Sende Gizli

Sende Gizli
  • 5
    0
    0
    1
  •      Her sabah olduğu gibi bu sabah da erkenden uyandım. Güneşin parıltısı yine göz kamaştırıyordu. Ellerimi yüzümü yıkadıktan sonra doğruca köşeme gittim. İşte tam da o sırada gördüm seni.

         Her şeyden habersiz, bu zalim dünyanın karşına neler çıkaracağını bilmeden açtın gözlerini. Ah be güzel kızım biraz daha uyusan ne vardı? Daha az kirlenseydi gözlerin, daha az gelseydi bu karmaşık dünyanın acımasız sesi kulaklarına. Neyse olan oldu artık. Adettendir hoş geldin diyelim madem. Ne yordu seni böyle? Neden nefes nefese kaldın? Hayatın hızla geçen koşuşturması gelir gelmez seni de mi içine aldı? Belli ki almış. Gözlerine bakınca hemen tanıdım bu ifadeyi. Hayata tutunmaya çalışmaktan yorulmuş, tanıdık yüzler ararken bitap düşmüşsün. Haydi takıl peşime! Korkma, yalnız değilsin artık.

          Ee anlat bakalım. Nedir planın? Yoksa ne planı ya akışına bırakacağım mı diyeceksin? Bana soracak olursan akışına bırak derim. Benim öyle derim dediğime de bakma. Ben yapamıyorum da bari sen yap istediğimden. Hayatın getirdiklerini, bizden alıp götürdüklerini takip ederken bir de bakmışım her şeyi planlamaya çalışır olmuşum. Şu yaşadığımız ortamda planlar yapmak da zor doğrusu. Bir günü bir gününe uymuyor insanlığın. Neyse bunlarla karıştırmayayım şimdi senin de aklını.

         Başladın mı hayaller kurmaya? Başlamadıysan söz ver hemen başlayacağına. Ama bak şimdiden uyarıyorum seni. Eğer olur da hayallerine giden bu yolda bir aksilik çıkarsa karşına sakın pes etme. Umudun olsun, seni hep diri tutsun. Hayallerini yıkmaya çalışanlara rağmen başaramayacağını düşünenlere inat... Sen kendini nasıl görmek istersen öylesin. Her şey senin elinde hiç unutma bunu olur mu? Bak böyle demişken aklıma Can Yücel'in Her Şey Sende Gizli şiiri geldi.

     

         Yerin seni çektiği kadar ağırsın

         Kanatların çırpındığı kadar hafif...

         Kalbinin attığı kadar canlısın

         Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç

         ...

         Sana bu şiiri okuyacağım, muhakkak hatırlat bana tamam mı? Bak lafa tuttun beni, can suyunu unuttuk görüyor musun? Filizlenmiş çiçeklerini daha fazla bekletmeyelim. Bekle beni hemen geliyorum.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.