Wociety Ekibinin Güzellik Rutinleri 2

Wociety Ekibinin Güzellik Rutinleri 2
  • 8
    0
    4
    4
  • Geçtiğimiz yıl, Wociety Ekibinin Güzellik Rutinleri yazısını siz sevgili okurlarla paylaşmıştık. Bu yıl ise ekibimize yeni eklenen isimlerle, pandemi sürecinin hayatımıza ve günlük rutinlerimize getirdiği değişikliklerle yeniden sizlerleyiz. 

    Wociety ekibinin kişisel bakımları için hangi ürünleri ne şekilde kullandığını merak ediyorsanız sizleri yazıya davet ediyoruz. 

    Başlamadan ufak bir not: Paylaşılan güzellik ve bakım rutinleri kişilerin kendi deneyimleri ve cilt tiplerine göre yine kendileri tarafından oluşturulmuştur. Bu yazı bir öneri niteliğinden ziyade, sizlere ilham verme amacı taşımaktadır. Cildinize uygunluğundan emin olmadığınız ürünleri kullanmamanızı tavsiye ederiz.

    Şansel Gönenç

    Cilt bakımı söz konusu olduğunda kendim için bir rutin tutturmak benim için hep zor olmuştur. Bazı dönemler oldukça yağlı bazı dönemler ise kupkuru olan karma ve hassas bir cilde sahip olmam nedeniyle mevsime ve cildimin ihtiyacına göre kullandığım ürünler farklılaşıyor. Sürekli kullandığım spesifik bir ürün olmasa da her zaman dikkat ettiğim ilk adım cildimi olabildiğince temizlemek.

    Pandeminin etkisiyle artık genellikle evde olduğum bu zamanlarda eskisi kadar makyaj yapmadığım için kimyasal içerikli ve cildimi yoracak ağır ürünler yerine havadan vb. yerlerden gelebilecek kirleri önlemek adına daha saf ve doğal içerikli ürünler kullanmaya gayret ediyorum. Bu anlamda en ulaşılabilir marka olarak Simple’ı keşfettim. Simple Nemlendirici Yüz Temizleme Jeli, Micellar Suyu ve Göz Makyajı Temizleyicisi vazgeçilmez diyebileceğim, düzenli olarak kullandığım üçlü. Yüz temizleme jelini her duşa girdiğimde ve geceleri kullanırken o gün makyaj yapmamış olsam bile akşam yatmadan önce Micellar su ve göz makyaj temizleyicisiyle yüzümü ve göz çevremi temizlemeye gayret ediyorum.

    Banyomda tuttuğum ve haftada 3-4 kere kullandığım diğer iki ürün ise Diadermine’in Chia Tohumlu Purify Peeling ve Aztec Secret Indian Healing Kil Maskesi. Peelinglerde en dikkat ettiğim özellikler agresif içerikli ve iri taneli olmaması, Diadermine Purify Peeling oldukça hafif ve ince taneleri sayesinde cildimi çizmeden ölü derilerden arındırıyor ve temizliyor. Çok fazla maske yapma alışkanlığım olmasa da Indian Healing kil maskesini arkadaşlarımın tavsiyesiyle denemek istedim. İçeriği saf kilden oluşuyor. Doğal elma sirkesi veya suyla karıştırarak duşa girmeden önce yüzüme uyguluyorum ve 15-20 dk bekletiyorum daha sonra duştayken yıkıyorum. Yüzümdeki yağdan arındırıyor ve parlaklık veriyor. Düzenli kullanımda özellikle T bölgesinde oluşan siyah noktaların temizlenmesinde de işe yarıyor. 

    Ürünlerin içeriğine dikkat etmeye başladığım bu dönemde yine karşıma çıkan bir başka temiz içerikli marka ise Otacı. Gül suyu halihazırda cilt bakımımda kullanmayı çok sevdiğim bir ürünken Otacı’nın gül suyu içerikli serisi favorilerimin arasına girdi. Otacı’nın Gül Kürü - Yüz ve Boyun Kremi günlük olarak kullandığım ve cildimin çok kuru olmadığı zamanlarda benim için oldukça yeterli olan bir ürün. Yoğun ve aslında kuru bir yapısı olması nedeniyle cildimde yağlı bir his bırakmıyor ve makyaj yapmadan önce baz olarak da kullanabiliyorum. Otacı Gül Suyu’nu ise buzdolabında tutuyorum ve soğuk halde, gün içinde aklıma geldikçe yüzüme pamukla uyguluyorum. Cildimde oldukça ferah ve rahatlatıcı bir his bırakıyor, aynı zamanda yüzeysel kirlerden arındırıyor ve sıkılaştırıyor.  

    Daha çok yaz aylarında kullanmayı tercih etsem de aslında yılın her zamanı kullanılabilecek bir diğer ürün ise Nuxe Huile Prodigieuse Or. Aslında çok amaçlı bir kuru yağ olan bu ürünü sadece yüzümde değil saçlarımda ve vücudumda da kullanabiliyorum. Vücuduma ve saçlarıma ıslakken uyguluyorum, çok doğal bir parlaklık veriyor ve nemlendiriyor. 

    Özellikle kış aylarında, cildimin çok kuruduğu ve Otacı’nın nemlendirici kreminin yeterli gelmediği zamanlarda yardımıma Cerave’nin nemlendirici kremi koşuyor. Bu kremin sosyal medyada çok övüldüğünü gördükten sonra almaya karar vermiştim ve kuru cildime çok iyi geldi. Otacı’ya göre daha yağlı bir yapısı olmasına rağmen yapış yapış bir his bırakmıyor ve cildimi yumuşacık yapıyor. Yine bu zamanlarda dudaklarım için kullandığım ve İngiltere seyahatimde keşfettiğim Carmex Lip Balm ise her zaman çantamda bulundurduğum bir ürün. Küçük tüp şeklinde paketlemesiyle hem taşıması ve sürmesi çok kolay hem de formülü sayesinde dudaklarım çok kuru olduğunda az bir miktarı bile dudaklarımın hemen nem kazanmasını sağlıyor ve kış soğuklarından koruyor.

    Nazlıcan Matlar

    Benim karma bir cildim olduğu için her sabah güne cildimi temizleyerek başlıyorum. Temizleyici olarak Cosmed’in Arındırıcı ve Matlaştırıcı Jelini tercih ediyorum. Jelin tüm yüzüme nüfuz etmesi için Miniso’dan aldığım Yüz Temizleme Fırçasını kullanıyorum. Gün içinde yüzümün parlamasını engelliyor ve yumuşacık bir his bırakıyor.

    Sonrasında suratımı ve boyun bölgemi Simple’ın su bazlı nemlendiricisiyle nemlendiriyorum. Simple markası muadillerine göre daha temiz bir içeriğe sahip, ayrıca hayvanlar üzerinde deney yapmadığı için gönül rahatlığıyla tercih ettiğim bir marka.

    Nemlendirmeden sonra jade roller yardımıyla serum uygulamasına geçiyorum. Yüzüm çok hassas olduğu için zamanla minik kızarıklıklar ve lekeler çıkarıyor. Bu sebeple Facelab markasının Leke Karşıtı Bakım Serumu’nu kullanıyorum. Facelab da muadillerine göre daha uygun bir fiyatlı olup yerel bir üretici olarak temiz içeriğe sahip olduğu için tercih ettiğim bir serum markası.

    Sonrasında La Roche Posay’in Normal/Karma Ciltler için Spf50+ Yüksek Koruma’ya sahip güneş kremini kullanıyorum. Eğer o gün makyaj yapacaksam yüzümü makyaja hazırlamak için tüm rutinimden sonra L'oreal Paris’in Glow Cherie isimli renkli nemlendiricisini kullanıyorum. Suratım hem makyaja hazırlanmış oluyor hem de daha aydınlık ve parlak bir görünüm sağlanmış oluyor. Gün sonunda ise Bioderma’nın Micellar Suyu ile makyajımı temizledikten sonra sabahki rutinimi tekrarlayıp günü bitiriyorum.

    Nazlı Birtürk

    Benim güzellik ve bakım rutinim sabah ve akşam olmak üzere uyguladığım adımlardan oluşuyor. Öncelikle dinlenmiş ve sağlıklı bir cilt için günde en az 7 saat uyumaya dikkat ediyorum. Uyandıktan sonra içtiğim 400 ml suyun da cildime iyi geldiğini düşünüyorum. Daha sonra yüzümü Garnier 3’ü 1 Arada ile yıkamanın ardından, Neutrogena Visibly Clear Siyah Nokta Temizleyici Tonik ile yüzümün ve boyun bölgemin derinlemesine temizlendiğinden emin oluyorum. Toniğin kuruması için birkaç dakika bekledikten sonra, cildimde oluşan renk eşitsizliğinin giderilmesi adına The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% formülünü cildime masaj yaparak yediriyorum.

    Daha sonra cildimin ihtiyacı olan C vitaminini alması için Éclat Vitamin C Serumu'nu uyguluyorum. Sonrasında eğer akne problemi yaşadığım bir dönemde isem, Neutrogena Visibly Clear Sos Hızlı Etkili Akne Jeli ile sadece gerekli noktalara işlem uygulamanın ardından Garnier Skin Active Hydra Bomb ile cildimin ve boyun bölgemin nemlendiğinden emin oluyorum. Kremi uyguladıktan sonra pembe kuvars taşı ile yüzüme bir kez daha masaj uyguluyorum. En son olarak da Nivea 30 SPF güneş kremini sürerek, cildimin zararlı ışınlardan korunmasını sağlıyorum.

    Nadin Agopyan

    Cilt bakımı benim için hazırlanmaktan, makyaj yapmaktan daha önemli. Sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm elde etmenin yanı sıra ileriki yaşlara da yapılan yaptırım demek. Hangi koşulda, ne durumda olursam olayım temiz bir cilde sahip olmadan kafamı yastığa rahatça koyamam.

    Rutine geçmeden önce altını çizmem gereken birkaç nokta var. Bunlardan ilki, cilt tipim. Benim T bölgem yağlı, yanaklarım ise normalden kuruya dönük. Sonuç olarak, karma yapıda bir cildim var. Bu durum mevsimlerde de oransal olarak değişim gösteriyor. Bunun dışında; cildim hassas bir yapıya sahip, çabuk kızarıp tepki veriyor. İkinci olarak, bu yazıda göreceğiniz bütün ürünler için öncesinde büyük ve detaylı bir araştırma yaptım. İçerisinde bulunan kimyasalların cildimi tahriş etmesini ve cilt bariyerlerime zarar vermesini engellemeye yönelik ürünleri bulmaya çalıştım. Son olarak, sabah ve akşam kullandığım ürünler arasında ufak değişiklikler bulunuyor.

    İlk adım: Temizleme
    Cilt bakımımın ilk adımı günde iki kere yüzümü yıkamakla başlıyor. Uyandığımda yüzümü CeraVe'nin nemlendiren temizleyicisi ile masaj yaparak yıkıyorum. Bu adım akşam üstünde biraz daha zenginleşiyor. Makyajımı çıkarmaya gözlerimden başlıyorum. Lancome Miel En Mousse makyaj temizleyicisi bu aşamada favorim, suya dayanıklı rimelimi çok zorlanmadan çıkarabiliyorum. Bu işlemden sonra yüzümü iki aşamalı temizlemeye geçiyorum. İlk olarak Celenes’in termal yüz yıkma jelini ardından da CeraVe nemlendiren temizleyici kullanıyorum.

    Haftada bir iki defa ise Ziaja Sensitive enzim peeling'ini uyguluyorum. Çok sık olmamakla beraber Aztek kil maskesini limon, sirke ve gül suyu karışımıyla yüzüme uyguluyorum.

    İkinci adım: Tonikleme
    Tonikleme adımı, makyajı çıkarma aşaması kadar önemli. Cildi ve makyajı temizleme işlemini tamamlayan adım. Ziaja Manuka Tree Purifying yüz toniğini makyaj temizleme pamuğu yardımıyla uyguluyorum. İçerisinde salisilik asit, mandelik asit ve laktobionik asit bulunuyor. Bu adımı sabah akşam uyguluyorum.

    Üçüncü adım: Serum
    Tonikleme işleminden sonra sıra serumlara geliyor. Bu adımı sabahları es geçiyorum. Lactone C vitamini serumu favorim. Yapısı ve formu oldukça başarılı. Ayrıca leke oluşumunu ve güneşin zararlı etkilerini azaltıyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor. Ve cildinizin parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor.

    Dördüncü adım: Nemlendirme
    Cilt bakım rutinimdeki en sevdiğim adım tabii ki, nemlendirme. Sabahları daha hafif formda bir nemlendirici kullanıyorum, CeraVe nemlendirici losyon. Makyaja hazırlık aşaması olarak da görülebilir. Hafif dokusuyla asla yağlı bir his bırakmıyor. Gece kullandığım nemlendirici krem ise Avene’nin Cold Cream’i. Çok kuru ve hassas ciltlerin rahatlıkla tercih edebileceği bir nemlendirici. Bu işlem sırasında Jade Roller kullanarak yüz masajı da yapmış oluyorum.

    Beşinci adım: Dudak ve Göz Çevresi
    Dudaklarım çok fazla kuruduğu için sürekli nemlendirme ihtiyacı hissediyorum. Gün içerisinde de sürekli Blistex kullanmaya ihtiyaç duyuyorum. Göz çevresi bakımı için Dermoskin Eye Treatment Complex tercih ediyorum. Hyaluronik asit, C vitamini, E vitamini, yeşil çay, aloe vera, cadı fındığı, at kestanesi gibi güzel bir içeriğe sahip. Benim gibi V tipi göz altı morluğu olanların seveceği bir ürün.

    Altıncı adım: Cica Kremlerle Onarım
    Bu adım klasik cilt bakımı rutinlerinde olan bir adım değil. Cilt bakımına kafayı takmış kişilerin bileceği bir içerik olan “centella asiatica” içeriyor. Centella asiatica ne anlama geliyor? Yaraları hızlıca iyileştiren, cilt bariyerini onaran ve sivilceler üzerinde etkili bir içerik. Centella asiatica cilt tonunu eşitleme, yağ dengesini sağlama ve gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı. Bu aşamada kullandığım ürün ise Apieu Madecassoside Cica jel.

    Yedinci adım: Güneş Kremi
    Bu adım evde olsanız dahi atlamamanız gereken bir adım. Altın vuruş da denebilir. Hem güneşin zararlı ışınları hem de ekrandan yayılan mavi ışıkların vereceği zararları azaltmaya yardımcı olur. Benim güneş kremi tercihim temiz içerik listesiyle; Bioderma Aquafluid. Hızlı emiliyor ve yüzde leke gibi kalmıyor. Yüz için 30 faktörlü bir koruma yeterli fakat ben bu ürünle 50 faktörlük bir koruma sağlıyorum.

    Cilt bakım rutinimin her adımını paylaşmış bulunuyorum. Benim için cilt temizliği oldukça önemli. Her durumda yatağa temiz bir ciltle girmeye özen gösteriyorum. Daha canlı bir görünüme sahip olmak ve geleceğe yatırım yapmak isteyenler için cilt temizliğine özen göstermenizi öneririm.

    Gaye Yel

    Cilt bakımına önem veren insanlardan biriyim. Yıllar geçtikçe cilt bakımı rutinlerim değişti ve kullandığım ürünler doğal içerikli ürünlere dönüştü ama en önemlisi şunu keşfettim ki daha sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsan cildi içten beslemek en önemlisi! O yüzden yaklaşık 2 yıldır güne kereviz suyuyla başlıyorum. Kereviz suyu düzenli kullanımda akne ve egzama dahil birçok cilt sorununa iyi geliyor.

    Sabahları yüzümü sadece suyla yıkayıp; ardından tonik olarak Homemade markasına ait lavanta suyunu sürüyorum. Nemlendirici olarak ise Direkt Organik markasına ait kuşburnu çekirdeği yağını tercih ediyorum. Ardından Gua Sha ile biraz masaj yapıp; güneş kremini uyguluyorum. Eğer makyaj yapacaksam sadece doğal içerikli BB kremi ve Tilia markasına ait dudak balmını allık olarak kullanıp güne devam ediyorum. Gece ise ‘’double cleansing’’ adı verilen uygulamayı Homemade Kastil sabunu ile yaptıktan sonra yüzüme OtamaBalsam markasına ait doğal içerikli Kleo gece kremini sürüyorum.

    Ezgi Cömert

    İlk olarak belirtmek isterim ki, benim cildim kurudan karmaya doğru bir cilt ve aynı zamanda hassas. Bundan dolayı ekstra nemlendirme ve bakım gerektiriyor. Bu yüzden sabahları ilk uyandığımda yüzümü Simple’ın hassas ciltlere uygun temizleme jeliyle yıkıyorum. Daha sonra ise gözaltı şişlik ve morluk sorunum olduğu için Ordinary’nin Caffeine Solution gözaltı serumunu kullanıyorum. Bu serum biraz göz altlarımı kurutuyor. Açıkcası morluklar için bir yorum yapamayacağım ama kesinlikle şişlikleri anında indiriyor. Devamında ise La Roche Posay Toleriane ultra creme’ini kullanarak yüzümü nemlendiriyorum. Tabii ki bu krem hassas ciltlere uygun olarak geliştirilmiş. Daha sonra dışarı çıkacaksam eğer mutlaka yüzüme güneş kremi uyguluyorum. Güneş kremi olarak ise yine La Roche Posay’in Anti Brillance 30 faktör kremini kullanıyorum. Güneş kreminin yaşlanmaya karşı etkisine oldukça inanıyorum. Genel olarak akşamları yine aynı rutini uyguluyorum. Ekstra olarak akşamları bu adımlardan sonra Origins Drink Up-Intensive Over-night Mask kullanıyorum ve sabah uyandığımda pamuk gibi bir cilde sahip oluyorum.

    Bunlar dışında, haftada bir yaptığım rutinlerim de var tabii ki. Bu rutinleri genelde pazar günleri yapmayı tercih ediyorum. İlk olarak Missha markasının Pure Source Lemon maskesini uyguluyorum. Daha sonra ise Watsons’ta satılan Feel So Good markasının peeling pad’ini uyguluyorum. Buna ek olarak ise duşa girdiğim zaman Missha’nın siyah nokta için olan aparatını, Ziaja manuka peeling’i ile beraber siyah nokta ve pütürlerimin fazla olduğu yere uyguluyorum. Haftada bir siyah nokta bandı mutlaka kullanıyorum. Kesinlikle kullandığım en başarılı siyah nokta bandının Bim’de satılan Rituel de Beatue olduğuna inanıyorum. Hem uygun fiyatlı, hem de çok güçlü bir siyah nokta bandı. En son olarak ise, yine Ziaja markasının Manuka toniğini kullanıyorum. Ve her zaman yaptığım nemlendirme işlemiyle rutinimi bitiriyorum.

    Ece Atasever

    Yaklaşık bir yıldır nadiren dışarı çıktığım için makyaj da hayatımın bir parçası olmaktan çıktı diyebilirim. Yine de evde olduğum bu süreçte kişisel bakım bana en iyi hissettiren şeylerden biri oldu. Karma ve kuru bir cilt tipine sahip olduğum için yıllardır pek çok farklı ürün denedim ama son zamanlarda oluşturduğum cilt bakım rutininin şimdiye kadarki en iyi sonuçları elde ettiğim rutin olduğunu söyleyebilirim.

    Sabah kalktığım zaman yüzümü yalnızca duru suyla yıkıyorum. Gün içerisinde cildimdeki yağ oranını dengelemek için The Body Shop’un çay ağacı yüz temizleme köpüğü ile yüzümü yıkıyorum. Ardından yine The Body Shop’un çay ağacı yüz toniği ile yüzümü siliyorum. Temizleme ve arındırmanın ardından cildime yeterli nemi sağlarken yağlanmasını da önlemek adına The Ordinary’nin Niacinamide serumunu uyguluyorum. Serum iyice cildime nüfuz ettikten sonra Yves Rocher’nin hydra végétal nemlendirici jel kremini uyguluyorum. Eğer dışarı çıkıyorsam güneş kremi, biraz kapatıcı, Kiko’nun şeffaf kaş jeli ve Ruby Kisses markasının mentollü dudak balmını uyguladıktan sonra genellikle makyaj yapmayı tercih etmiyorum.

    Gece rutinimde ise gündüz ile benzer olarak yıkama ve toniğin ardından, gece cilt kendini yenilediğinden dolayı daha yoğun nem sağlaması için The Body Shop’un E vitamini serumunu kullanıyorum.  Ardından yine The Body Shop’un E vitamini göz kremi, Yves Rocher’nin hydra végétal nemlendirici jel kremini, dudak balmı ve son olarak The Body Shop’un almond milk & honey nemlendirici vücut losyonunu uyguladıktan sonra günlük bakım rutinimi tamamlıyorum.

    Bilge Kazancı

    Karma cildime uyguladığım günlük bakım rutinime her sabah La Roche Posay Effaclar Jel ile yüzümü yıkayarak başlıyorum. Cildimi kurutmadan etkili ve derinlemesine temizlik sağlıyor. Daha sonra yine aynı serinin toniğini kullanarak gözeneklerimin sıkılaşmasını sağlıyorum. Son aşamada cildimin nemlenmesi için önce La Roche Posay Effaclar Duo’yu tüm yüzüme, daha sonra Origins Ginzing Eye On the Go’yu göz çevreme uyguluyorum. Tüm bunlara ek olarak haftada iki gün Origins Original Skin Retexturizing Mask with Rose Clay ile cildime maske yapıyorum ve ardından rutini tekrarlıyorum.

     

     

    Kapak Fotoğrafı-Ur New Image

     

     

     

     


    Yorumlar (4)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.