için listeledim.

    Sunulan online eğitimler sayesinde yepyeni beceriler geliştirmek, yeni bir hobi edinmek, herhangi bir alanda kendinizi geliştirmek, bilmediğiniz bir konuda bilgi sahibi olmak ve hatta bu konuda uzmanlaşmak, yabancı bir dil öğrenmek, ve daha fazlası için bu platformlara göz atmanız yeterli.

    Her bir platformun sistemi ve kullanım koşulları birbirinden farklı olmakla birlikte yine her birinde ücretsiz ve ücretli olarak farklı kategorilerde eğitimlere ulaşabilirsiniz. Aldığınız eğitimler sonrasında sertifika sahibi de olabilirsiniz. Eğitim alırken aynı zamanda uzmanı olduğunuz konularda eğitim verme fırsatı da yakalayabilirsiniz.

     

    1-Google Dijital Atölye

    Hemen hemen herkesin bildiği ve yararlandığı Google Dijital Atölye bünyesinde ücretli ücretsiz birçok eğitim bulunduruyor. Farklı kategorilerde sunulan ücretsiz online kurslar sonunda sertifikalar da ücretli ücretsiz olarak ayrılıyor. Süre, zorluk derecesi, kursu sağlayan ve kategoriler konusunda seçenekler sunan platforma Google hesabınızla giriş yapmak yeterli.

     

    2-Udemy

    Kurucusu bir Türk olan ve başarılı bir online eğitim platformu olarak değerlendirilen Udemy farklı dillerde oldukça geniş bir eğitim kategorisine sahip. 150 bini aşkın kurs bulunan platformda Türk eğitmenler tarafından Türkçe verilen eğitimlerin sayısı de talebi de oldukça fazla. Çoğu eğitim ücretli gibi görünse de belli başlı eğitimler ücretsiz ve yine platformun belirlediği zaman dilimlerinde ücretli olan kurslar ücretsiz olarak sunuluyor. Udemy de eğitim sonunda sertifika sunuyor. Eğitim alabileceğiniz gibi eğitmen de olabileceğiniz platformu kullanmak için (ücretsiz) kayıt olmanız gerekiyor.

     

    3-İstanbul İşletme Enstitüsü

    İstanbul işletme Enstitüsü 100’den fazla eğitmen ve 2 milyonu aşkın online öğrenciye sahip başarılı diğer platformlardan biri. Türkiye’de online eğitim konusunda en geniş kapsamlı kurs içeriklerine sahip platformda ücretli ücretsiz eğitimler ve sertifikalar bulunuyor. Diğerlerinden farklı olarak bu platformda sertifika alabilmek için kursun sonunda yapılan sınavdan başarılı olmak gerekiyor. Fakat sınavlar öğretilenden fazlasını içermediği için başarılı olmak oldukça kolay.

    Ayrıca İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olma ve içerik yayınlama gibi bir şansınız da bulunuyor.

     

    4-ODTÜ-Bilge İş

    Bilge İş ODTÜ’nün bünyesinde sunulan bir ücretsiz eğitim platformu. 100 çevrimiçi ders arasından ilgi alanınız ve ihtiyacınız olan istediğiniz eğitimi alabiliyorsunuz. Özellikle yazılım, tasarım ve kodlama alanında popüler olan bu eğitimler sonunda ücretsiz olarak ODTÜ onaylı sertifika alabiliyorsunuz. Bilge İş’te de İstanbul İşletme Enstitüsünde olduğu gibi sınavlar bulunuyor ve ayrıca bu platformda aldığınız eğitim süresinde uzman eğitmenlerle iletişime geçebiliyorsunuz.

     

    5-Coursera

    Coursera dünyada 200’e yakın üniversite ve kuruluşla ortaklık kuran, oldukça başarılı eğitmenleri bünyesinde barındıran online eğitim alabileceğiniz en iyi platformlar arasında bulunuyor. Amerika merkezli olan platformda Türkçe dersler ve Türk eğitmenlerin sunduğu birçok eğitim mevcut. 4000’i aşkın farklı alanda eğitim sunan Coursera’da ücretsiz olduğu gibi ücretli derslere de erişebiliyor ve sertifika alabiliyorsunuz. Üstelik verilen sertifikalar IBM ve Google gibi şirketlerin onayladığı sertifikalar.

     

    Yukarıda listelenen platformların dışında elbette daha birçok ücretsiz eğitim sunan platform bulunmaktadır. Bunların dışında yararlanabileceğiniz yine bir kaç platform;

    Global Enstitü

    Edx

    Khan Academy

    Academic Earth

    Harvard Online Courses


    Yorumlar (1)
    • Udemy,işletme enstitüsü ve bilge işi kullanıyorum. Diğerlerini de yeni keşfetmiş oldum 😍

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.