Kanada'dan Breaking Bad'e: Timber Timbre

Kanada'dan Breaking Bad'e: Timber Timbre
  • 10
    0
    0
    7
  • Esrarengiz, ruhani, büyüleyici, ürkütücü. Ve tüm bunların karşılığı: Timber Timbre

    Yazıma ilk önce bir şarkısını önererek başlamak isterim zira yukarıda saydığım sıfatlara ne kadar uygun olduğunu tek bir parçasıyla dahi kanıtlıyor.

    Timber Timbre, gotik-folk müzik yapan Kanadalı bir grup. 2009 yılında grup isimleriyle aynı adı taşıyan 'Timber Timbre' albümlerini çıkarmadan önce bağımsız olarak iki albüm yarattılar. Bu bağımsız albümleri, Kanada'da ormanlık alanda bulunan ahşap bir karkas (timber framing) içerisinde kaydettikleri için grup isimlerini 'Timber Timbre' olarak belirlediler.

    Grup ismiyle aynı adı paylaşan ve ilk albümleri olan Timber Timbre ile dinleyenlerini büyülemeye başladılar. Albümün en bilinen şarkısının tanınır hale gelmesinde, efsane dizi Breaking Bad'in de katkısı oldu.

    Breaking Bad'in en bilindik sahnelerinden biri olan çatıya pizza fırlatma sahnesini hatırlarsınız " target="_blank" rel="noopener">-hatırlamayanlar veya izlemeyenler için-. (minik bir bilgi; bu sahnede Bryan Cranston, pizzayı tek seferde çatıya atmıştır. öyle ki izlerken Walter karakterinin de gerçekten şaşırdığını görebiliyoruz.) Walter'ın çatıya attığı pizzadan sonra Walter'ın evine gelen Mike ile beraber 'Magic Arrow' şarkısını duyarız.

    Breaking Bad ile beraber The Good Wife, Russion Doll gibi yapımlarda da tanınırlığını arttıran grubun en öne çıkan üyesi Taylor Kirk olmuştur. Grubun ilk iki albümü yayınlandıktan sonra, Taylor Kirk, bir kült favori haline gelmiştir. Timber Timbre fotoğraflarında Taylor Kirk, imajını ve karakterini sık sık çarpıtır ve bir röportajında ''I suppose I've just been more interested in creating an entity. (Sanırım bir varlık yaratmakla daha çok ilgilendim.)'' diyerek müziği kadar esrarengiz olan karakterinin sebebini açıklar.

    Şarkıları genelde folk, blues havasındadır. Özellikle son albümlerinde, sinematik ezgilerle de güçlendirilmiş şarkılarına bir de gotik hava katmışlardır ki dinleyeni daha da fazla etkileyebilsinler.

    Toplamda ikisi bağımsız, altı albümleri olan grup, umarım sevenlerini şarkılarıyla büyülemeye devam eder. Esrarengiz, ruhani, büyüleyici ve ürkütücü şarkılarıyla...

    ''I like evil-sounding music; I've tried to write happier, more positive songs and they all suck,'' - Taylor Kirk


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.