Sade'ce Melankoliyi Hissettiren Filmler

Sade'ce Melankoliyi Hissettiren Filmler
  • 13
    0
    0
    8
  • Yaşama uğraşı adlı okuduğum bir kitapta şöyle bir cümlenin altını çizmişim: 'Tek korkusuz kural yalnız, yalnız, yalnız olmaktır. Davranışlarında ve düşüncelerinde bir başka insanın varlığını hesaba katmadan bir gün geçirebildiğin zaman, kendini yiğit bir insan sayabilirsin.'

    Hayatın keşmekeşliği içerisinde kendini bulma çabasına ve yalnızlığa dair birbirinden izlenesi 5 film

    Nomadland (2020)

    Ludovico Einaudi müzikleriyle bezenmiş modern bir göçebe filmi. Film boyunca Frances Mcdormand'ın bütünüyle içselleştirerek hayat verdiği karakter Fern'in, kendi küçük karavanından başka hiçbir yere ait olamayışına şahit oluyorsunuz. Duygu sömürüsü yapmadan olabildiğince sade akışı, müzikleriyle ve Güney Dokato'nun western havasıyla da birleşince ortaya şahane bir film çıkıyor.

    Nomadland (2020) - IMDb

    I, Daniel Blake (2016)

    Kendi devrimini ortaya koymaya çalışan ve yaşama uğraşını son nefesine kadar veren bir marangozun hikayesi. Filmin baş karakteri Daniel Blake, sağlık sorunları, parasızlık, devlet sistemi bozuklukları derken kendini sıkışmış hissettiği sırada, karşısına çıkan insanlar ve biraz da mizacı sayesinde kendi içinde bir başkaldırı gerçekleştiriyor. Yönetmen Ken Loach'ın sosyalist bakış açısını sonuna kadar hissettiren, gayet yalın bir melankoliyle anlatılan kıyıda köşede kalmış izlenesi film.

    I, Daniel Blake (2016) - IMDb

    Anomalisa (2015)

    Kaufman'ın yönetmenliğini yaptığı stop-motion animasyon film, hayatı boyunca en yakınındakine bile yabancılık çeken, tam olarak ne olduğunu bilmediği bir bilincin arayışında olan kitap yazarı Michael Stone'un hikayesine odaklanıyor. Etrafındaki herkesin aynı olduğunu ta ki farklıyı görene kadar anlamayan Michael'ın kendini bulma çabasına dair izlenmesi gereken filmlerden.

    Anomalisa (2015) - IMDb

    A Man Called Ove (2015)

    Dışarıdan bakılınca İskandinav soğukluğunu bütünüyle taşıyan bir adamın, geçmiş veya geçtiğini zannettiği travmalarına odaklanan bir yaşama uğraşı filmi. Ove, yaşadığı mahallenin huysuz ihtiyarıdır. Ne var ki film ilerledikçe huysuzluğunun altındaki sebepleri görmemizle beraber yaşama uğraşına dair yeni bir bakış açısı kazanıyoruz. Çabasız ama güzel ilerleyen, iyi oyunculuklar ve yalın anlatımıyla dopdolu bir film.

    A Man Called Ove (2015) - IMDb

    The Florida Project (2017)


    Bu sefer yalnızlık tek kişilik değil. Sean Baker yönetmenliğinde çekilen The Florida Project filmi, yaşama uğraşını ve kendini bulma çabasını çocukların da verebileceğini gösteriyor. Brooklynn Prince'in hayat verdiği 6 yaşındaki Moonee karakterinin, rengarenk duvarlı odalar ve samimi arkadaşlıklar arasında nasıl ve ne için çaba verdiğini görüyoruz. 

    The Florida Project (2017) - IMDb


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.